Migreeniyhdistys

Hyvinvointi
Johtaminen
Yrityskulttuuri

Kuntoutus ei ole yhdestä puusta

artikkelikuva: Kuntoutus ei ole yhdestä puusta

Työpaikoilla on selvästi huomattu erilaisen kuntoutustoiminnan tärkeys - ja tähän ollaan valmiita myös panostamaan entistä enemmän.

Toimitusjohtaja Marjukka Aaltonen Kiipula-Aviresta toteaa, että etenkin kuntoutukset, joilla edesautetaan ihmisten palaamista työelämään, ovat nyt vahvassa nosteessa.

”Lisäksi nyt osataan ajatella, että kuntoutukseen menevä kollega ei ole raihnainen vaan vastuullinen - hän toimii ennakoivasti ja pitää huolta omasta työkyvystään”, Aaltonen toteaa.

Ennen myös ajateltiin, että kuntoutus astuu kuvaan lähinnä silloin kun takana on onnettomuus tai sairaus. ”Nykyään tiedetään, että kuntoutukseen pääsy ei voi olla diagnoosin varassa ja osataan toimia riittävän varhaisessa vaiheessa.”

Kiipula-Avire (Avire Oy) on Kiipulasäätiön omistama hyvinvoinnin ja kuntoutuksen yritys, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelin-, mielenterveys-, voimavara- ja työlähtöiseen kuntoutukseen. Palveluja tuotetaan sekä Kelan kuntoutuksena että työnantajarahoitteisesti.

”Me palvelemme 16 paikkakunnalla 130 kuntoutuksen ja hyvinvoinnin ammattilaisen voimin. Teemme käyntejä myös työpaikoille”, Aaltonen kertoo.

Aaltonen muistuttaa, että kuntoutus on sekä muutosten hallintaa että uuden oppimista. ”Kuntoutus voidaan toteuttaa esimerkiksi avomuotoisena, jolloin päivän päätteeksi pääsee kotiin - tai sitten vaikkapa etä/verkkomuotoisena”, Aaltonen toteaa ja lisää, että uusia kuntoutusmuotoja tulee jatkuvasti.

Lisätietoja alla olevista linkeistä:

Työhyvinvointipalvelut

Ammatillinen kuntoutus

Mielenterveyskuntoutus

Tuki- ja liikuntaelinkuntoutus

Teksti: Sami J. Anteroinen

Julkaistu: 04/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5
mainos_287
mainos_305
mainos_307
mainos_163
mainos_294Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »