mainos_1063

Hyvinvointi
Valmennus
Yrityskulttuuri

Lempeä sisäinen puhe on tärkeä työelämätaito

artikkelikuva: Lempeä sisäinen puhe on tärkeä työelämätaito

Kuulemme kaikki mielessämme jatkuvaa puhevirtaa: Mitähän muut minusta ajattelevat? Kuka tuokin luulee olevansa? Oman sisäisen puheen johtaminen vaatii keskittymistä, mutta voi lopulta vaikuttaa myönteisesti koko työyhteisöön.

Jokainen puhuu itselleen ajoittain kriittisesti. Mutta jos sisäinen kriitikko valtaa ajattelua liikaa, ihminen on jatkuvasti tyytymätön. Virheisiin keskittyvällä ajattelulla löytää usein kielteistä sanottavaa niin omista kuin muiden tekemisistä. Työntekijöiden liika kriittisyys voi huomaamatta nakertaa koko organisaation tuloksellisuutta.

Braversin työyhteisövalmentajat Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori julkaisivat alkuvuodesta sisäisestä puheesta kirjan nimeltä Pirjo ja Tyyne - Kesytä sisäiset äänesi.

”Aihe on hyvin ajankohtainen. Hybridityössä olemme aiempaa enemmän vastuussa itsemme ja työpäivämme johtamisesta. Päänsisäinen käskyttäjä saattaa olla ankarampi kuin oikea pomo! Riski on siinä, jos ei tiedosta lannistavansa itseä tai muita kielteisillä mielipiteillä, joille ei todellisuudessa ole perusteita”, Sanna Salovuori tähdentää.

Jokaiselta löytyy harjoittelemalla myös lempeämpi sisäinen ääni. Sen avulla voi haastaa ylikriittistä puhevirtaansa. Sisäinen keskustelu lempeämmän äänen johdolla lisää armollisuutta ja rauhaa omaan vuorovaikutukseen.

Miksi sisäisen puheen kehittäminen työpaikalla kannattaa?
Katso video!

Kuva

Yhteinen hyvinvointi kehittyy mielen tasapainosta

Sisäisen puheen johtaminen tarkoittaa oman epävarmuuden ja huolien työstämistä. Työyhteisössä, jossa sisäiset kriitikot ovat hallinnassa, on tilaa myötätunnolle ja luovuudelle. Lempeämpi sisäinen puhe auttaa torjumaan välinpitämättömyyden tai pelon ilmapiiriä ja tukee hyvinvointia sekä tuottavuutta.

”Sillä on väliä, minkälaisia keskusteluja itsemme ja muiden kanssa käymme. Kriitikon ylivaltaa voi ja kannattaa haastaa. Sen puhe koostuu usein vahvoista mielipiteistä ja uskomuksista, jotka ovat vain ajatuksia, eivät totuuksia”, Sanna Fäldt muistuttaa.

Sisäistä puhetta voi kehittää arjessa ajatusharjoituksin: kuulostele vaikka sitä, miten puhuttelet itseäsi palaverin tai työtehtävän aikana.

Lisätietoja: bravers.fi

Teksti: Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori
Kuva: Saana Karikumpu

Julkaistu: 04/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »