mainos_1059

Rekrytointi (vuokratyö)
Yrityskulttuuri

NÄKÖKULMA

Tekoäly, automaatio, robotisaatio ja informaatiotalous - tuovatko nämä lisäarvoa rekrytointeihin?

Mitä merkitystä valtamerien jätelautoilla voi olla työhaastatteluissa?

artikkelikuva: Tekoäly, automaatio, robotisaatio ja informaatiotalous - tuovatko nämä lisäarvoa rekrytointeihin?

Mikko Leskinen vastaa Enersense International Oyj:n Resurssitliiketoiminnan kotimaan resursoinnista. Häneltä löytyy 12 vuoden kokemus logistiikan, teollisuuden ja rakennusalan henkilöstövuokrauksesta sekä rekrytoinnista, henkilöarvioinnista ja asiantuntijatason resursoinnista.

Mikko Leskinen
Group Sales Director
Enersense International Oyj
www.enersense.fi

TYÖELÄMÄÄ UUDISTAMASSA

Työelämä on murroksessa ja työvoimasta on pula. Väestöt vanhenevat, nuoret aikuiset eivät sitoudu työnantajaansa muilla kuin hintavilla työsuhde-eduilla, pitkäaikainen työura ei ole vetovoimatekijä, osa haluaa tehdä vain viikonlopputöitä, ja niin edelleen. Työmarkkinoilla on paljon teknologisia ratkaisuja, uhkakuvia, kysymysmerkkejä sekä ennusteita. Elämme mielenkiintoista aikaa, iso muutos on tapahtumassa. Vai onko oikea ennuste, että muutos on todella hidasta? Tulevaisuuden ennustaminen on haastavaa.

Yhä useampi yritys haluaa toimia vastuullisesti omassa liiketoiminnassa. Ympäristöteko voi olla juuri se ratkaiseva tekijä, jonka perusteella paras työnhakija valitsee tulevaisuuden työnantajansa. Motivoituneita työntekijöitä haluavat kaikki. Hyvin tehdystä CV:stä näkyvät kyllä hakijan koulutustausta ja työkokemus, mutta yksilön motivaation lähteitä on vaikea erottaa. Työhaastattelu, LinkedIn-profiili, luonnearviot, puskaradio ja tekoälyllä tietokannan rouhinta ovat keinovalikossa, joilla kandidaatin aitoa motivaatiota voi kaivella esille. Vahvalla rekrytoinnin ammattitaidolla on käyttöä tulkitsemaan lähteiden sisältöjä ja käyttämään laadukkaasti edellä mainittuja keinoja.

Työn murros on ollut tapetilla jo jonkin aikaa. Se, että työ ja sen luonne muuttuu, muuttaa automaattisesti myös johtamista. Työntekijän ja työnantajan luottamukseen ja itseohjautumiseen tarvitaan lisää tukea. Epävarmuuden sietokyky tulee keskeiseksi tulevaisuuden taidoksi. Lisäksi voisi todeta, että ’elinikäinen oppiminen’ muuttuu sloganista todellisuudeksi. Vaadimme tulevaisuuden työntekijältä osaamista ja asennetta. Asennetta tarvitaan myös työnantajalta, sillä hyvistä työntekijöistä käydään kovaa kilpailua.

Elämme 2020-luvun kynnyksellä, työnantajakentän on aika uudistua. Valitettavan monella yrityksellä on vielä negatiivisia asenteita ja ennakkoluuloja ulkomaista työvoimaa ja henkilöstövuokrausta kohtaan. Kärjistetysti voi todeta, että mieluummin jätetään tilaus toimittamatta kuin otetaan englantia puhuvaa työväkeä hoitamaan tilaus asiakkaalle.

Henkilöstövuokrauksen mielikuvat Suomessa -tutkimus kertoo erittäin positiivisia kokemuksia henkilöstövuokrauksesta. Peräti 96 prosentilla kokemus oli ollut myönteinen, niillä teollisuuden työantajien edustajilla, jotka olivat käyttäneet vuokratyövoimaa. Ja lisäksi vuokratyötä tehneistä 88 prosenttia halusi suositella vuokratyötä tuttavilleen tuoreimman Vuokratyöntekijätutkimuksen (HPL) mukaan. Tällaisia kokemuksia ja sanansaattajia tarvitsemme yhä enemmän. Henkilöstövuokrausta on helppo, nopea ja turvallista kokeilla.

Tämän päivän työnhakijat ovat valmiita matkustamaan työnsä perässä. He ovat halukkaita ottamaan vastaan myös lyhytaikaisempia pestejä, koska he ymmärtävät, että työelämässä kokemus on valttia ja jokainen kokemus kasvattaa heidän osaamistaan. Me haluamme olla työelämän uudistaja. Meillä on vahva osaaminen ulkomaisen työvoiman etsimisestä ja hankkimisesta. Asiakkaan tarve ratkaisee - meille asiakas on sekä kohdeyritys että työntekijä.

Julkaistu: 03/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1069
mainos_1066Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »