mainos_1027

Yrityskulttuuri

Työnantajaopas auttaa kehittämään perhevapaakäytäntöjä

artikkelikuva: Työnantajaopas auttaa kehittämään perhevapaakäytäntöjä

Työelämästä perhevapaalle ja takaisin – perhevapaiden opas työnantajille -oppaassa esitellään selkeästi perhevapaisiin liittyviä käytäntöjä. Perheystävälliset käytännöt viestivät välittämisestä ja sitoutumisesta, joiden ansiosta myös työntekijä sitoutuu työnantajaan vahvemmin.

Perhevapaisiin liittyvät käytännöt ovat osa työpaikan perheystävällisyyttä, joka hyödyttää sekä työnantajaa että työntekijää.

”Perheystävällisillä käytännöillä rakennetaan yhteistä tulevaisuutta työpaikan arjessa. Perhevapaa ei ole uhka, vaan mahdollisuus, jonka avulla voidaan vahvistaa työntekijän sitoutuneisuutta työnantajaan”, sanoo projektipäällikkö Saija Enqvist Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Uudenmaan ELY-keskus on koonnut yhteistyössä Kelan, työmarkkinajärjestöjen, asiantuntijaorganisaatioiden ja yritysten kanssa kokonaisvaltaisen työnantajaoppaan helpottamaan perhevapaakäytäntöjen kehittämistä organisaatioissa.

Maksuttoman Työelämästä perhevapaalle ja takaisin – perhevapaiden opas työnantajille -oppaan voi ladata Työmarkkinatorilta. Eri tahojen yhteistyön ansiosta opas on konkreettinen ja selkeä kokonaisuus perhevapaisiin liittyvästä lainsäädännöstä ja käytännöistä.

”Oppaan avulla halusimme luoda selkeyttä perhevapaisiin liittyvään aikajanaan. Oppaassa kerrotaan kootusti ja käytännönläheisesti mitä tulee huomioida ennen perhevapaata, sen aikana ja sen jälkeen”, Enqvist sanoo.

Oppaan vinkkien avulla tukiverkostot kuntoon

Perhevapaauudistus astui voimaan viime elokuussa. Uudistuksessa huomioidaan perheiden moninaisuus ja kannustetaan lapsen hoivaajia jakamaan perhevapaat aiempaa tasaisemmin. Työnantajaoppaassa tuodaan esiin uudistuksen tuomat muutokset perhevapaisiin sekä huomioidaan kattavasti tasa-arvonäkökohdat.

”Työnantajilla saattaa olla vanhentuneita käsityksiä perhevapaista. Oppaassa murramme myyttejä perhevapaiden kustannuksista, sillä työnantajalla on mahdollisuus saada Kelalta tukea perhevapaiden järjestämiseen. Annamme myös vinkkejä, kuinka työnantaja voi rakentaa toimivan tukiverkoston”, sanoo Enqvist.

Perhevapaalta paluu saattaa jännittää työntekijää ja olla muuttuneessa elämäntilanteessa kuormittavaa. Paluuta voi helpottaa uudelleen perehdyttämällä ja työntekijän uuden elämäntilanteen huomioimisella.

”Opas on suunniteltu kestämään aikaa. Konkretiaa oppaaseen tuovat yritystarinat, jossa eri alojen yritykset kertovat kokemuksiaan perheystävällisistä käytännöistä”, Enqvist lisää.

Lataa opas täältä!

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 01/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »