mainos_1081

Koulutus

"HR-koulutus kasvatti minua ihmisenä"

Kun insinööri henkilöstöpäälliköksi ryhtyi

artikkelikuva: "HR-koulutus kasvatti minua ihmisenä"

Kun työnantaja vaistosi insinöörissään humaanin puolen, Stora Ensolla tuotantopäällikkönä työskennellyt Juha Nissilä päätyi henkilöstöpäälliköksi. Markkinointi-instituutin henkilöstöjohtamisen koulutuksissa Nissilä huomasi, kuinka vaativaan pestiin oli lähtenyt.

Juha Nissilä oli työskennellyt Stora Enson Varkauden-tehtaalla toistakymmentä vuotta, kun hänelle avautui mahdollisuus siirtyä henkilöstöjohtamisen tehtäviin. Aiemmin tuotantopäällikkönä työskennellyt Nissilä halusi hoitaa uuden henkilöstöpäällikön tonttinsa parhaalla mahdollisella tavalla, joten hankkiutui opiskelemaan Henkilöstöpäällikön tutkintoa.

"Helpolta näyttävä asia voi olla ansa, jos ei tiedä mitä tekee. Henkilöstöpäällikön koulutus auttoi minua tunnistamaan esimerkiksi tilanteet, joissa on syytä pysähtyä tarkastamaan lait ja säännöt. Olisin hoitanut työtäni huonosti, jos en olisi ryhtynyt opiskelemaan", Juha Nissilä toteaa.

Kiinnostus ihmisen käyttäytymiseen heräsi
Henkilöstöpäällikön tutkintoa opiskellessaan Nissilä innostui henkilöstöjohtamisesta niin, että halusi jatkaa opintoja heti perään HR Master Certificate -ohjelmassa. Ohjelma on suunnattu vaativissa henkilöstötehtävissä työskenteleville, ja Markkinointi-instituutti toteuttaa sen yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

"Siinä missä Henkilöstöpäällikön tutkinnossa opin paljon niin sanottua kovaa HR:ää, kuten lakiasioita, HR Master Certificatessa esiin nousee pehmeämpi puoli", Nissilä kuvailee.

Sertifikaattiohjelman myötä henkilöstöpäällikkö on kiinnostunut ensimmäistä kertaa elämässään psykologiasta ja oppinut ymmärtämään ihmisen käyttäytymistä. Oivallukset ovat avanneet uudenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ihmiseen ja tukea henkilöstöä. Tätä oppia Nissilä on vienyt eteenpäin tehtaan esimiehille. Hän onkin kiitollinen siitä, että Stora Ensolla henkilöstön osaamisen kehittäminen nähdään investointina, jonka hyödyt heijastuvat työyhteisöön.

Ilman henkilöstöjohtamisen koulutusta olisin ihmisenä erilainen
Insinööri henkilöstöpäällikkönä ei kenties ole kaikkein tyypillisin tapaus, mutta Nissilä kokee, että hänen taustastaan on ollut hurjasti hyötyä henkilöstötyössä.

"Henkilöstöpäällikön roolissa pystyn antamaan vahvemman tuen tuotannon työlle, koska olen lähempänä henkilöstöä kuin aiemmin. Nyt minulla on enemmän mahdollisuuksia tukea esimiehiä heidän työssään."

Nissilä näkee, ettei mikään vaikuta yrityksen menestykseen niin kuin sen henkilöstö. Hän puhuu henkilöstön merkityksestä silmät loistaen ja kuvailee tielleen osunutta alanvaihtoa "aivan ykkösluokan muutokseksi". Innostus ja muutos miehessä on huomattu tehtaallakin.

"Kollegat totesivat, että jotain sinussa on tapahtunut tai tapahtumassa. Ja he olivat oikeassa. Markkinointi-instituutissa käymäni koulutus on muuttanut ja kasvattanut minua, tämä on ollut valtava mullistus. Ilman koulutusta olisin ihmisenä erilainen."

Osaamisen kehittäminen jatkuu läpi työuran
Juha Nissilä on saanut koulutuksista paljon, mutta myöntää, että työn ohella opiskeleminen vaatii panostusta.

"Olen kehno palauttamaan kirjallisia etätehtäviä. Se ei kuitenkaan ole estänyt minua opiskelemasta, hän rohkaisee niitä, jotka miettivät, miten suoriutuvat vaativasta HR-koulutuksesta."

Lähipäivillä Markkinointi-instituutissa Nissilä on päässyt jakamaan työssä eteen tulevia haasteita avoimessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden henkilöstöjohtamisen ammattilaisten kanssa.

"Ei ole ollut sellaista asiaa, josta ei olisi voinut kysyä tai keskustella. Käymme vilkasta vuoropuhelua ja kohtaamme isoja oppimisen paikkoja. HR Master Certificaten opiskelijoilla on todella vahva tausta ja osaaminen."

HR on todella tempaissut miehen mukaansa. Nissilä on saanut saman työnantajan palveluksessa aivan uudenlaisen uran. Opiskellessa hänelle on valjennut, mistä kaikesta HR-työssä täytyy olla kärryillä, ja millainen merkitys hänellä omassa roolissaan on yrityksen liiketoiminnan kannalta.

"Jos pohdit, lähtisitkö hakemaan uutta suuntaa urallesi tai sytykettä nykyiseen työhösi, kannustan lähtemään. Työura on pitkä, siihen mahtuu monta innostavaa tutkintoa ja koulutusta."

Teksti: Liina Hurri

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »