mainos_1027

HR-järjestelmät

Sujuvuutta henkilöstöhallinnan arkeen

Henkilöstöhallinta helpottuu ja aikaa säästyy, kun organisaatiossa otetaan käyttöön HR-järjestelmä

artikkelikuva: Sujuvuutta henkilöstöhallinnan arkeen

HR-järjestelmä kokoaa henkilö- ja työsuhdetiedot tietoturvallisesti samaan paikkaan. Ohjelmistorajapinnat mahdollistavat tietojen siirtämisen muihin ohjelmiin. Visuaalisista raporteista voi tarkastella henkilöstön kehitystä yhdellä silmäyksellä.

HR-ratkaisut tukevat esimiestyötä ja HR-alan toimintaa nopeuttamalla ja helpottamalla henkilöstöhallintaa. HR-järjestelmän avulla kaikki työsuhteen elinkaaren aikana kertyvät tiedot voidaan koota samaan paikkaan.

”Ilman yhtenäistä HR-järjestelmää työntekijöiden tiedot saattavat olla hajallaan eri ohjelmissa ja tietokoneilla. Nopeasti kasvavissa yrityksissä henkilöstöhallinta vaikeutuu ja vie kohtuuttomasti aikaa”, sanoo ohjelmistotalo Visman myyntipäällikkö Jesse Vainio.

Visman helppokäyttöinen Saima HR-järjestelmä kokoaa yhteen kaikki työsuhteen tiedot lomien suunnittelusta ja sairauspoissaolojen seurannasta palkanlaskentaan. Työntekijät voivat tarkastella järjestelmästä omia tietojaan ja muokata yhteystietojaan.

”Työntekijä voi tarkistaa lomapäiviensä määrän ja lähettää lomasuunnitelmansa esimiehelle hyväksyttäväksi. Esimies puolestaan näkee helposti kaikkien alaistensa tiedot. Sairauspoissaolojen seuranta mahdollistaa varhaisen tuen tarjoamisen, mikäli poissaoloja alkaa kertyä”, Vainio sanoo.

Tietoturvallisia rajapintoja

HR-järjestelmän avulla henkilötietojen ja työsuhteiden hallinta tapahtuu tietoturvallisesti. Visman järjestelmä täyttää EU:n tietoturvastandardit ja järjestelmä valvoo tietojen käyttöä.

”Tiedot ovat kootusti tietoturvallisessa pilvipalvelussa. Järjestelmän lokiin tallentuu tiedot siitä, kuka tietoja on käyttänyt ja milloin”, Vainio kuvailee.

Ohjelmistorajapinnat mahdollistavat työsuhteen tietojen siirtämisen eri järjestelmien välillä. HR-järjestelmään syötetyt tiedot voidaan siirtää automaattisesti esimerkiksi palkanlaskentaan tai työterveyshuollon järjestelmiin.

Saiman uusimpia ominaisuuksia ovat sähköinen allekirjoitus ja visuaaliset raportit Dear Lucy dashboard -ratkaisun avulla. Sähköisesti allekirjoitetut dokumentit tallentuvat automaattisesti järjestelmän liitetiedostoihin.

”Visuaalisista raporteista näkee yhdellä silmäyksellä esimerkiksi organisaation henkilöstön kehittymisen, ikä- ja työsuhdejakaumat sekä sairauspoissaolojen kehittymisen”, sanoo Vainio.

Lisätietoja: www.visma.fi/saima/

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 08/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »