mainos_1081

Yrityskulttuuri

HRx 2022 toi HR-ammattilaiset yhteen kuulemaan työn uusista tuulista

artikkelikuva: HRx 2022 toi HR-ammattilaiset yhteen kuulemaan työn uusista tuulista

Mika Videman, toimitusjohtaja, Optimum Executives Oy.

Ihmisvilinää, mieleenpainuvia puheenvuoroja ja elämyksellistä ohjelmaa – Suomen suurin HR-tapahtuma HRx houkutteli yli 500 osallistujaa verkostoitumaan ja hakemaan suuntaa työelämän tulevaisuuteen 18 tunnin ohjelmakattauksen sekä 40 puhujan voimin.

Ilmassa väreili innostuksentäyteinen tunnelma, kun HR-alan ykköstapahtuma HRx 2022 ponkaistiin käyntiin yli kahden vuoden tauon jälkeen. Sadat HR-päättäjät ja asiantuntijat valloittivat Scandic Marina Congress Centerin 30.3.2022 järjestetyssä tapahtumassa, jota oli jouduttu siirtämään koronan vuoksi useaan otteeseen.

”HRx 2022 tarjosi paitsi alan ajankohtaisimpia sisältöjä, myös mahdollisuuden kokoontua yhteen. Osallistujat totesivatkin yhä uudelleen, kuinka ihanaa oli taas tavata muita ihmisiä kasvotusten”, kertoo Alma Median tapahtumapäällikkö Sini Mäkinen.

Alma Median ja HENRY ry:n yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa peilattiin kuluneen poikkeusajan tärkeimpiä oppeja ja maalailtiin HR-alan tulevaisuudennäkymiä. Moderaattorina toimi juontaja Anna Sorainen, joka johdatteli ohjelmaa eteenpäin ja piti tunnelmaa onnistuneesti yllä aamuvarhaisesta iltapäivään.

kuva
Moderaattorina Anna Sorainen ja hollantilainen motivaatiopuhuja Joost Rigter.

Keynote-puhujat herättelivät rohkeuteen ja rehellisyyteen

Aamu alkoi energisesti professori Trudi Westin keynotepuheenvuorolla ‘Developing trust: Preparing for the future’. TEDx-puhujanakin tunnettu West haastoi kuulijoita ajattelemaan, tuntemaan ja ennen kaikkea toimimaan tietoisemmin.

Osallistujat saivat harjoittaa itsereflektiota kysymällä itseltään: ”Teenkö niin kuin sanon tekeväni – myös silloin, kun kukaan ei ole katsomassa?” West myös rohkaisi kuulijoita tekemään nopeampia päätöksiä, luottamaan omaan arvostelukykyynsä sekä tuomaan mielipiteitään avoimemmin esiin.

Seuraavaksi mikrofoniin tarttui Ilmarisella työkykyriskien ennakointia ja tutkimusta johtava Kari-Pekka Martimo. Hän puhui hybridityön paradoksaalisuudesta sen tuomien hyötyjen ja toisaalta haasteiden kautta. Martimo kehotti organisaatioita ja esihenkilöitä selvittämään, ovatko työntekijät pysyneet muutoksessa mukana ja miten he oikeasti voivat. Hän muistutti osuvasti, että vaikka suurin osa vaikuttaa voivan hyvin, ei tämä saisi peittää alleen vähemmistössä kyteviä työkykyongelmia.

kuva

Työn murros edellyttää uusia toimintatapoja

Ohjelma oli jaettu eri linjoihin, kuten johtamiseen, työhyvinvointiin sekä osaamiseen ja rekrytointiin. Jälkimmäisellä ohjelmalinjalla koettiin valovoimainen keynote-esitys, kun kirjailija ja HR-alan osaaja Saana Rossi veti salin täyteen puhuessaan työelämän murroksen vaikutuksesta rekrytointiin.

Rossi käsitteli puheessaan mm. perinteisen urakehityksen ja -käsityksen muutosta. ”Tyypilliset työsuhteet ovat muuttumassa epätyypillisiksi, ja epätyypilliset työsuhteet tyypillisiksi”, hän maalaili. Ja koska ihmisillä on jatkossa yhä enemmän tulonlähteitä ja työuria, asettaa tämä hänen mukaansa paineita rekrytointiprosessien ja työntekijäkokemuksen kehittämiselle.

HR-dataa käsittelevällä ohjelmalinjalla puolestaan kuultiin erinomainen esitys Nokian Mark Haytonilta. Hän pureutui syvällisesti ja käytännön esimerkein HR-analytiikan hyödyntämiseen, kuten henkilöstön sitoutumisen mittaamiseen.

”Haytonin esitys oli erittäin mielenkiintoinen, ja se olisi ehdottomasti ansainnut enemmänkin kuulijoita. Mieleeni jäi myös Guidinin toimitusjohtaja Johanna Pystysen paneelipuheenvuoro. Hän peräänkuulutti rehellistä pohdintaa siitä, ketä käytettävät HR-prosessit oikeastaan palvelevat: koko yritystä vaiko lähinnä HR:ää itseään?”, sanoo HENRY ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo.

Pystysen puheenvuoro oli osa startup-stagen ohjelmaa, jossa keskusteltiin kuumimmista HR-innovaatioista Guidinin lisäksi Academy of Brainin, Refappin sekä Linkitin startupien johdolla.

kuva
Elixian wellness-hetki.

Valoa pimeässä – mysteeripuhuja vangitsi yleisönsä

Tapahtuman kenties mieleenpainuvin hetki koettiin, kun päivän mysteeripuhuja nousi lavalle. Hollantilainen motivaatiopuhuja Joost Rigter, joka menetti näkökykynsä lähes kokonaan vain vähän yli 30-vuotiaana, johdatteli kuulijansa täysin uudenlaiseen maailmaan.

Rigter puhui muutoksesta ja siitä, miten emme koskaan voi kontrolloida kaikkea, vaikka kuinka haluaisimme. Hänen sanomansa oli: älä pelkää muutosta, vaan astu mukavuusalueesi ulkopuolelle!

Puheenvuoro sai entistä immersiivisempiä sävyjä, kun yleisölle jaettiin silmälaput. Se sai kokea esityksen pimeydessä, vailla näköaistin tuomaa turvaa, ja samalla kohdata muutoksen tuoman epävarmuuden omakohtaisesti. Kokemus nostatti monenmoisia tuntemuksia pintaan, ja osallistujat kuvasivat sitä mm. vaikuttavaksi, tunteikkaaksi ja ”yhdeksi parhaista puheenvuoroista koskaan”.

Läsnäolossa on voimaa

Puheenvuorojen lomassa kävijät pääsivät workshoppailemaan sekä jakamaan ajatuksiaan suosituissa ja käytännönläheisisissä ”Next Level” -pienryhmäkeskusteluissa.

Myös näyttelyalueella riitti vilskettä. Yli 40 yhteistyökumppania esitteli kiinnostavimpia ratkaisujaan, kuten kylmähoitoja ja palauttavaa Neurosonic-rentoutusmenetelmää. Alue tarjosi myös paraatipaikan monipuolisille keskusteluille ja kohtaamisille. Maukkaat tarjoilut keräsivät kiitosta, ja päivä päätettiin iloisesti drinkkien ja vapaan seurustelun muodossa.

Tapahtumassa tuotettiin lisäksi runsaasti asiantuntijasisältöjä, jotka ovat kaikkien saatavilla HRx:n tapahtumasivuilla Kauppalehdessä.

”HRx 2022 oli menestys. Tavoitteenamme oli paitsi tarjota inspiraatioita ja ensiluokkaista sisältöä, myös osallistaa kävijät tavalla, jota ei voi kokea etänä. Osallistujapalautteiden perusteella onnistuimme tässä ilahduttavan hyvin”, Sini Mäkinen hymyilee.

Teksti: Vanessa Törnblom
Kuvat: Taavi Tihkan

Julkaistu: 05/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »