mainos_1003

Hyvinvointi

Vastavoima passiivisuudelle ja sosiaalisille etäisyyksille – uudenlaiset mobiiliratkaisut auttavat työyhteisöjä voimaan paremmin

artikkelikuva: Vastavoima passiivisuudelle ja sosiaalisille etäisyyksille – uudenlaiset mobiiliratkaisut auttavat työyhteisöjä voimaan paremmin

Ihmiset kaipaavat nyt uutta buustia työhyvinvointiinsa. Yhteisöllisyydellä ja kohtaamisilla on suuri merkitys henkilöstön hyvinvoinnille, jota kannattaa lähteä parantamaan koko työyhteisön voimin.

Koronapandemian jälkimainingeissa työuupumusoireilu on yleistynyt erityisesti tietotyöläisten keskuudessa. Samalla työtyytyväisyys ja työkyky ovat heikentyneet (Työterveyslaitos, ”Miten Suomi voi”). Osasyynä on etätöiden aikaansaama eristyneisyys. Miten siis vahvistaa hyvää oloa ja yhteishenkeä, kun emme enää näe toisiamme samalla tavalla kuin ennen?

Syksyllä 2022 lanseerattava yhteisö- ja hyvinvointisovellus Vointy™ vastaa näihin tarpeisiin. Vointy puhaltaa uutta energiaa työyhteisöihin auttamalla työntekijöitä ja tiimejä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin – yhteisöllisyys edellä.

”Hybridityön myötä sosiaaliset etäisyydet ovat kasvaneet ja työssäjaksamisen haasteet yleistyneet. Me uskomme yhteisöllisyyden voimaan ja siihen, että organisaatiot tarvitsevat myös työstä irrallisia kanavia tiivistyäkseen ja voidakseen hyvin”, toteaa Vointya luotsaava Wellthyforce Oy:n toimitusjohtaja Riina Manner.

Vointy on arjen ja työyhteisön piristysruiske

Vointy antaa työntekijöille kattavat työkalut hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Alkukartoitus kertoo käyttäjän lähtötason ja hyvinvoinnin nykytilan. Samalla muodostuu henkilökohtainen Vointy-indeksi, joka auttaa seuraamaan ja vahvistamaan hyvinvointia niin fyysisellä, psyykkisellä kuin sosiaalisella tasolla.

Sovellus aktivoi pitämään huolta itsestä innostavien vinkkien ja hyvinvointia kehittävien aktiviteettien kautta. Runsas ja jatkuvasti uudistuva aktiviteettikirjasto pitää sisällään mm. liikuntaehdotuksia, mielen hyvinvoinnin harjoitteita ja kulttuurielämyksiä, inspiroiden säännölliseen aktiivisuuteen ja parempaan arkeen.

”Vointy on enemmän kuin aktiivisuussovellus, sillä se tukee hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Ideana on, että ihminen oppii kuuntelemaan itseään ja myös lepäämään silloin, kun sen aika on”, Manner toteaa.

Tavoitetta edesauttavat ammattilaisten koostamat hyvinvointipolut ja -sisällöt, kuten rentouttavat joogat, energiset hikitreenit ja muut ohjatut harjoitukset. Kiinnostavat luennot puolestaan opettavat mm. palautumaan ja huolehtimaan unesta ja ravinnosta.

Jaettu ilo on paras ilo

Toisin kuin työhön liittyvät viestintäsovellukset, Vointy toimii yrityksen sisäisenä kohtaamispaikkana ja sosiaalisena hyvinvointikanavana.

Käyttäjät voivat jakaa aktiviteettejaan yhteisessä ”feedissä” ja innostaa muita tsemppiviestein ja tykkäyksin. Työyhteisön tuki auttaa jaksamaan, ja isommissa organisaatioissa treenikaveri tai harrastusporukkakin löytyy helposti.

Samalla työnantajien on helppo seurata ja kehittää työyhteisön vointia ja reagoida mahdollisiin haasteisiin. Sovelluksen kautta voi myös teettää pulssikyselyitä vaikkapa yleisestä fiiliksestä ja työntekijöiden kuormittumisen tasosta.

Pian julkaistava Vointy auttaa viemään työhyvinvoinnin uudelle tasolle hiomalla tiimin yhteen yhteisöllisyyden keinoin. Sillä kun hyvinvointi nostetaan yhteiseksi asiaksi, kasvavat inspiraatio, motivaatio ja työtyytyväisyys kohisten.

Tutustu Vointy™-sovellukseen ja ole rohkeasti yhteydessä - keskustelemme mielellämme Vointyn hyödyistä juuri teidän organisaatiollenne.

Teksti: Vanessa Törnblom

CTA

Julkaistu: 06/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 4/2023

HR viesti
mainos_1005
mainos_1012
mainos_964
mainos_910Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »