mainos_1063

Hyvinvointi

Neljäs unelmien työpäivä 2.10. - yhteisöllisyys nyt tärkeämpää kuin koskaan

artikkelikuva: Neljäs unelmien työpäivä 2.10. - yhteisöllisyys nyt tärkeämpää kuin koskaan

Takana monin tavoin työyhteisöjä koetellut koronakevät, edessä epävarma syksy ja talvi. Juuri nyt on oikea aika pysähtyä työhyvinvoinnin ja työpaikan yhteisöllisyyden ääreen. Työhyvinvoinnin tapahtumapäivä Unelmien työpäivä kokoaa kaikkien ulottuville aimo kattauksen asiantuntijaohjelmaa. Haasta oma ja kumppaniyhteisösi mukaan niin yhteiseen kuin omaan ohjelmaan!

Unelmien työpäivän ilmainen webinaari tavoitti viime vuonna Tampereen tapahtuman yhteydessä yli 15 000 kuulijaa eri puolilta maata. Mukana päivässä omilla tempauksillaan oli yhteensä lähes 50 000 työntekijää. Webinaari ja yhteisöjen omat tapahtumat ovat tänäkin vuonna päivän keskeisiä sisältöjä. Päivä toteutetaan yhteistyössä Yksi elämä -terveystalkoiden kanssa.

Unelmien työpäivän webinaari 2.10. kello 9–16 lähetetään Turun ammattikorkeakoulun uudesta EduCity-oppimisympäristöstä Kupittaan kampukselta, aivan Kupittaan aseman kupeesta. Jos koronaepidemia pysyy syksyllä hallinnassa ja läsnätapahtumat ovat sallittuja, pääset katsomaan päivän ohjelman myötä aivan uudenlaisia oppimis- ja työskentelytiloja, joista osa on myös vuokrattavissa yritysten käyttöön.

Koska webinaari kestää käytännössä koko työpäivän, puheenvuorojen välissä pidetään lyhyet tauot. Lisäksi välissä on lounastauko sekä aamu- ja iltapäivän virkistävät taukojumpat.

Unelmien työpäivä on työhyvinvoinnin valtakunnallinen pop up -päivä, jossa kaiken kokoiset työyhteisöt ympäri Suomen voivat ideoida ja toteuttaa pieniä tekoja oman työarjen kehittämiseksi. Työyhteisöt voivat myös haastaa asiakkaitaan tai kumppaneitaan mukaan. ”Mikään työhyvinvointia edistävä teko ei ole liian pieni. Unelmien työpäivän tapahtumaksi voi ilmoittaa minkä tahansa tempauksen, teon tai tapahtuman, joka tuo hyvää energiaa työarkeen. Unelmien työpäivänä mikä tahansa on mahdollista!”, sanoo Yksi elämä -terveystalkoiden projektipäällikkö Marjut Niemistö. Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa www.unelmientyopaiva.fi

Koko päivä hyvää työelämää

”Paikalla ovat Suomen parhaat työelämän kehittäjät ja työhyvinvoinnin asiantuntijat: muun muassa aivotutkija Minna Huotilainen, organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa, ekososiaalisen hyvinvointitutkimuksen dosentti Arto O. Salonen sekä vuorovaikutusmuotoilija Simo Routarinne, joka on jo monille tuttu kevään Work goes happy -webinaarin juontajana ja puhujana. Routarinne juontaa myös Unelmien työpäivän, joten positiivinen vire on taattu koko päiväksi”, myhäilee tapahtuman organisaattori Jyri Kansikas Work goes happy Oy:stä.

Myös Turun AMK tuo ohjelmaan kaksi asiantuntijapuheenvuoroa. Isoina teemoina ovat osaamisen jakaminen ja yhteisöllisyys, jotka osaltaan nivoutuvat toisiinsa. Jos kollegalta on helppo kysyä neuvoa ja itsekin huomaa jakaa kertynyttä tietoa ja osaamista työpaikalla, yhteisöllisyyden tunne tiivistyy. Kuormittavan koronakevään jälkeen yhteisöllisyyttä ja huomiota työhyvinvointiin tarvitaan työpaikoilla varmasti vielä normaalia enemmän.

Etätyössä piilee riski, että hiljaista tietoa jää jakamatta, kun spontaaneja kohtaamisia kahvihuoneessa, tulostimen ääressä tai käytävillä ei tapahdu. Osa työntekijöistä jatkaa varmasti etätöitä aiempaa enemmän jatkossakin, vaikka työpaikalle meneminen olisi turvallistakin. Miten varmistetaan, että yhteisöllisyys säilyy, eikä hiljainen tieto ja osaaminen jää piiloon?

Osaamista yhteisöjen käyttöön

Osaamisen jakaminen on Turun ammattikorkeakoulussa myös koko yhteisön jakama arvo.

”Jaamme osaamistamme paitsi opiskelijoiden ja henkilöstön kesken, myös alueemme työpaikoille pk-yrityksistä suuriin, kansainvälisiin yrityksiin sekä julkiselle sektorille. Työhyvinvoinnin saralla tarjoamme niin asiantuntijakoulutuksia ja -valmennuksia kuin opiskelijavoimin toteutettuja hyvinvointipäiviä ja -tapahtumia, luentoja stressinhallinnasta tai hyvinvoinnin tietoiskuja työpaikalla tai vaikkapa urheiluhallissa. Meiltä löytyy myös fysio- ja toimintaterapiapalveluita sekä liikunta- ja toimintakykylaboratoriopalveluita”, kertoo kumppanuuspäällikkö Kirsti Virtanen.

Voit tutustua Talk-verkkolehdessä case-esimerkkiin, jossa toteutettiin työhyvinvoinnin kehittämishanke terveydenhuoltoalan asiakaspalvelukeskuksessa. Artikkeli löytyy osoitteesta talk.turkuamk.fi otsikolla Vastuu työhyvinvoinnista kuuluu kaikille.

Turun AMK:n erikoisuutena on myös kulttuurihyvinvoinnin tutkimus ja koulutus. Kulttuurihyvinvoinnin Master School -koulutukseen voi hakea syksyn yhteishaussa 2.–16.9.2020.

Teksti: Satu Haapala

Work Goes Happy, yhteistyökumppanimme tuottamaa materiaalia.

Julkaistu: 09/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »