mainos_1063

Johtaminen
Koulutus
Valmennus

Mindfulness opettaa mielen johtamista

artikkelikuva: Mindfulness opettaa mielen johtamista

Mindfulness-koulutukset ovat saapuneet jäädäkseen suomalaiseen työelämään. Yksi alan pioneereista on Andas Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jaakonsalo, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus mindfulness-kurssien ohjaamisesta.

Tuohon ajanjaksoon mahtuu kymmenittäin eri organisaatioita pk-firmoista pörssiyrityksiin.

”Kaikkiaan koulutettavia on ollut tähän mennessä yli 7 000”, Jaakonsalo kertoo.

Tutkimusten mukaan mindfulness alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja auttaa pärjäämään muutosten keskellä - kaikki asioita, joista on hyötyä nykypäivän hektisessä työelämässä. Jaakonsalon mukaan ”bisnes-mindfulnessissa” keskeistä on oppia se, miten oma mieli toimii:

”Kun tulemme tietoiseksi toimintamme ajureista, opimme ajattelemaan selkeämmin, vuorovaikutuskykymme paranee ja ajanhallinta tehostuu”, hän toteaa ja korostaa, että mindfulnessin keskeinen etu on nimenomaan sen käytännönläheisyys. Mindfulnessin avulla voidaan saada vaikkapa firman rönsyilevät kokouskäytännöt taas hallintaan.

”Kurssien osallistujille on usein tullut suurimpana yllätyksenä se, miten laaja, selkeä ja nimenomaan konkreettinen vaikutus mindfulness-ajattelulla on. Loppujen lopuksi mielen johtaminen ei ole ollenkaan abstrakti asia, vaan se sisältää ne mallit ja työkalut, jotka tarvitaan muutokseen.”

Rajaton maailma
Miksi mindfulnessia sitten tarvitaan juuri nyt? - Jaakonsalon mukaan rajat työnteon ja vapaa-ajan välillä ovat liuenneet jo liki olemattomiin ja monet ihmiset kipuilevat tämän kanssa - edes tajuamatta, että jotain on muuttunut ja isosti.

”Nyt moni tarkistaa sähköpostit puhelimesta ensimmäisenä asiana aamulla herätessään ja viimeisenä asiana ennen nukkumaanmenoa. Näin ei ole aina ollut.” Mindfulness opettaa ihmisiä suojaamaan omaa mieltään liialta kuormitukselta ja keskittymään olennaiseen.

”Kaikki me haluamme tehdä työmme hyvin, mutta samalla on opeteltava säätelemään kuormitusta. Mindfulness antaa siihen hyvät valmiudet.”

Lisätietoja: www.andas.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Julkaistu: 05/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »