mainos_1027

Podcast
Yrityskulttuuri

PODCAST

Yrityskulttuuri on kuningas

Isäntänä Panu Luukka, Leidenschaft Oy

artikkelikuva: Yrityskulttuuri on kuningas

Mitä yrityskulttuurilla oikeasti tarkoitetaan, miksi se on tärkeä ja miten sillä rakennetaan yritykselle todellista kilpailuetua? Keskusteluiden isäntänä toimii Suomen ensimmäisen yrityskulttuurimuotoilutoimisto Leidenschaft Oy:n co-founder Panu Luukka. Podcastissa yrityskulttuuria lähestytään kymmenen yritysjohtajan henkilökohtaisen kasvutarinan kautta, kahdella tuotantokaudella. Kuulijalla on mahdollisuus oppia iso nippu konkreettisia tekoja menestyvien yritysten takaa. Podcast pohjautuu ja toimii syventävänä materiaalina Panu Luukan Yrityskulttuuri on kuningas -kirjaan (AlmaTalent 2019).

Jaksot, kausi 1:

10 - Tulevaisuuden johtaminen ja työelämä

podcast, Tulevaisuuden johtaminen ja työelämä Tulevaisuuden johtaminen ja työelämä. Vieraana Mikael Jungner, Kreab Oy Maailma ja työelämä muuttuvat. Tässä(kin) tilanteessa yritysten ja johtamisen on muututtava maailman mukana. Tässä podcastin jaksossa keskustellaan siitä millaista johtamista ja yrityskulttuuria tulevaisuudessa tarvitaan. Jakson vieras, Kreab Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner, avaa ajatteluaan konkreettisten esimerkkien kautta, niin Microsoftilta, Yleltä kuin Kreabilta. Kuuntele jakso: Tulevaisuuden johtaminen ja työelämä


9 - Yrityskulttuuri, johtaminen ja itseohjautuvuus

podcast, Yrityskulttuuri, johtaminen ja itseohjautuvuus Millainen on Euroopan parhaana työpaikkana palkitun Vincit Oyj:n kulttuuri sen perustajan silmin? Entä miltä näyttää johtaminen tämän vuosituhannen yrityksessä? Mikä on johtajan rooli yrityskulttuurin rakentamisessa? Tarvitaanko johtajia ja esihenkilöitä tulevaisuudessa? Muun muassa näistä teemoista Panun kanssa keskustelemassa Vincit Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen.


Kuuntele jakso: Yrityskulttuuri, johtaminen ja itseohjautuvuus


8 - Kulttuuri muuttuu kahvikuppi kerrallaan

podcast, Kulttuuri muuttuu kahvikuppi kerrallaan Yrityskulttuuri on vahva. Siitä huolimatta sitä voidaan johtaa ja sitä voidaan muuttaa. Muutos vaatii kuitenkin aina tekoja. Vahvoja tekoja. Toistettuja tekoja. Välittäviä tekoja. Tekojen lisäksi muutos vaatii dialogia ja kohtaamisia. Kulttuurin muuttamisesta Panun kanssa on keskustelemassa Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari, joka ennen Yleä on toiminut henkilöstöjohtajana mm. Finnairilla, Stora Ensolla ja Rautaruukissa.


Kuuntele jakso: Kulttuuri muuttuu kahvikuppi kerrallaan


7 - Kulttuuri on kaikkien asia

podcast, Kulttuuri on kaikkien asia Kulttuurista tulee totta vasta silloin, kun se on jaettu ja yhteinen. Muoviputkia valmistavassa Pipelife Finlandissa kulttuuri todellakin on kaikkien asia. Tässä jaksossa kuulet, miten ja millaisin teoin saat ihmiset mukaan kehittämään yritystä ja sen kulttuuria. Jakson vieraana, Euroopan parhaana kuuntelijana palkittu Pipelife Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää.


Kuuntele jakso: Kulttuuri on kaikkien asia


6 - Täydellinen maailmanvalloitus ja vahva yrityskulttuuri

podcast, Täydellinen maailmanvalloitus ja vahva yrityskulttuuri Varusteleka ei jätä ketään kylmäksi. Sitä joko rakastaa tai sitten, sitä ei nyt ehkä vihaa, mutta pitää omituisena rähisijänä. Se, että joku ei pidä Varustelekasta, ei haittaa sen perustajaa Valtteri Lindholmia, ehkä pikemminkin päinvastoin. Tässä podcastin kuudennessa jaksossa Valtteri kertoo, millainen Varustelekan kulttuuri on, miksi siitä on tullut sellainen ja mitä sitten.


Kuuntele jakso: Täydellinen maailmanvalloitus ja vahva yrityskulttuuri


5 - Yritys tarvitsee syyn ja suunnan

podcast, Yritys tarvitsee syyn ja suunnan Podcastin viidennen jakson teemana ovat yrityskulttuurin kaksi keskeistä kulmakiveä: Yrityksen syy ja sen suunta, eli konsulttijargonina yrityksen missio ja sen visio tai yhteen naitettuna tarkoitus, purpose. Panun vieraana näistä teemoista keskustelemassa on Suomen pizzakeisari, viime vuonna Future CEO of the Year -tittelilläkin palkittu Kotipizza Oyj:n toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Kuuntele jakso: Yritys tarvitsee syyn ja suunnan


4 - Arvot johtamisen välineenä

podcast, Arvot johtamisen välineenä Yrityskulttuurin yhtenä keskeisenä kulmakivenä ovat yrityksen arvot. Arvojen tehtävänä on kertoa organisaation työntekijöille, miten toimimalla nämä toimivat oikein. Miten arvot syntyvät? Millaiset ovat toimivat arvot? Miten niiden avulla johdetaan? Näistä (ja niin monista muista tärkeistä) asioista.

Kuuntele jakso: Arvot johtamisen välineenä


3 - Kulttuuri rakentuu organisaation ihmiskuvalle

podcast, Kulttuuri rakentuu organisaation ihmiskuvalle Se mitä yritys uskoo ihmisistä, määrittää sen kulttuurin. Jos yrityksessä uskotaan, että ihminen on luotettava heijastelevat sen rakenteet luottamusta. Jos yritys näkee ihmisen epäluotettavana, rakentuvat arjen teot, tuon oletuksen ympärille. Kun yrityksessä uskotaan ihmisiin ja oma työ koetaan arvokkaana, rakentuu Suomen paras työpaikka ja menestyvä yritys. Tästä teemasta Panun kanssa on puhumassa Koti Puhtaaksi Oy:n perustaja Saana Tyni. Kuulet myös miten rakennetaan yritys, joka saa työntekijäpulasta kärsivällä alalla 5000 työhakemusta vuodessa.

Kuuntele jakso: Kulttuuri rakentuu organisaation ihmiskuvalle


2 - Johda kulttuuria tai se johtaa sinua

podcast, Johda kulttuuria tai se johtaa sinua Jokaisella yrityksellä on kulttuuri. Voittava kulttuuri ei tapahdu. Se johdetaan. Tästä tärkeästä aiheesta on Panun kanssa keskustelemassa Helsingin hauskimman kaupunginosan, Linnanmäen toimitusjohtaja-hupimestari Pia Adlivankin. Linnanmäen asiakkaiden huikea suositteluindeksi 80 (NPS) ei ole sattuma, vaan systemaattisesti johdetun yrityskulttuurin tulos. Jaksossa kuulet seikkaperäisesti, mille kulmakiville Linnanmäen kulttuuri rakentuu ja millaisin konkreettisin teoin sitä tehdään arjessa todeksi ja miksi Linnanmäen työntekijöitä ei pakoteta hymyilemään siten, että seitsemän hammasta näkyy.

Kuuntele jakso: Johda kulttuuria tai se johtaa sinua


1 - Yrityskulttuuri, mikä ihmeen yrityskulttuuri?

podcast, Yrityskulttuuri, mikä ihmeen yrityskulttuuri? Sarjan ensimmäisessä jaksossa Panun vieraana on Futurice Oy:n co-founder ja pitkäaikainen kulttuurijohtaja Hanno Nevanlinna. Jaksossa Hanno ja Panu pyrkivät määrittelemään yrityskulttuuria sekä teorian, että käytännön tasolla. Jaksossa kuulet miten Futurice tuli tietoiseksi kulttuuristaan, miten tätä ainutlaatuista kulttuuria on johdettu ja mitä sitten on tapahtunut. Jaksossa keskustellaan myös siitä, miten ihmisistä tulee joukossa tyhmiä, vai tuleeko sittenkään?

Kuuntele jakso: Yrityskulttuuri, mikä ihmeen yrityskulttuuri?


Näytä kaikki jaksot: https://leidenschaft.fi/podcastit/

Yrityskulttuuri on kuningas, Leidenschaft, Podcast

Julkaistu: 05/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »