mainos_1090

Koulutus
Valmennus

HRX 2016 vakuutti heti startissa

HR-alan oma tapahtuma tarjosi mielenkiintoisen kattauksen päivänpolttavia aiheita

artikkelikuva: HRX 2016 vakuutti heti startissa

HRx-tapahtuma sai todellisen lentävän lähdön Helsingin Messukeskuksessa lokakuun lopulla. Alma Talent Eventsin ja HENRY ry:n järjestämä uudenlainen HR-alan tapahtuma keräsi paikalle runsaat 300 HR-ammattilaista ja satakunta yhteistyökumppanien edustajaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sekä tapahtuman antiin että osanottoon. Kaikesta huomasi, että aihepiirit kiinnostivat ja ihmiset todella tykkäsivät”, kertoo projektipäällikkö Jaakko Tuuli Alma Talent Eventsiltä.

Kokonaan tyhjästä ei ”Suomen suurin HR-alan tapahtuma” sentään syntynyt. HENRY ry järjesti useiden vuosien ajan omia Foorumi-tapahtumiaan, joista viimeisimmän vuonna 2014. Nyt vanha konsepti on päivitetty ja freesattu paremmin uuden aikakauden odotuksia vastaavaksi.

Kissa pöydälle
Tapahtumassa puitiin porukalla koko HR-kenttää liikuttavia teemoja. Miten HR voi nousta tukifunktiosta eturiviin, ratkomaan liiketoiminnan pullonkauloja? Pitääkö HR-johtajalla olla kokemusta liiketoiminnasta? Entä millainen organisaatiorakenne vie yrityksen seuraavalle vuosikymmenelle? Keskustelua kirittivät oivalliset puhujat keynote-esiintyjä Tammy Ericksonin johdolla. Thinkers50-listauksessa neljästi maailman 50 vaikutusvaltaisimman bisnesajattelijan joukkoon nimetty - nyt Suomessa ensimmäistä kertaa kuultu - Erickson ei jättänyt ketään kylmäksi.

”Erickson osasi ottaa yleisön haltuun todella hyvin ja teki vaikutuksen esiintymistyylillään”, toteaa Jaakko Tuuli. London Business Schoolin professorina toimiva Erickson mm. kertoi tutkimustuloksista, joiden mukaan työntekijöiden luovuutta ja sitoutumista ei voi ostaa rahalla. Hänen mukaansa ainoa ikäluokka, jota raha motivoi, on suuret ikäluokat.

Numerot töihin
HR-analytiikan huippuosaaja David Green pureutui käytännönläheisessä ja interaktiivisessa puheenvuorossa siihen, miten ylipäätänsä pääsee alkuun numeroiden hyödyntämisessä, miten välttää yleisimmät sudenkuopat ja kuinka liiketulosta parannetaan analytiikan avulla.

”Greenin esityksessä tuli esille samoja asioita, mitkä olivat pinnalla läpi päivän, eli miten HR opitaan näkemään numeroiden valossa ja kuinka noita numeroita hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla”, Tuuli pohtii.

Sinivalkoista lippua piti korkealla mm. Koneelta ja Elisalta tuttu hallitusammattilainen Anne Korkiakoski, joka kertoi esimerkkejä siitä, miten markkinointi on nostanut markkinoinnin funktiota yritysten sisällä ja puskenut viestiä jopa valtakunnalliseen agendaan.

”Korkiakosken esitys toi mieleen ajatuksen, että ihan samalla tavalla kuin markkinointi voi nostaa profiiliaan yrityksen sisällä, myös HR voi onnistua tekemään saman”, Tuuli toteaa.

Luovaa kipinää
Korkiakosken lisäksi kotimaisia laatupuhujia oli toki muitakin. Ex-jäätanssija, konsultti Susanna Rahkamo väitteli luovasta johtamisesta pian HRx-tapahtuman jälkeen ja tarjoili omassa esityksessään parhaita paloja väitöstutkimuksestaan, joka tarkastelee olympiavoittajien menestykseen johtavaa huippuosaamisen kehittymistä. Rahkamon teesinä on, että ainutlaatuinen osaaminen ei kehity tyhjiössä, vaan vuorovaikutuksessa ihmisten ja ympäristön kanssa, ”luovaa kipinöintiä” synnyttäen.

”Mieleen jäi myös Rahkamon kiteytys, jonka mukaan 100 prosentin tehokkuus tarkoittaa nollan prosentin uusiutumista”, Tuuli lisää.

Muita mielenkiintoisia puhujia olivat tekoälyn roolia rekrytoinnissa valottanut Tuomas Haapasaari ja yrityskulttuurin merkityksestä puhunut Riikka Jakovuori.

Rautaista verkostoitumista
Jaakko Tuulen mukaan teemojen valinnassa osuttiin useisiin varsin ”kuumiin” aiheisiin, mitä yleisesti kiiteltiin palautteissa. ”Toinen kävijäpalautteessa esiin noussut asia oli se, että HRx:ssä oli aikaa tavata uusia ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Verkostoituminen oli selvästi iso juttu jo senkin takia, että Suomen HR-kenttä oli erittäin hyvin paikalla.”

Järjestäjätaho katsoo, että HRx on myös kerralla löytänyt itselleen sopivan kokoluokan: tuhatpäisiä osallistujamääriä ei kannata tavoitella, kun kerran HR-porukkaa on maassa suhteellisen vähän. Jos tapahtumaa kasvatetaan, niin tunnelma ja verkostoituminen mahdollisesti kärsivät.

Tuuli uskoo, että niin kauan kuin sisällöt ovat korkeatasoisia, väki kyllä löytää paikalle myös HRx 2017 -tapahtumaan, joka järjestetään loppuvuodesta.

”Laadukas ohjelmisto on kaiken lähtökohta. Sisältöjen kautta lunastamme lupauksen Suomen parhaasta HR-tapahtumasta”, hän summaa.

Julkaistu: 01/2017

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »