mainos_1059

Hyvinvointi
Valmennus

Finla panostaa palautumiseen

Finla työterveys järjestää palautumista tukevia voimavaravalmennuksia

artikkelikuva: Finla panostaa palautumiseen

Voimavaravalmennusryhmissä ohjataan osallistujia tunnistamaan omat vahvuutensa sekä löytämään itse keinoja ongelmakohtien ratkaisemiseen. Tavoitteena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen.

Hyvä fyysinen kunto edistää psyykkistä ja fyysistä palautumista, mikä osaltaan suojaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksilta, pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä ja ylläpitää hyvinvointia. Työterveyshuollon sosiaalialan asiantuntija Sarita Ikkala ja työfysioterapeutti Anne-Mari Lindholm ohjaavat Finlan voimavaravalmennuksia, joiden tavoitteena on tukea työ- ja toimintakykyä sekä palautumista edistäviä toimintamalleja.

”Liikunnalla ja hyvällä fyysisellä kunnolla on valtava merkitys työ- ja toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä sekä sairauksien ehkäisemisessä”, sanoo Lindholm.

Ryhmävalmennuksissa käydään läpi palautumista edistäviä elämän peruspilareita. Osallistujat pohtivat liikunta- ja ruokailutottumuksiaan, unen laatuaan ja vireystilaansa, stressin merkitystä sekä tuki- ja liikuntaelimistönsä kuntoa suhteessa työn vaatimuksiin. Ratkaisukeskeisessä ohjauksessa autetaan ihmistä tunnistamaan vahvuutensa työssä ja vapaa-ajalla sekä kehittymistarpeensa.

”Tavoitteena on saada ihminen itse tiedostamaan tilanteensa ja löytämään välineitä oman toimintakyvyn ylläpitämiseen ja työstä palautumiseen”, Ikkala kuvailee.

Osaamisen kartoittamisen menetelmät
Tavoitteiden asettamisessa käytetään mm. Työterveyslaitoksen Kykyviisaria sekä Spiral-menetelmää, jonka on kehittänyt Finlassa työskentelevä Kirsi Niittymäki Kelan tutkimushankkeessa. Spiral-menetelmässä käydään keskustellen läpi ongelmakohtia ja vahvuuksia sekä asetetaan tavoitteet.

”Osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen, fyysinen ja psyykkinen jaksaminen sekä myönteinen kokemus omasta elämästä tukevat työssä pärjäämistä. Arjen jaksamisen kannalta on tärkeää, että tunnistaa omat taitonsa ja osaa antaa itselleen myönteistä palautetta”, sanoo Ikkala.

”Hyvinvointi on monitahoinen asia. Mielekkäässä arjessa jää voimavaroja työn lisäksi ystävien tapaamiseen, liikkumiseen ja harrastuksiin”, lisää Lindholm.

Lisätietoja: https://finla.fi/

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »