mainos_1081

Johtaminen (etätyö)
Koulutus
Tiimit
Yrityskulttuuri

Paikallinen sopiminen, yhdessäohjautuvuus ja yhteiset säännöt hybridityöhön – henkilöstöpäättäjän syksy on täynnä mahdollisuuksia, joita ei kannata ohittaa

Viimeistään koronakriisin laukaisema hybridityön räjähdysmäinen kasvu syksyllä edellyttää organisaatioita muotoilemaan kulttuuriaan yhä itseohjautuvammaksi. Myös paikallinen sopiminen tuo oman mausteensa HR-päättäjän syksyyn.

Hybridityön pelisäännöt on syytä sopia selkeästi

Accountor teki 2000:lle suomalaiselle työssäkäyvälle kyselyn, jonka mukaan uuden oppiminen, riittävä päätäntävalta ja omien tavoitteiden linkittyminen organisaation tavoitteisiin ovat vahvasti henkilöstön innostuksen takana.

Vaikutusmahdollisuuksien ja innostuksen kasvaessa kasvaa myös mahdollisuus sille, että yksilöt motivoituvat vapauttamaan koko potentiaaliansa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. HR-päättäjän työpöydälle kannattaakin syksyllä nostaa toimenpiteitä, joilla henkilöstön innostuneisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia voidaan lisätä ja tehdä näkyviksi.

kuva
”Autamme käynnistämään tarvittavat toimenpiteet itseohjautuvan organisaation toimintamallin viemiseksi arkeen”, vinkkaavat Accountorin Sari Palenius ja Nina Koskela.

Yhdessäohjautuvuuden noste -palvelukokonaisuutemme sisältää kaikki tarvittavat elementit, joita tarvitaan toimintamallin uudistamisessa, henkilöstön osallistamisessa ja tiimin vetäjien valmiuksien kehittämisessä”, Accountorin valmennus- ja tutkimuspalveluiden johtaja Sari Palenius vinkkaa.

kuva
”Etätyön myötä kehitetyistä toimivista käytännöistä ja työkaluista kannattaa pitää kiinni, mutta samalla on hyvä ymmärtää mistä kannattaa luopua, jotta luodaan tilaa uudelle”, muistuttaa Accountorin HR- ja rekrytointipalveluiden johtaja Nina Koskela.

Paikallisen sopimisen uusi tuleminen luo työpaikoilla uudenlaisia mahdollisuuksia

Accountorin työsuhdejuridiikan asiantuntija Riitta Moilanen muistuttaa työnantajia hyödyntämään paikallisen sopimisen mahdollisuudet: ”Suosittelen tekemään vaihtoehtojen kartoitusanalyysin - tavoitetila kannattaa määritellä yrityksesi liiketoiminnan sekä työntekijöiden näkökulmasta.” Katso Accountorin paikallisen sopimisen vinkkilista tästä.

Teksti: Otto Salminen

Accountor, lue ketteryyttä

Julkaistu: 05/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »