mainos_1081

Hyvinvointi
Podcast

PODCAST

Auntie Talks Podcast

artikkelikuva: Auntie Talks Podcast

Auntie Talks podcast tuo noin 15 minuutissa ajatuksia, vinkkejä ja tietoa henkisestä hyvinvoinnista työssä ja yksityiselämässä. Auntie Talks käsittelee erilaisia aiheita, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi stressitasoosi, uneen tai motivaatioon, mikä heikentää työtyytyväisyyttä ja -hyvinvointia.

Podcastit ovat joko suomeksi tai englanniksi. Auntien vieraina on HR-ammattilaisia, Auntie-ammattilaisia, ts. psykologeja tai psykoterapeutteja.

Auntie tarjoaa matalan kynnyksen henkisen hyvinvoinnin palveluita, videotapaamisten muodossa Auntie ammattilaisen kanssa.

Nb! Some of the podcasts are in english, please visit Auntie's webpage for the ones in english!

Jakso 9: Katja Hautala - Globaalin paikallinen malli

Auntie Talks Podcastin tämänkertaisessa jaksossa paneudutaan hyvinvointiin osana globaalin teknologiayrityksen strategiaa. Canonin Suomen henkilöstöjohtaja Katja Hautala ja Auntien CEO Mervi Lamminen keskustelevat siitä, miten globaalissa yrityksessä HR voi kehittää myös paikallisen mallin ihmisten hyvinvoinnista huolehtimiseen. Miten globaali ja paikallinen sovitetaan onnistuneesti yhteen? Miten vastavuoroisuutta lisätään?

Kuuntele Katjan vinkit siitä, mitä kaikkea kehitysprosessissa opittiin.

Erikoisjakso: Elina Pajunen- Pelko ja sotatila

Auntie Talks Podcastin neloskauden avaa ikävän ajankohtainen mutta hyödyllinen jakso, jossa Auntie-ammattilainen Elina Pajunen ja Auntien CEO Mervi Lamminen pohtivat keinoja käsitellä Ukrainan sodan aiheuttamaa pelon tunnetta. Erilaiset tunnereaktiot, kuten ahdistuneisuus sekä huolet kuuluvat luonnollisena osana elämään ja muutostilanteisiin, joissa elämäntasapaino ja perusturvallisuuden tunne järkkyvät. Miten pelon tunteeseen pitäisi suhtautua, mitä tehdä jos se tuntuu ottavan yliotteen. Tunteet ovat kehollisia, erityisesti pelko. Kehon rauhoittaminen on tärkeä osa tunteiden säätelyä.

Kuuntele Elinan vinkit mm. "kolikon kääntöpuolen" pohtimiseen.

Lisätietoja: elina.pajunen@gmail.com

Jakso 8: Henna Ylitalo- Sitoutuneisuus työpaikalla

Enfon henkilöstö- ja kulttuurijohtaja Henna Ylitalo on Auntien CEO Mervi Lammisen vieraana keskustelemassa juuri nyt todella tärkeästä aiheesta, eli työntekijöiden sitoutuneisuudesta. Työnantajapuolella usein ajatellaan, että sitoutuminen muodostuu transaktionaalista, eli vaihdantaan liittyvistä asioista. Eli onko palkka oikealla tasolla tai onko työmäärä sopiva. Työntekijöille kuitenkin suhteisiin liittyvät asiat ovat tärkeämpiä, esimerkiksi koenko, että minua arvostetaan töissä, arvostaako esihenkilöni minua ja onko minulla mahdollisuutta kasvaa urallani. Miten Enfolla ENPS- ja muiden tutkimusten avulla korjataan tätä näkökulmien eroavuudesta aiheutuvaa ongelmaa?

Kuuntele Hennan vinkit sitoutuneisuuden ylläpitämiseen ja kasvattamiseen.

Lisätietoja: henna.ylitalo@enfogroup.com

Jakso 7: Sirkka-Liisa Rotinen - Esihenkilötön organisaatio

Sirkka-Liisa Rotinen, Columbia Roadin toimitusjohtaja on Auntien CEO Mervi Lammisen vieraana keskustelemassa matalahierarkisen, yhteisöohjautuvan ja esihenkilöttömän organisaation erityispiirteistä. Miten 140 hengen esihenkilötön organisaatio toimii? Autonomisissa tiimeissä jokainen on vastuussa omasta työstään ja sen parhaita puolia on, että ihmiset aidosti kokevat saavansa vapautta, mutta myös vastuuta toteuttaa itseään. Mitkä ovat haasteet? Onko esihenkilöpestien puuttuminen pettymys uralla etenemistä tavoitteleville työntekijöille? Kuinka suuressa yrityksessä esihenkilöttömyys voi vielä toimia? Miten psykologista turvallisuutta ylläpidetään?

Kuuntele Sirkka-Liisan vinkit esihenkilöttömään, matalahierarkiseen työpaikkaan.

Lisätietoja: sirkka-liisa.rotinen@columbiaroad.com

Jakso 6: Paula Pajunen - Esihenkilöiden jaksaminen ja hyvinvointipolut

Paula Pajunen, Varuboden Oslan työhyvinvointi- ja henkilöstöpäällikkö on Auntien CEO Mervi Lammisen vieraana keskustelemassa S-ryhmän ja sen alueyksikön Varuboden Oslan tavasta huolehtia esihenkilöiden jaksamisesta hyvinvointipolkujen avulla. Esihenkilöt ovat kriittisessä asemassa yrityksen menestymisen kannalta ja siksi, että henkilöstö voi hyvin ja arki on sujuvaa. Siksi periaate onkin laittaa happinaamari ensin esihenkilön kasvoille. Mutta onko vaikeaa saada esihenkilöt huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan? Miten asiakaspalvelutyössä syntyviä tunteita voi käsitellä?

Kuuntele Paula Pajusen vinkit esihenkilöiden hyvinvointiin.

Jakso 5: Johanna Pystynen - Tekoäly ja työhyvinvointi

Johanna Pystynen, LaaS Companyn toimitusjohtaja, keskustelee Auntien CEO Mervi Lammisen kanssa tekoälystä ja miten tekoälyä voi hyödyntää työhyvinvoinnissa. Tekoäly parhaimmillaan tuo ymmärrystä, jotta tiedetään mihin kannattaa keskittyä, mikä ei ole aina itsestäänselvyys HR:lle eikä ihmisille itselleen. Parhaimmillaan tekoäly pureskelee dataa ja näyttää asioiden välisiä yhteyksiä, joihin pääsee syventymään paremmin. Hyvinvointidata on aina henkilökohtaista, ja siksi henkilön pitää kokea itse hyötyvänsä sen jakamisesta, mutta miten on tietoturvan laita? Mikä on tekoälyn rooli hyvinvoinnissa ja sen ennakoinnissa tulevaisuudessa?

Kuuntele Johannan vinkit tekoälyn hyödyntämiseen työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Jakso 4: Mikael Saarinen – Yksityiselämän ongelmat työpaikalla

Psykologi ja psykoterapeutti Mikael Saarinen keskustelee yksityiselämän ongelmien näkymisestä ja käsittelystä työpaikalla Auntien CEO Mervi Lammisen kanssa. Miten esihenkilön pitäisi puuttua tiimiläisen yksityishenkilön ongelmiin silloin, kun ne alkavat näkyä työpaikalla? Pitääkö puuttua? Saako puuttua? Parisuhteen tai muun yksityiselämän ongelmat näkyvät työpaikalla ja työssä. Tavallisesti mukavasta ja säntillisestä työntekijästä voi tulla vetäytyvä, ärtyinen ja välttelevä. Mitä keinoja esihenkilöllä on tehdä asian parantamiksi? Mikael antaa hyvät vinkit esihenkilölle omien valmiuksien kehittämiseksi

Kuuntele Mikael Saarisen vinkit.

Jakso 3: Reetta Tuomi - Yksilön vastuu omasta hyvinvoinnista

Mikä on yksilön vastuu omasta hyvinvoinnistaan, ja miten työnantaja voi tukea yksilöä? Tästä aiheesta puhuvat Auntie Talks Podcastissa Reetta Tuomi, A-lehtien HR-Manager ja Mervi Lamminen, Auntien CEO. Mielen hyvinvointi on noussut nyt uudella tavalla tapetille. Käytännön syy on ollut korona-aika, jonka takia moni voi kokea yksinäisyyttä ja eristyneisyyttä. Ylipäätään on tapahtunut jonkinlainen murros, ja työuupumus ei enää ole tabu. Miksi työnantajan pitäisi tukea esimerkiksi parisuhteen ongelmissa, sillä parisuhdehan on siinä olevien ihmisten asia eikä kuulu työnantajalle? Mikä työhyvinvoinnissa on työyhteisön rooli versus yksilön rooli?

Kuuntele Reetta Tuomen 3 vinkkiä yksilön mielen hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Jakso 2: Anu-Kristiina Holm - Speak-up culture

What does it mean to have a speak-up culture? What does it represent in practice? Do people really feel free to express their ideas, concerns and opinions without the fear of facing negative consequences? In this episode of Auntie Talks Anu-Kristiina Holm, People Head at Ericsson Finland, and Johanna Varje, Head of Growth at Auntie, talk about the importance of having a speak-up culture in the work community. Are companies with an implemented speak-up culture more innovative, transparent and perform better? How does having a speak-up culture with psychological safety affect the employees motivation and engagement? Listen to Anu-Kristiina insights about the benefits of implementing it as part of the corporate culture.

Listen to Anu-Kristiina insights about the benefits of implementing it as part of the corporate culture.

Jakso 1: Asko Mustonen ja Hannele Rönkkö, If - Robotiikka ja työhyvinvointi

Auntie Talksissa If vakuutusyhtiön Nordic Head of Robotics Asko Mustonen ja Health Partner, HR Hannele Rönkkö keskustelevat Auntien CEO Mervi Lammisen kanssa mielenkiintoisesta aiheesta, eli robotiikasta ja automaatiosta työhyvinvoinnin näkökulmasta.

Miten ihmisen työ ja työhyvinvointi muuttuvat automaation ja robotiikan myötä? Tuleeko osaamistarpeen lisääntymisestä työkykyhaaste? Tuleeko tylsiä rutiineja ikävä? Koska robotit tulevat Teams-palavereihin mukaan?

Kuuntele Hannele ja Askon mietteet robotiikasta ja työhyvinvoinnista.

Lisätietoja: www.auntie.fi

Julkaistu: 02/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »