mainos_1090

HR-järjestelmät (palkanmaksu)
Johtaminen
Rekrytointi
Yrityskulttuuri

Älä palaa vanhaan!

Koronakevät laittoi yritykset omaksumaan nopealla aikataululla uusia käytäntöjä. Mitkä näistä kannattaa pitää jatkossakin?

artikkelikuva: Älä palaa vanhaan!

Isot ja pienet digiloikat sekä etätyö ovat vaikuttaneet yritysten organisaatiokulttuuriin ja rakenteisiin. ”Nyt kannattaa pitää poikkeuskevään tuomista positiivisista muutoksista kiinni”, sanoo HR-johtaja Outi Tenhola-Matilainen.

”Olimme organisaationa loppupeleissä hyvin valmiita poikkeusjärjestelyihin. Meillä oli jo toimivat etätyökäytännöt, joita tarvitsi lähinnä tarkistaa koronatilanteeseen sopiviksi. Siirtyminen 100%:een etätyöhön meni mielettömän hyvin, henkilöstö lähti järjestelyihin mukaan hyvällä asenteella. Siitä meidän ihmiset ansaitsevat ison kiitoksen”, Tenhola-Matilainen kertoo.

Miten olla rohkeasti palaamatta vanhaan?

Tenhola-Matilainen kannustaa yrityksiä pohtimaan, olisiko tilapäisjärjestelyissä jotain, joka nostaisi organisaation toimintaa ja johtamista ihan uudelle tasolle.

Syksy tulee olemaan mielenkiintoista aikaa sen suhteen, millaisia toimistokäytänteitä yritykset lähtevät luomaan, kun on havaittu, että poikkeusajassa on kuitenkin paljon hyvää ja pitämisen arvoista. Viimeisen puolen vuoden aikana on opittu, että mikään vanhoista toimintatavoista ei ole kiveen hakattua.

”Kannattaa esimerkiksi miettiä, onko esimiehen jatkuva läsnäolo välttämätöntä tiimin onnistumiselle vai voisiko tähän löytyä joustavampia ratkaisuja. Tai nyt kun muutoksen myötä on monissa tiimeissä tiivistetty palaverikäytäntöjä niin voisiko näistä hyväksi koetuista lyhyistä palaverista pitää osin kiinni jatkossakin?”, Tenhola-Matilainen pohtii.

Silta, tilaa maksutun HR-tarpeiden kartoitus

Millä mielin syksyyn?

Vaikka etätyö sopii toisille hyvin, halu kasvokkaistapaamisiin ja kollegan näkemiselle on monella kova.

”Ennakoivat, selkeät ja läpinäkyvät järjestelyt ovat tässäkin kaikkien etu”, Tenhola-Matilainen sanoo.

”Uskon, että monessa organisaatiossa olisi esimerkiksi mahdollista sopia kullekin tiimille oma ’toimistopäivä’, jolloin pääsisi kohtaamaan livenä juuri niitä henkilöitä, jotka ovat oman työn kannalta tärkeimmät.”

HR-apua on tarjolla

Tenhola-Matilainen kertoo, että poikkeustilanne on nostanut mm. yhteydenottoja HR-palveluihin.

”Autamme yrityksiä palkanlaskentaan ja HR-asioihin liittyvissä kysymyksissä. Apua erilaisiin tilanteisiin kannattaa rohkeasti kysyä”, hän kannustaa.

Tutustu Siltaan ja jätä meille yhteydenottopyyntö!

Julkaistu: 08/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »