mainos_1027

Hyvinvointi

Työkyvyyn tukeminen on yhteistyötä

artikkelikuva: Työkyvyyn tukeminen on yhteistyötä

Työkyvyn ylläpitäminen on jatkumo erilaisista ennaltaehkäisevistä ja kuntoutuksellisista palveluista. Mitä enemmän työkyvyn haasteita ja poissaoloja henkilöllä on, sitä vahvemmin myös Kela tukee työkyvyn palautumista. Muun muassa kuntoremontit ja tyhy-päivät ovat perinteistä työnantajan maksamaa ennaltaehkäisyä isommille ongelmille. Kun työntekijällä taas on jo esimerkiksi sairauteen liittyviä haasteita työssä selviytymiseen, Kela tarjoaa moniammatillista kuntoutusta niin kurssi- kuin yksilömuotoisena.

Hyvään kokonaisuuteen päästään kumppanuudella, jossa parhaimmillaan ovat yhtenä rintamana työnantaja, työterveyshuolto ja vahvan osaamisen moniammatillinen kuntoutuskeskus. ”Kun palveluvalikoima on laaja, voidaan työnantajaa auttaa kokonaisvaltaisesti eri tavoin työkyvyn ylläpitämisessä ja sairauspoissaolojen vähentämisessä”, toteaa Kuntoutuskeskus Kankaanpään asiakkuuspäällikkö Esko Isohannu. ”Työterveyshuollot ovat tärkeässä roolissa seulomassa kuntoutuksen tarvitsijoita ja lähettämässä kuntoutuspalveluiden piiriin.”

Monille tutut Aslak- ja TYK-kuntoutukset ovat historiaa, ja nämä ovat korvaantuneet työkykyä ylläpitävällä KIILA-kun- toutuksella. Myös KIILA-kuntoutuksessa yhteistyö työnantajan, työntekijän, työterveyshuollon ja kuntoutuspaikan välillä on tii- viimpää kuin aiemmissa muodoissa. Entiseen tapaan työnantaja voi hakea työpaikkakohtaista KIILA-kuntoutusta, ja tähän henkilöt valikoituvat työterveyshuollon kanssa yhteistyössä.

Lisätietoja: http://www.kuntke.fi

Julkaistu: 01/2017

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »