mainos_1090

Hyvinvointi

Työsuhde-etuna hyvä kunto

Sähköpyörällä liikkuminen on mukavaa ja parantaa kestävyyskuntoa kuin huomaamatta

artikkelikuva: Työsuhde-etuna hyvä kunto

Työsuhde-etuna työntekijöille tarjottava sähköpolkupyörä parantaa työntekijän hyvinvointia lisäämällä liikunnan ja ulkoilun määrää. Kansainvälisesti työsuhdesähköpolkupyörien suosio on Electrobiken yrittäjä Jani Jokisen mukaan selvästi kasvamassa.

”Sähköpolkupyörällä ajaminen on helppoa ja miellyttävää. Sähköpyörä ei ole itsestään liikkuva mopon korvike, vaan pyöräilijän jalan jatke. Pyörään voi määritellä erittäin tarkasti paljonko se antaa jalalle lisävoimaa”, kuvailee Jokinen.

Sähköpolkupyörä sopii kestävyyskunnon kohentamiseen, sillä sähköavusteinen polkeminen mahdollistaa liikkumisen sopivalla sykealueella. Parempi kunto näkyy lisääntyneenä virkeytenä ja vähempinä sairauspoissaoloina.

Sähköpyörällä pääsee kätevästi kotiovelta työpaikan ovelle, ja isoissa taajamissa sähköpyörä on usein muita liikennevälineitä nopeampi tapa liikkumiseen. Sähköpyörä sopii erinomaisesti myös talvipyöräilyyn.

”Tällä hetkellä tavallista polkupyörää paljon käyttävät hankkivat sähköpyöriä nimenomaan talvikäyttöön. Sähköpolkupyörän vastusta säätämällä voi kompensoida pakkasesta johtuvaa pyörän jäykkyyttä ja pukeutua talviolosuhteiden mukaisesti ilman, että polkiessa tulee liian kuuma. Loska tai lumikerros ei haittaa, koska sähköpyörä keventää polkemista”, sanoo Jokinen.

Pyöräilyn ja sähköpyörien kasvanut suosio näkyy myös vaatevalmisteissa. Electrobiken edustama saksalainen AGU valmistaa edustuskelpoisen näköisiä tuulen ja sateen pitäviä pyöräilyvaatteita.

kuva

Sähköpyörän voi ostaa tai hankkia leasing-sopimuksella

Työnantaja voi hankkia työsuhde-etupyörät ostamalla tai liisaamalla. Sähköpyörissä on valinnanvaraa niin maasto-, kaupunki- kuin retkikäyttöönkin, ja keskihinta on noin 3 000€. Sopivan pyörän valinta riippuu pyörän käyttötarkoituksesta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

”Työntekijät voivat kokea sähköpyöräedun suurena kädenojennuksena työnantajalta. Työnantajalle jää maksettavaa noin puolet pyörän hankintahinnasta verovähennysten jälkeen”, Jokinen sanoo.

Leasing-sopimuksella hankittavissa pyörissä työnantaja hoitaa leasing-kulut ja työntekijä pyörän huollattamisen. Sopimuskauden päätyttyä työntekijällä on halutessaan mahdollisuus lunastaa pyörä omaksi.

”Työnantajan kannattaa asettaa hintaraja, jonka puitteissa työntekijä voi valita mieleisensä pyörän”, Jokinen vinkkaa.

Yhteiskäyttöpyöriin Electrobike tarjoaa nelivuotista huolto-leasing-sopimusta. Esimerkiksi Tampereen kaupungin vanhustenhoidossa käytetään sähköpyöriä.

”Tampereen kaupungilla on meiltä 30 sähköpyörää erityisesti vanhusten kotihoidon käytössä. Sähköpyörällä pääsee liikkumaan kätevästi ja nopeasti, eikä kotihoidon työntekijöiden ei tarvitse käyttää aikaa parkkipaikkojen etsimiseen tai liikenneruuhkissa istumiseen. Sopimus sisältää täyden huollon”, Jokinen kertoo.

Lisätietoja:
www.electrobike.fi
yritysmyynti@electrobike.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Julkaistu: 01/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »