mainos_1027

Hyvinvointi
Pelillistäminen

Minduin taukosovelluksessa yhdistyy pelillisyys ja mielen hyvinvointi

artikkelikuva: Minduin taukosovelluksessa yhdistyy pelillisyys ja mielen hyvinvointi

Ropo Capitalin Vesa Laitinen haastoi tiiminsä huolehtimaan aivoystävällisistä mikrotauoista kolmen kuukauden ajaksi. Haaste toteutettiin käyttämällä työelämän tarpeisiin kehitettyä mielen taukosovellusta Minduita. Tavoitteena oli hakea keinoja palautumiseen ja työn tuottavuuteen mielen hyvinvointia parantamalla. Kokeilussa havaittiin, että paras aika tukea mielen hyvinvointia on silloin, kun ongelmia ei vielä ole.

Reipas työtahti ja keskeytykset haastavat mieltä

Ropo Capital on Suomen johtava laskun elinkaaripalveluiden tarjoaja, jolla on noin 400 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Ropo Capitalilla perintäpäällikkönä työskentelevä Vesa Laitinen kokee, että työkalut palautumiseen ja kuormituksen vähentämiseen ovat aina tervetulleita. ”Tiimissämme on reipas työtahti, jota keskeytykset välillä rikkovat. Ongelmia meillä ei ole ollut, ja siksi koen, että juuri nyt on paras hetki keskittyä mielen taitojen opetteluun”, Vesa kertoo.

kuva
Ropo Capitalin perintäpäällikkö Vesa Laitinen

Ropo Capitalilla päätettiin lähteä etsimään keinoja mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Tiimissä kaivattiin lisää palauttavia hetkiä työpäiviin ja energisempää otetta työhön.

Lisää tarmokkuutta ja parempaa keskittymiskykyä Mindui-sovelluksella

Mindui on suomalainen taukosovellus, joka sisältää lyhyitä harjoituksia mielen hyvinvoinnin tueksi. Sovellus on suunniteltu työelämän tarpeisiin, jotta esimerkiksi keskeytykset eivät rasittaisi mieltä kohtuuttomasti. Äänitteet ovat lyhyitä ja ne ovat vaivattomasti kuunneltavissa mobiilisovelluksen avulla.

Vesan mielestä tauot rytmittävät työtä sopivasti ja keskittyminen seuraavaan työtehtävään sujuu paremmin. “Mindui-tauon jälkeen toimeen tarttuminen oli helpompaa ja ajatus kirkkaampi”, hän sanoo.

Vesan tiimissä Mindui-taukojen ohjaavuudesta pidettiin erityisesti. Työpäivän aikana mieli käy kovilla kierroksilla ja ajatuksia voi olla vaikea rauhoittaa. Ohjatut tauot ja puhujien miellyttävät äänet tekevät rentoutumisesta helppoa ja mielekästä.

Minduin äänitteet ovat mentaalialan ammattilaisten suunnittelemia. Jokaisen kuuntelukerran jälkeen ajatusten irrottaminen työasioista tapahtuu helpommin ja mieli rentoutuu entistä nopeammin. Tauon jälkeen mieli on virkistynyt ja keskittynyt.

Mindui sovellus

Yhteisöllisyyttä ja sitoutumista pelillisyyden avulla

”Ensi viikolla viemme kokeilun uudelle tasolle ja otamme käyttöön Minduin taukohaasteen. Uskon, että tästä tulee hauskaa ja pystymme vakiinnuttamaan näitä uusia mielen taitoja leikkimielisen kilpailun avulla ”, Vesa kertoo.

Minduin pelillinen taukohaaste on sovelluksen uusin lanseerattu ominaisuus.

Työpaikoilla on tarjolla taukosovelluksia, mutta työntekijöiden on usein vaikea luoda pysyvää rutiinia niiden hyödyntämiseen. Taukohaasteen ideana on, että tiimi saa palkinnon, kun tietty määrä Mindui-taukoja on pidetty. Palkinnon vihjekuva avautuu sitä mukaa, kun taukoja pidetään. Taukohaaste luo sopivaa ryhmäpainetta, joka lisää yhteisöllisyyttä sekä tukee taukokulttuurin muodostumista.

Tutustu Mindui-taukosovellukseen osoitteessa www.mindui.fi/sovellus

Julkaistu: 04/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »