mainos_1081

Johtaminen

Johtajat näyttävät tietä tulevaisuuden työelämään

Ikäpyramidin kääntyessä ylösalaisin, meillä ei ole varaa sivuuttaa senioritason osaajia!

artikkelikuva: Johtajat näyttävät tietä tulevaisuuden työelämään

LMI johtajuuskehittäjä, Tiina Parikka on lanseerannut #proudofmyage -kampanjan ikähäpeän lopettamiseksi ja iän myötä karttuvan osaamisen arvostuksen nostamiseksi.

Tiedostavalla johtamisella voidaan parhaiten ehkäistä ikäsyrjintää ja mahdollistaa laaja osaamisen hyödyntäminen tulosten aikaansaamiseksi.

Väitän, että ikään liittyvä, negatiivinen suhtautuminen juontaa osin juurensa siitä, ettei iästä puhuta avoimesti. Vallalla on piilotettuja olettamuksia, uskomuksia ja ajatusvääristymiä. On paradoksaalista, että pitkää ikää ihaillaan, mutta kukaan ei halua olla ikääntynyt tai ainakaan vanha. Moni sanoo, että ikä on vain numero. Olen eri mieltä. Ikä tuo mukanaan väistämättä biologisia tosiasioita, jotka näyttäytyvät työelämässä jo sen alkuvaiheessa. Näistä yksilöllisistä vaikutuksista ei kuitenkaan kannata olettaa mitään.

Tutkinnot ja työkokemus tuottavat osaamista jo uran alkuvaiheessa, mutta pitkä kokemus niin työssä kuin elämässä on sellaista pääoma, jota ei voi saavuttaa ilman vuosien karttumista. Tarvitsemme työelämässä ihan kaiken ikäisiä ihmisiä. Meidän on alettava olla avoimesti ylpeitä niin ikävuosista kuin niiden myötä karttuvasta osaamisesta. Miten nyt vallalla olevaa ikäsyrjintää voidaan ehkäistä?

Olipa työelämässä mikä tahansa haaste, johtaminen on ongelmien ratkaisun ytimessä. Johto ei voi paeta vastuutaan. Työskenneltäessä yritysten tuloksellisuuden parantamiseksi, on muistettava, että yrityksen strategian keskeinen osa on yrityksessä toimivia ihmisiä koskevat linjaukset. Ikädiversiteettiä hyödyntävät työyhteisöt nauttivat kilpailuedusta henkilöstönsä laajan kokemuspohjan ja hiljaisen tiedon hyödyntämisen avulla. Jos yritykset sivuuttavat kokeneet ammattilaiset iän perusteella, iso menestyspotentiaali jää käyttämättä.

”Lähde kehittämään yrityksenne johtamista yhdessä kokeneiden LMI johtajuuskehittäjien kanssa! LMI:n kokonaisvaltainen, inhimillinen, johtamisen kehittämisen metodi on tuottanut testattuja tuloksia Suomessa jo 30, ja maailmalla yli 60 vuoden ajan.

Kaikilla valveutuneilla yrityksillä on kirjattuna ja esiteltynä liiketoiminnan strategia. Hämmästyttävän harvoin on kuitenkaan laadittu suunnitelmaa siitä tärkeimmästä, tarvittavan osaamisen ennakoinnista, hankkimisesta ja ylläpitämisestä. Jos yrityksessä rekrytoinnit etenevät siten, että ”Kun Pekka lähtee, hänen tilalleen pitää löytää korvaaja!”, yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus on hataralla pohjalla.

Kun yritys suunnittelee tulevaisuutta, henkilöstön tulisi olla sen kaikkein kirkkaimmassa fokuksessa. On tietoisesti rekrytoitava erilaisuutta, sillä samanlaisuus luo samanlaisuutta, ei välttämättä luovia, uusia innovaatioita. Liian usein unohdetaan, että jotta yrityksellä voi olla siivet, sillä on ensin oltava juuret.

Eri sukupolvien yhdistäminen dynaamiseksi joukkueeksi, tuottaa yrityksessä sekä tuloksia että hyvinvointia. Senioritason osaajat voivat tuoda yritykseen juuri ne juuret. LMI Finland tarjoaa menetelmät ihmisten ja yrityksen strategian kehittämiseen.

Tutustu valmennuksiin sekä referensseihimme:www.lmi.fi

Ota yhteyttä: tiina.parikka@lmi.fi

CTA

Julkaistu: 10/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »