mainos_1081

Johtaminen
Koulutus
Valmennus

Kehonkielellä positiivisia vaikutuksia

artikkelikuva: Kehonkielellä positiivisia vaikutuksia

Mr. Body Language Niko Visuri ja positiivinen ele.

Kehonkieltä huomioimalla ja hallitsemalla vaikutetaan positiivisesti työhyvinvointiin sekä saavutetaan tuloksia niin asiakassuhteissa kuin henkilökohtaisessakin elämässä.

Toimivat henkilösuhteet, hyvä työilmapiiri ja luottamus työyhteisössä ovat olennaisia vaikuttimia työssä hyvinvoinnille. Kehonkielen viestintään perehtymällä on mahdollista aktiivisesti vaikuttaa omien toiveiden ja tavoitteiden saavuttamiseen, luoda positiivista ilmapiiriä ja luottamusta, sekä oppia välttämään viestinnässä muiden ymmärrystä häiritseviä tai jopa loukkaavia tekijöitä.

Harvat meistä kuitenkaan tiedostavat, että kehomme voi huomaamattamme viestiä eri viestiä kuin se mitä puheen keinoin haluamme tai yritämme viestittää. Pahimmillaan kehomme voi jopa myös paljastaa asioita, joita emme haluaisi viestiä tai kertoa. Kehon kielen viestinnän ja tulkinnan hallitseminen on myös tärkeä taito HR-tehtävissä ja voi antaa arvokasta lisätietoa päätöksenteon tueksi.

Tutkimusten mukaan puheviestinnän vaikutus viestintään voi olla alle 10%, kun taas kehonkielen vaikutus voi olla jopa 60–80%, minkä lisäksi myös mm. puhetyyli ja äänensävy vaikuttavat viestimme ymmärtämiseen ja tulkintaan. Kehonkielen viestintä on nopeaa ja tehokasta, niin hyvässä kuin huonossakin merkityksessä. Hymy sekä positiivinen katse, toisen henkilön aktiivinen kuunteleminen sekä positiivinen läsnäoleminen saavat hetkessä aikaan hyvää mieltä ja edistävät luottamuksen syntymistä. Kiire, välinpitämättömyys, toisten huomiotta jättäminen tai vähättely luovat helposti huonoa ilmapiiriä ja estävät luottamuksen syntymistä. Yksikin negatiivinen tai välinpitämätön ele tai katse voi saada toisen tuntemaan itsensä torjutuksi tai syrjityksi. Vastaava seuraa myös, jos esimerkiksi jätetään pois tavanomaiset tervehtimiset ja huomaavaisuudet, oli tämä sitten tahallista tai tahatonta.

Oman esiintymisen vakuuttavuutta ja positiivista ilmapiiriä on helppo edistää ja erilaisia sudenkuoppia välttää tiedostamalla oman kehonkielen viestintää ja korostamalla positiivisia eleitä, ja tietenkään unohtamatta normaalia huomaavaisuuta ja kohteliaisuutta.

Lisätietoja: www.wgh.fi ja www.mrbodylanguage.com

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »