Rastor instituutti

Rekrytointi

Digipalvelu tuplasi työnhakijamäärät

artikkelikuva: Digipalvelu tuplasi työnhakijamäärät

Digitaalisuus yhdistää työn ja sen tekijät uudella, aikaisempaa avoimemmalla tavalla. Henkilöstöpalveluyritys Bolt.Worksin toiminnan ytimessä on Bolt-sovellus, jossa työnantaja ja työntekijä voivat arvioida ja suositella toisiaan. Suositteluista hyötyvät molemmat osapuolet: hyville tekijöille maksetaan parempaa palkkaa ja yritykset saavat parempia työntekijöitä.

Boltin rekrytointipäällikkö Desiree Saarikiven mukaan sovellus on "avoimuuden alusta", jossa työvoimaa etsivät asiakkaat näkevät palvelussa työntekijöiden osaamisen, työkokemuksen sekä aiempien työnantajien antamat arviot ja suositukset.

"Sovellus myös vinkkaa asiakasyritykselle, jos erityisen kova tekijä on juuri vapautumassa."

Työntekijät puolestaan näkevät tarjolla olevat työkeikat, voivat hakea haluamiinsa tehtäviin ja hyväksyä asiakkaiden tekemiä työtarjouksia. Digitaalinen palvelu on otettu ilolla vastaan etenkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa. Boltin hakijamäärät ovat tuplaantuneet sen jälkeen kun sovellus otettiin käyttöön huhtikuussa 2017. Joustava vuokratyö nähdään entistä houkuttelevampana vaihtoehtona, kun lähellä olevat keikat löytyvät nopeasti puhelimesta ja palvelu on ympärivuorokautista.

"Työsuoritusten avoin arviointi on lisännyt motivoituneiden ja työssään paremmin pärjäävien hakijoiden määrää", kertoo Saarikivi.

Bonukset tilille automaattisesti
Yritykset ovat kehuneet myös sovelluksen ilmaisia raportointiominaisuuksia ja edistyksellistä laatumittaristoa, joka palkitsee hyvät arvostelut saaneen työntekijän automaattisesti.

"Bonusten antaminen on järjestelmällistä siten, että arviointeja tehdään viikoittain ja sovellus palkitsee parhaiten suoriutuneet", Saarikivi kertoo.

Kaikenpuolinen palaute on elintärkeä osa Boltin keskustelevampaa, kokonaisvaltaisempaa lähestymistapaa.

"Etenkin nuorille työntekijöille on tärkeää, että he saavat ohjausta työssä ja palautetta sen sujumisesta", Saarikivi toteaa ja lisää, että ohjaavan esimiestyöskentelyn kautta työntekijät oppivat huomaamaan, missä he ovat jo hyviä ja missä on vielä skarpattavaa.

Ihmisten kohtaaminen ykkössijalla
Sovelluksen avulla palautteen antaminen on erittäin helppoa - ja tehokasta. Boltille tulee nopeasti viestiä, jos esimerkiksi jollakin tietyssä työkohteessa esiintyy kitkaa ja näin ongelmaan päästään heti käsiksi.

"Sovelluksen kautta mahdollisimman monta asiaa on automatisoitu, jotta voimme keskittyä siihen tärkeimpään juttuun eli ihmisten kohtaamiseen", Saarikivi toteaa.

Tärkeää on sekin, että palkka-asiat hoidetaan jämptisti ja yhteyshenkilön saa kiinni tarvittaessa. "Saamamme palautteen mukaan olemme onnistuneet hyvin kautta linjan", toteaa Saarikivi.

Kurkistus 2020-luvulle
Tulevaisuudessa kovan luokan osaajien löytäminen ei tule ainakaan helpottumaan. Asiakasyritykset tietävät, että hyvät, motivoituneet työntekijät ovat kiven alla jo nyt - entä sitten jatkossa?

Saarikiven mukaan konsepti, jossa taitava tekijä kerää bonukset ja töitä niin paljon kuin haluaa tehdä, on vahvoilla myös tulevaisuudessa. "Bolt-sovellus mahdollistaa sen, että hyvillä työntekijöillä on töitä vuoden ympäri, mikä tuo jatkuvuutta työpaikoille ja ennakoitavuutta elämään."

Bolt.Works
- Panostaa erittäin vahvasti digitaalisuuteen. Oma 7:n hengen inhouse-koodaustiimi.
- Liikevaihto n. 14 miljoonaa vuonna 2018 (kasvua 49 %).
- Vahva työllistäjä raskailla aloilla: teollisuus, rakentaminen,logistiikka ja kiinteistöhuolto.
- Valtakunnallinen toimija. Toimistot: Helsinki, Turku, Tampere,Kouvola, Kuopio, Seinäjoki, Vaasa ja Jyväskylä. Oulun toimisto avautuu keväällä 2019.
- Bolt-sovellus yhdistää yritykset ja työntekijät. Hyville tekijöille parempaa palkkaa.
- Palvelussa yli 2 800 rekisteröitynyttä asiakaskäyttäjää ja yli 13 000 työntekijää.
- Kerännyt yli 4 miljoonaa kasvurahoitusta. Yksi isoimmistaomistajista Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Nimekäs ja osaava hallitus.
- Vuoden 2019 liikevaihtotavoite: 30 miljoonaa euroa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

LISÄÄ AIHEESTA

Seuraa HR viesti

mainos_163Seuraa HR viesti
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »