mainos_1063

Hyvinvointi
Työaika (työajan hallinta)

Minduin taukosovellus vaalii mielen työhyvinvointia

artikkelikuva: Minduin taukosovellus vaalii mielen työhyvinvointia

Alasta riippumatta työelämä on intensiivistä ja työssä vaaditaan yhä enemmän henkistä kapasiteettia. Mieli on tärkein työväline, mutta sen huoltaminen on vielä verrattain uutta työpaikoilla. Työpaikoilla tulisi etsiä aktiivisesti keinoja henkisen työhyvinvoinnin tukemiseen. Paras aika aloittaa työkykyä vaalivat toimet oli eilen, toiseksi paras aika on nyt. Hyvinvoiva mieli luo perustan työn tuottavuudelle.

Mielen mekanismeja hyödyntävä sovellus ohjaa tehokkaasti palautumaan

Mindui on työelämän tarpeisiin suunniteltu taukosovellus, joka tarjoaa tauon mielelle työpäivän aikana. Äänitteet ovat jaoteltu kategorioihin ajallisen keston sekä työpäivän tarpeiden perusteella. Minduin äänitteet ovat lyhyitä, 3-10 minuutin pituisia mielikuva-, hengitys-, ja syvärentoutusharjoituksia. Äänitteet sekä rentouttavat että virkistävät mieltä.

Sovellus sisältää myös Siirtymät-kategorian, jonka harjoitukset auttavat kääntämään ajatukset työasentoon tai esimerkiksi vapaa-ajan asentoon. Työn ja vapaa-ajan rajaaminen sekä psykologinen irrottautuminen ovat työelämän tärkeimpiä taitoja.

Vaikka Mindui on tarkoitettu käytettäväksi työpäivän aikana, on sovelluksessa myös uni-kategoria. Uniäänitteet auttavat päästämään irti päivän asioista, rauhoittavat mieltä ja nopeuttavat nukahtamista.

Minduin tehokkuus perustuu mielen omien mekanismien hyödyntämiseen. Äänitteet ohjaavat aivot tehokkaasti palautumisen taajuudelle ja takaisin virkeäksi. Verrattuna esimerkiksi mindfulness- tai meditaatioharjoituksiin, Mindui on vahvemmin ohjaava eikä myöskään vaadi erillistä perehtymistä tekniikkaan. Äänitteiden kuuntelemisen voi aloittaa heti. Sovellus on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

CTA

Pelillisyys auttaa luomaan kestäviä ja hauskoja rutiineja mielen huoltoon

Mielen hyvinvointia edistävän taukokulttuurin luominen on vaikeaa. Lähes jokainen tietää, että erilaisilla hengitysharjoituksilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja työssä suoriutumiseen. Liian usein kuulee kuitenkin sanottavan: “En ehdi. En malta. On kiire”.

Jotta tauot saadaan säännölliseksi osaksi työpäivää, tarvitaan työpaikoilla yhteisiä ja hauskoja rutiineja.

Mindui-sovellukseen on rakennettu työyhteisöpeli, jonka avulla voidaan luoda persoonallisia haasteita taukokulttuurin kehittämiseksi. Työyhteisöpeli lisää positiivista painetta taukojen pitämiseen - tauko tulee pidettyä jo pelkästään siksi, että haluaa tiimin onnistuvan tavoitteessaan.

Sovellukseen ladataan haasteeseen liittyvä valokuva, joka on aluksi kokonaan peitettynä. Kuva alkaa paljastua kaikille haasteeseen osallistujille sitä mukaa kun taukoja pidetään ja se motivoi sitoutumaan haasteeseen. Työyhteisöpeliä voidaan hyödyntää tiimihengen luomisessa, tutustumisleikkinä tai esimerkiksi osana bonus- tai palkitsemisjärjestelmää. Vain mielikuvitus on rajana.

Tutustu Mindui-taukosovellukseen osoitteessa www.mindui.fi

Julkaistu: 08/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »