mainos_1081

Hyvinvointi
Tiimit
Yrityskulttuuri

Elämysmatkailua esteettömästi

Elämykselliset kohteet voidaan tehdä kaikille saavutettaviksi fyysisesti tai virtuaalisesti

artikkelikuva: Elämysmatkailua esteettömästi

Yhdenvertaisuus on noussut tärkeäksi arvoksi luonto- ja kulttuurikohteiden matkailun kehittämisessä. Kohde voidaan tuoda asiakkaan luokse virtuaaliteknologian avulla, mikäli kohdetta ei voi muokata fyysisesti saavutettavaksi.

”Työyhteisöissä liikuntarajoitteisten ja vammaisten yhdenvertainen kohtelu on noussut vahvasti esiin viime vuosina”, toteaa yrittäjä Elina Kaukojärvi matkailupalveluita ja -elämyksiä tuottavasta EK Eventistä.

EK Event järjestää esteettömiä elämyksiä sekä vapaa-ajan matkailijoille että yritysten ja organisaatioiden henkilöstö- ja kokouspäiville. Lohjalla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos oli ensimmäinen kohde, jonka saavutettavuutta EK Event paransi.

”Ensisijaisena keinona on muokata kohde rakenteellisesti saavutettavaksi. Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee nykyään myös pyörätuolilla”, sanoo Kaukojärvi.

Kaivoselämyksestä nauttimisen lisäksi Tytyri-salissa voidaan järjestää kokouksia, henkilöstöpäiviä ja muita tilaisuuksia. Liikuntarajoitteiset viedään autolla alas Tytyri-saliin, mutta he pääsevät myös kokemaan elämyshissin, jolla muut asiakkaat matkaavat 80 metriä maan alle.

”Haluamme yhdessä Lohjan Matkailupalvelun sekä Lohjan Oppaiden kanssa toimia vastuullisesti ja huomioida eri asiakasryhmät. Opastetuilla kierroksilla pyrimme aina ottamaan huomioon ryhmien erityistarpeet. Kohde on eksoottinen eikä vastaavaa ole muualla”, Kaukojärvi kertoo.

Virtuaaliteknologia tuo kohteen asiakkaan luokse

Kaikkia luonto- ja kulttuurikohteita ei voida muokata fyysisesti saavutettaviksi liikuntarajoitteisille. Kaukojärvi on kehittänyt yhteistyössä Luksian media-alan opiskelijoiden kanssa nykyaikaisen teknologian mahdollistaman keinon tuoda kohteet asiakkaan luokse.

”Lohjalla sijaitsevalle Paavolan tammelle ei pääse pyörätuolilla, joten alueesta on tehty 360-video, jonka avulla asiakas pääsee ihastelemaan uljasta luontokohdettamme”, kuvailee Kaukojärvi.

Video katsotaan metsän ympäröimänä, jolloin muiden aistien avulla elämyksestä tulee kokonaisvaltaisempi.

”Olemme saaneet pilottiryhmiltä todella hyvää palautetta. Tällaista ei ole aiemmin tehty!”

Lisätietoja: www.visitlohja.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva
Yhdenvertaisia elämyksiä

kuva
EK Event

kuva
EK Event

kuva
Esteetön Elämyskaivos

kuva
Tytyri-sali

kuva
Tytyri-sali

Julkaistu: 02/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1069
mainos_1066Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »