mainos_1038

Koulutus
Rekrytointi
Valmennus

Itseohjautuvuudella tuloksiin

Työsaavutuksiin kiinnitetyt rekrytoinnit sekä henkilöstön valmennukset kohottavat tuottavuutta selkeästi

artikkelikuva: Itseohjautuvuudella tuloksiin

Yrityksen tärkeimmät tavoitteet saavutetaan vain sitoutuneen, motivoituneen ja osaavan henkilöstön avulla. Osaajien sijoittumisessa huolellisesti toteutettu rekrytointiprosessi on avainasemassa. Käytännössä henkilöstön taitoja voidaan vahvistaa valmennusten avulla.

”Itseohjautuva henkilöstö on parhaimmillaan motivoitunut, tuottelias, hyvinvoiva ja ideoiva. Yrityksen tuloksen kannalta tärkeää on, että työntekijät toimivat yhteistyössä täyttääkseen tärkeimmät tavoitteet. Keskeistä onkin rekrytoida yrityksen toimintakulttuuriin ja arvoihin sopivia osaajia sekä valmentaa heitä ja tukea sitoutumista” sanoo tulosammattilainen Matti Nevalainen Evecon Trainersilta.

Evecon Trainersin intohimona on vahvistaa yrityksen strategian kiinnitystä ihmisten arkeen huolellisten rekrytointien sekä henkilöstön valmentamisen avulla. Rekrytointiprosessi on valmentautumista yrityksen kulttuuriin, joten on tärkeää, että yrityksen ydinarvot ohjaavat rekrytointia.

"Toive kaikkien ihmisten itseohjautuvuudesta on epärealistinen.

”Rekrytointiprosessin aluksi tutustumme strategian käytännön toimivuuteen ja sen kautta määriteltävään työtehtävään. Vain realististen ja sovittujen tavoitteiden kautta löydämme oikeat työvaatimukset ja niihin ominaisuuksiltaan oikean osaajan, joka kykenee täyttämään odotukset”, kuvailee Evecon Trainersin tulosammattilainen Mikko Rajamäki.

Valmennuksella tavoitteisiin

Nevalainen on työssään kohdannut usein ristiriitoja strategisten linjausten ja arjen käytäntöjen välillä. Henkilöstöltä saatetaan toivoa itseohjautuvuutta ja tuloksellisuutta, mutta käytännössä esihenkilöt rajoittavat ja kontrolloivat heidän työtään.

Kuva

”Käytännön todellisuus saattaa vaatia organisaation strategista uudistamista. Käytämme valmennuksissa keskustelevaa menetelmää, jolla tavoitteet konkretisoidaan. Parhaat tulokset saavutetaan valmentamalla eri työryhmiä samanaikaisesti, jotta kaikki organisaatiossa pyrkivät kohti samaa tavoitetta. Toive kaikkien ihmisten itseohjautuvuudesta on epärealistinen. Vähemmän itseohjautuvia, sopeutuvaisia työntekijöitä voidaan ohjata toimimaan itsenäisemmin työryhmien kautta”, Nevalainen toteaa.

Valmennukset kestävät muutamasta kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Valmennustapaamiset ajoitetaan tavoitteiden kanssa, ja tekijöille varataan aikaa saada ratkaisut käyttöön työssään. Tavoitteiden toteutumista tuetaan ryhmien omalla seurannalla.

Miksi itseohjautuvuudesta puhutaan nyt niin paljon? Lataa katsaus itseohjautuvuuteen

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 05/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »