mainos_1059

Hyvinvointi

Työsuhdepyörästä tuli hitti työpaikoilla - työnantajat tekevät tilauksia jo vuodelle 2022

artikkelikuva: Työsuhdepyörästä tuli hitti työpaikoilla - työnantajat tekevät tilauksia jo vuodelle 2022

Uudistunut pyöräetu mahdollistaa työsuhdepyörän hankinnan ansiotuloverosta vapaana etuna 1 200 € asti/vuosi. Edusta kiinnostuneet työnantajat tekevät tilauksia jo vuodelle 2022. Ennakkotilaus helpottaa työnantajaa ja mahdollistaa parhaan pyörien saatavuuden työntekijöille.

Työsuhdepyöräksi käy perinteinen pyörä tai sähköpyörä, jonka moottori avustaa vain poljettaessa. Työnantaja vastaa hankinnasta ja tarjoaa edun palkan päälle tai vähentää edun arvon työntekijän bruttopalkasta. Tyypillisesti pyörä hankitaan 2–4 vuoden rahoitus- tai leasing-sopimuksella tai suoraostona. Sopimuksen päättyessä työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen.

Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys. Se on myös aloittanut ensimmäisenä toimijana sähköpyöräleasingin, jo yli 5 vuotta sitten. Yrityksellä on asiakkainaan pörssiyrityksistä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sekä julkiselta sektorilta esimerkiksi Tampereen kaupunki.

”Työsuhdepyörän hankkiminen kauttamme on vaivatonta ja luotettavaa, sillä maahantuojana vastaamme pyöristämme suoraan. Kansainvälisen verkoston avulla pystymme takaamaan saatavuuden tulevalle kaudelle,” kertoo Electrobiken perustaja, Jani Jokinen.

”Räätälöimme aina asiakkaan tarpeisiin sopivan leasing-paketin. Ammattitaitoinen huoltotiimimme varmistaa, että työntekijä saa aina henkilökohtaista apua huoltotilanteissa. Palvelumallimme mahdollistaa, että leasing on oikeasti kuluton ja koostuu vain pyörän hankintahinnasta, eikä hintoihin lisätä palvelumaksuja tai muita sivukuluja. Maahantuomalla pyörät itse, pystymme antamaan joustoa hinnoitteluun ja palautuksiin.”

Kuva

Hyvinvointia työsuhdepyöräilystä

Hyvinvointi työpaikalla on merkittävässä roolissa työssä jaksamisessa ja toiminnan sujuvuudessa. Säännöllinen liikunta parantaa työhyvinvointia ja sähköpyörä madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja saa ihmiset pyöräilemään useammin ja pidempiä matkoja.

Sähköpyörillä on todettu pyöräiltävän noin 50 % pidempiä työmatkoja kuin tavallisilla pyörillä. Liikunta auttaa hallitsemaan stressiä ja vaikuttaa myönteisesti työsuoritukseen. Työmatkapyöräilyn on todettu vaikuttavan suotuisasti erityisesti hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoon, vähentävän syövän riskiä sekä auttavan painonhallinnassa.

Työmatkapyöräilyllä saavuttaa myös helpommin terveysliikuntasuosituksen minimimäärän (2,5 h liikuntaa viikossa) sekä vähentää päivittäisen istumisen määrää. Työsuhdesähköpyörä on myös hyvä tapa kannustaa työntekijöiden terveellistä liikkumista sekä tuoda yrityksen arvomaailmaa esille.

kuva

Etuja työnantajalle & työntekijälle

Edun myötä työsuhdesähköpyörien suosio on ollut ennenäkemättömässä kasvussa ja Jokinen näkee työsuhdepyöräilyn tuovan merkittäviä etuja sekä työntekijälle että työnantajalle. Työntekijä saa käyttöönsä haluamansa sähköpyörän sekä nauttii työmatkapyöräilyn positiivisista terveysvaikutuksista.

Kun työmatka taitetaan auton sijaan pyörällä, vähenevät myös ilmastopäästöt. Työnantajalle taas koituu taloudellista hyötyä, sillä leasing-sopimuksen kuukausimaksu tai pyörän hankintahinta voidaan vähentää yhteisöverotuksessa. Työnantaja voi siis mahdollistaa edun siten, ettei siitä aiheudu lainkaan kustannuksia. ”Kasvaneen kiinnostuksen myötä tilaukset tehdäänkin jo järjestäen vuodelle 2022 ja paras aika sopimuksen tekemiselle ensivuoden saatavuutta ajatellen onkin nyt”, Jokinen kertoo.

Lisätietoja Electrobike työsuhdepyöristä:

www.tyosuhdepolkupyora.fi ja yritysmyynti@electrobike.fi

Kuva

Julkaistu: 06/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1069
mainos_1066Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »