mainos_1027

HR-järjestelmät
Hyvinvointi
Johtaminen (etätyö)
Työaika (työajan hallinta, työajan seuranta)
Työlaki
Valmennus

HR-ratkaisut hyvinvoinnin tukena

Etäjohtaminen vaatii herkkiä tuntosarvia ja arkea helpottavia työkaluja

artikkelikuva: HR-ratkaisut hyvinvoinnin tukena

Esihenkilöiden tehtäväkenttä on murroksessa etätöiden yleistyttyä nopeasti. Toimivat HR-ratkaisut helpottavat esihenkilöiden työtä vapauttamalla aikaa oikeasti merkityksellisiin asioihin, kuten läsnäoloon ja henkilöstön kehittämiseen.

”Etätöihin siirtymisestä seurannut digiloikka on näkynyt esihenkilöidenkin työkuormassa. Etätyön johtaminen vaatii herkkiä tuntosarvia, jotta kaikilla on hyvä olla ja työn imu säilyy”, pohtii Country HR Eliisa Valkonen ohjelmistoalan palveluyritys Vismalta.

Palaverit kuormittavat esihenkilöitä ja kahdenkeskisten keskustelujen järjestäminen alaisten kanssa vie aikaa. Palaveriähkyn selättämiseksi Vismalla järjestetään osa palavereista ulkona kävellen ja kuulokkeiden välityksellä keskustellen.

Työajanseuranta on tärkeä työhyvinvoinnin mittari

Työaikalaki velvoittaa yrityksiä seuraamaan työaikaa myös etätöissä. Työaikaa seuraamalla voidaan pitää silmällä myös työntekijöiden jaksamista ja näin kehittää työhyvinvointia paremmalle tasolle.

”Työhyvinvointia seuratessa on tärkeää valita työaikakirjauksiin sellainen työkalu, joka tukee tätä tavoitetta. Esimerkiksi sähköpostihälytykset henkilöstöhallinnolle silloin kun työntekijän tunnit alkavat paukkua on kätevä ominaisuus. Kuten monissa asioissa, myös työaikakirjauksessa toimivat työkalut ovat kaiken A ja O. Mobiilileimaus on tänä päivänä must have -ominaisuus helppouden kannalta”, sanoo Valkonen.

Visma, työajan seuranta

Taidot kehittyvät valmennuksen avulla

Vismalla henkilöstön hyvinvointia tuetaan tarjoamalla erilaisia valmennuksia ja asiantuntijaluentoja, joissa käsitellään hyvinvoinnin eri osa-alueita kuten unta, ravitsemusta, stressiä ja motivaatiota sekä työn tekemisen rutiineita ja kalenterin hallintaa. Valmennukset järjestetään etänä ja niihin voi hakeutua matalalla kynnyksellä.

”Olemme tarjonneet esihenkilöille fasilitointitaitovalmennusta, jotta tiimit saadaan toimimaan yhteistyössä ja palavereissa hiljaisimmatkin osallistuisivat ideointiin. Käydyt koulutukset ja uudet taidot tallennetaan Saima HR -järjestelmään, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi koulutussuunnitelmien tueksi”, Valkonen lisää.

Lue lisää Visman arkea helpottavista työkaluista!

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »