mainos_1081

Hyvinvointi

Sähköpyörätehdas luo uusia työpaikkoja Kouvolaan

artikkelikuva: Sähköpyörätehdas luo uusia työpaikkoja Kouvolaan

Kouvolaan on perusteilla sähköpyörätehdas. Se on järjestyksessään koko Suomen ensimmäinen, ja sen työllistävän vaikutuksen arvioidaan tulevan olemaan merkittävä.

Sähköpolkupyörä kasvattaa suosiotaan työsuhde- sekä vapaa-ajan pyöränä. Sähköavustus helpottaa matkantekoa ja madaltaa kynnystä lähteä liikkumaan. Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen ensimmäinen ja vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys ja perheyhtiö. Tällä hetkellä se toimii Vantaalla, Tampereella ja Tallinnassa. Neljäs liike avautuu Ouluun lokakuun lopussa.

”Lisäksi ensi keväänä aiomme laajentua Kouvolaan, kun avaamme sinne oman polkupyörätehtaan konserniimme kuuluville Boostbike-pyörille”, kertoo Electrobiken perustaja Jani Jokinen.

Yritys kokee Kouvolan olevan sijainniltaan sopiva sen tarpeisiin, koska paikkakunnalta on hyvät yhteydet ja lisäksi se on lähellä Helsinkiä. Oman linjaston ja tehtaan perustaminen sopii monella tapaa arvoihimme:

”Olemme ympäristöasioista kiinnostunut yhtiö, joka haluaa viedä tuotekehitystään eteenpäin kotimaisin voimin. Tavoitteenamme on valmistaa tuotteet laadukkaasti lähellä asiakasta siten, että niiden valmistuksesta ja kuljettamisesta aiheutuva hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Pyörien valmistaminen parantaa alueen työllisyystilannetta ja pitää tuotteiden hinnat kohtuullisina, koska pitkistä kuljetusmatkoista aiheutuvia kuluja ei tule. Lisäksi kehitämme pyörien huoltomahdollisuuksia rakentamalla omaa huoltoverkostoa”, Jokinen kertoo.

CTA

Edullinen työsuhdepyöräetu

Ympäristöystävällisyyden, kotimaisuuden ja pyörien käyttömukavuuden ohella Electrobikelle on tärkeää, että yhä useampi työnantaja voi kannustaa työntekijöitään työmatkapyöräilyn pariin. Tätä varten yrityksellä on tarjota työsuhdepyöräetu. Se tarkoittaa sitä, että yrityksen sähköpyöriä käyttävä yritys maksaa verojen sijaan vain rahoitusyhtiön leasing-koron.

Erityisesti talvipyöräily on yleistymässä vähälumisten talvien ansiosta. Säädettävä vastus mahdollistaa sen, että pyöräilijä voi pukeutua lämpimästi ja unohtaa ylämäissä hikoilun. Erityisesti Oulussa on kunnostauduttu talvipyöräilyssä. Moni on sanonut, että kun he kerran ovat tutustuneet sähköpyörään, ei tavalliseen pyörään ole ollut enää paluuta.

kuva

”Pyöräilyn kustannustehokkuus on aivan omaa luokkaansa autoiluun nähden. Vakuutusten lisäksi autoilija maksaa myös verot ja bensat, mistä pyöräilijän ei tarvitse huolehtia”, Jokinen toteaa.

”Pyöräily tuo liikkumiseen vapautta, koska sillä voi ajaa paikkoihin, joihin ei autolla pääse. Elämänlaatu nousee huomattavasti, kun hankkii sähköpyörän. Pyöräily haastaa aistit kuulosta hajuun, kasvattaa kuntoa ja on ekologinen valinta”, Jokinen summaa.

Lisätietoja:
www.tyosuhdepolkupyora.fi ja yritysmyynti@electrobike.fi

Julkaistu: 10/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »