mainos_1090

Hyvinvointi
Työympäristö (ergonomia)

Kun niska jumittaa, on työtyytyväisyys kaukana yrityksessäsi

artikkelikuva: Kun niska jumittaa, on työtyytyväisyys kaukana yrityksessäsi

Monikaan ei tiedä, että toimistotyöntekijä on yksi työkentän kovimmista sisseistä. Toimistotyö ei nimittäin ole mikään kevyt juttu: jatkuva työskentely tietokoneella asettaa vaatimuksia niin liikuntaelimistölle kuin näkökyvylle.

Samaa kieltä puhuvat myös faktat. Tuki- ja liikuntaelinliiton mukaan ns. tule-ongelmat ja -sairaudet ovat suurin työkyvyttömyyden syy yli 10 päivää kestävissä sairauslomissa. Yleisin syy sairauspoissaoloon ei siis ole se kaikille tuttu flunssa vaan useimmiten selkäkipu. Valtionkonttori on laskenut, että sairauspäivä maksaa työnantajalle noin 350 euroa.

Kun flunssan ennaltaehkäisyyn suositellaan käsihygieniaa, voidaan selkäkipua estää hyvällä työergonomialla. Kun työ, työvälineet ja työympäristö vastaavat työntekijän ominaisuuksia ja tarpeita, työn kuormittavuus vähenee samalla kun jaksaminen lisääntyy. Työergonomiasta huolehtiminen onkin yksi tehokas tapa työntekijöiden tuottavuuden tehostamiseen sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Työergonomiasta voi huolehtia yksinkertaisimmillaan sähköpöydän avulla. Sen ehdoton valtti on sen tarjoama mahdollisuus vaihdella työasentoa istuvasta seisovaan tarpeen mukaan. Seisomatyöskentely aktivoi lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa, ja auttaa siten työtekijää pysymään vireänä. Monipuoliset työskentelyasennot ehkäisevät myös kehon tukilihasten rasituksia. Sähköpöytä on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin jopa yhdessä sairauslomapäivässä.

Lisätietoja: www.hexaplan.fi

Herättikö kustannustehokas, tuloksellinen ja hyvin suunniteltu työergonomia kiinnostuksesi? Hexaplanilta saat asiantuntevaa palvelua suunnittelusta toteutukseen asti. Hoidamme myös kuljetukset, asennuksen sekä vanhojen kalusteiden kierrätyksen.

Nosta yrityksesi työergonomia oikealle tasolle – napin painalluksella!

Hexaplan, hyvin suunniteltu työergonomia

Julkaistu: 09/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »