mainos_1021

Rekrytointi (rekrytointityökalut, rekrytoivat koulutusohjelmat, vuokratyö)

Miten tavoittaa osaajat?

artikkelikuva: Miten tavoittaa osaajat?

Kuva: Harri Joensuu

Laadukas rekrytointiprosessi varmistaa oikean tekijän löytämisen niin asiantuntija- ja projektitehtäviin kuin joustavaan henkilöstövuokraukseen. Henkilöstöpalveluyritysten laajat verkostot tavoittavat sekä kotimaiset että kansainväliset eri alojen osaajat.

”Osaajapula koskettaa koko Eurooppaa ja monia aloja tällä hetkellä. Osaajapulasta kärsitään muun muassa rakennus-, palvelu- ja hoiva-alalla sekä tekniikan alalla”, sanoo Seasons HR Management Oy:n toimitusjohtaja Petro Vaitiniemi.

”Osaajapulasta kärsiviä aloja ei koeta vetovoimaisiksi tai vuosittaisia aloituspaikkoja on liian vähän. Asiantuntijatehtävissä puolestaan kohtaanto-ongelman vuoksi rekrytointiajat ovat pidentyneet”, kertoo HR-spesialisti Matti Käkelä.

”Kokeneet tekijät alkavat olla työllistettyjä, joten olisi tärkeää saada vastavalmistuneet nopeasti työelämään. Meillä Seasonsilla on esimerkiksi aloitustason paikkoja, joissa opiskelijat voivat hankkia oman alansa työkokemusta”, jatkaa HR-konsultti Patricia Aschan.

”Olemme myös järjestäneet yhteistyökumppaneidemme kanssa vastavalmistuneille koulutus- ja työharjoittelupäiviä, joissa saadun työkokemuksen avulla työhön siirtyminen sujuu kitkatta”, lisää Vaitiniemi.

Laajat verkostot auttavat talenttien löytämisessä

Satakunnassa toimiva HR-palveluihin erikoistunut Seasons HR Management tarjoaa laadukkaita ja dynaamisia ratkaisuja henkilöstövuokraukseen ja rekrytointeihin. Porissa vuonna 2011 perustettu yritys haluaa palvella asiakkaitaan yksilöllisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla.

”Autamme asiakkaitamme tavoittamaan juuri heidän tarpeidensa mukaisia osaajia. Markkinoimme työpaikkoja sosiaalisen median eri kanavissa ja hyödynnämme laajoja verkostojamme, joiden kautta tavoitamme eri alojen ammattilaisia”, sanoo Aschan.

”Teemme myös headhuntingia eli lähestymme sopivia osaajia suoraan löytääksemme asiakkaan profiloinnin mukaisia asiantuntijoita. Olemme työllisyyspalvelujen eurooppalaisen yhteistyöverkosto EURESin jäsen, joten verkostomme tavoittavat myös kansainväliset osaajat”, Käkelä sanoo.

”Haemme työvoimaa jatkuvasti ja olemme lähellä hakijoita, joten meidän kauttamme tavoittaa nopeasti myös sijaisia ja projektityöntekijöitä. Kansainvälisiä hakijoita autamme kotoutumisessa ja olemme tukena työhön ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa”, jatkaa Vaitiniemi.

kuva
Kuva: Tunne Visuals

Laadukas rekrytointiprosessi hyödyttää työnantajaa ja -hakijaa

Seasons HR Management vastaa rekrytointitarpeisiin nopeasti. Monikanavaisen markkinoinnin ansiosta avoimet paikat tavoittavat laajan hakijajoukon. Kaikkiin avoimesta työpaikasta kiinnostuneisiin hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse.

HR-ammattilaisemme haastattelevat kaikki potentiaaliset hakijat. Henkilöstövuokrauksessa rekrytointiprosessi on usein kevyempi ja sopiva henkilö voidaan rekrytoida alkuhaastattelun perusteella”, sanoo Vaitiniemi.

Asiakkaan toiveista riippuen hakijat etenevät alkuhaastattelun jälkeen jatkohaastatteluihin ja soveltuvuusarviointeihin. Soveltuvuusarvioinnit terävöittävät ja parantavat kokonaiskuvaa hakijoista.

”Asiantuntijarekrytoinnit ovat suuri investointi, joten laadukkaaseen rekrytointiprosessiin panostaminen kannattaa. Huolella valmistellut haastattelut ja soveltuvuustestit varmistavat tehtävään parhaiten sopivan hakijan löytämisen”, sanoo Käkelä.

”Panostamme sekä asiakaskokemukseen että hakijakokemukseen ja tiedotamme kaikkia osapuolia rekrytointiprosessin kulusta. Välitämme asiakkaistamme ja haluamme toimia työnantajan ja työnhakijan etua palvelevalla tavalla”, lisää Aschan.

Seasons HR Management on vuonna 2011 perustettu henkilöstöpalveluyritys. Riippumatta yrityksesi toimialasta Seasons tarjoaa laadukkaita ja nopeita ratkaisuja vuokratyövoimatarpeeseen, rekrytointeihin ja konsultointiin. Seasons on vahva yhteistyökumppani henkilöstöasioissa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Teksti: Merja Maukonen


Julkaistu: 04/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »