mainos_1021

Hyvinvointi

Polkupyöräetu on haluttu ja hyvinvointia tukeva työsuhde-etu

artikkelikuva: Polkupyöräetu on haluttu ja hyvinvointia tukeva työsuhde-etu

Polkupyöräedun tarjoaminen on edullinen keino tukea työntekijöiden hyvinvointia ja vaikuttava tapa edistää kestävää liikkumista sekä vähentää työmatkaliikenteen päästöjä. Pyöräilyn edistäminen on ympäristöteko, joka kannattaa kytkeä osaksi yritysstrategiaa.

Polkupyöräedun muuttuminen verovapaaksi 1200 euroon saakka vuodessa on lisännyt huomattavasti kiinnostusta työsuhdepyöriä kohtaan.

”Veroedun ansiosta työntekijä säästää veroprosentistaan riippuen 20–40 prosenttia pyörän hankintahinnasta. Työsuhde-edun ansiosta työntekijä voi hankkia unelmiensa pyörän, jonka saavuttaminen on ollut aiemmin epärealistista”, sanoo Vapauden co-founder Lasse Keronen.

Pyöräilyn edistäminen osaksi yritysvastuuta

Vapaus tarjoaa kestävän liikkumisen ratkaisuja auttaen jokaista liikkumaan hyvinvointia tukevalla ja ilmastopositiivisella tavalla. Vapauden toimintaa ohjaavat ympäristöarvot ja ensiluokkainen asiakaskokemus.

”Työsuhdepyörät kannattaa liittää osaksi yritysvastuuta, sillä työntekijöiden liikkumisvälineiden ja liikkumiskäyttäytymisen muuttaminen ja siihen vaikuttaminen ovat yrityksen kestävän kehityksen ja vastuullisuustoiminnan ydintä. Lisäksi me kumppanina ylikompensoimme kaikkien Vapaus Työsuhdepyörien elinkaaripäästöt”, Keronen sanoo.

Työpaikan infrastruktuurilla voidaan edistää pyöräilyä järjestämällä pyörille hyvät pysäköintipaikat ja huolehtimalla sähköpyörien akkujen latausmahdollisuudesta.

”Myös työntekijät arvostavat, kun työnantaja mahdollistaa heille kestävämmät liikkumisvaihtoehdot. Lisäksi hyvät suunnitelmat niiden edistämiseksi osoittavat työntekijöille yhteiskuntavastuuta ja huolenpitoa, lisäten positiivista työnantajamielikuvaa”, Keronen jatkaa.

CTA

Työsuhdepyörä lisää liikuntaa ja vähentää autoilua

Vapauden kesällä 2021 toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan työsuhdepyörä lisäsi viikoittaisen pyöräilyn määrää 92 prosentilla vastaajista, ja 56 prosenttia kertoi työsuhdepyörän korvanneen henkilöauton käyttöä.

”42 prosenttia vastaajista ei juurikaan pyöräillyt ennen työsuhdepyörän hankkimista ja 73 prosenttia ei olisi hankkinut pyörää ilman polkupyöräetua. Työsuhdepyörä kannustaa henkilöstöä ulkoilemaan ja kuntoilemaan parantaen työhyvinvointia ja terveyttä”, kertoo Keronen.

Kyselyyn vastasi 300 henkilöä ja vastausprosentti oli 37,5. Avoimissa vastauksissa nousi esiin sähköpyörien suosio, joita Vapaudelta tilatuista työsuhdepyöristä on noin 60 prosenttia. Sähköavusteisella polkupyörällä liikkuminen on perinteistä polkupyörää kevyempää, eivätkä ylämäet tai vastatuuli vähennä liikunnan iloa.

kuva

Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Työsuhdepyörän voi hankkia työnantajan omistukseen tai pyörän voi vuokrata leasing-kumppanilta sovituksi ajaksi. Leasing-sopimukseen voi sisällyttää halutessaan myös huollon.

”Tarjoamme työsuhdepyöriä avaimet käteen -periaatteella maksimissaan 60 kuukauden leasing-sopimuksella, jolloin veroedun piiriin mahtuvat jopa 4900 euron arvoiset pyörät. Sopimuskauden jälkeen pyörän voi palauttaa meille ja huolehdimme pyörän uudesta elämästä. Halutessaan työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen”, sanoo Keronen.

Vapaus on ainoa palveluntarjoaja, joka tarjoaa leasing-sopimuksiin myös keskeytysturvan, jonka ansiosta pyörän voi palauttaa kesken sopimuskauden.

”Haluamme tarjota asiakaslähtöistä joustavaa palvelua, jossa huomioidaan muuttuvat elämäntilanteet”, Keronen sanoo.

Lisätietoa: www.vapaus.io

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Vapaus Bikes Oy

kuva

Julkaistu: 11/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »