mainos_1063

HR-järjestelmät (palkanmaksu)
Rekrytointi (vuokratyö)
Yrityskulttuuri

HR-ammattilaista tarvitaan muutoksessa

Sekä kasvava että liiketoimintaansa sopeuttava yritys hyötyvät asiantuntevasta HR-kumppanista

artikkelikuva: HR-ammattilaista tarvitaan muutoksessa

Palkatako oma vai käyttää kumppania? Jokainen yritys kohtaa tilanteita, joissa se ei selviä ilman HR-osaamista. HR-henkilön voi palkata itse, mutta silloin kun kokopäiväiselle asiantuntijalle ei ole tarvetta, ostopalvelu on riskitön ja joustava vaihtoehto.

“HR:n tärkein tehtävä tänä päivänä on tukea yritystä saavuttamaan sille asetetut liiketoimintatavoitteet – sekä strategisella että operatiivisella tasolla”, kiteyttää Paula Niemi, Sillan HR-ulkoistuspalveluista vastaava HR Manager. “Silta tarjoaa yrityksille sekä operatiivista että strategista HR-palvelua. Molempia yleensä tarvitaan, mutta tilanteet vaihtelevat paljonkin.”

Osa-aikainen asiantuntija pk-yrityksille

Pienelle yritykselle HR-palvelun ostaminen kumppanilta on kustannustehokasta ja riskitöntä. “Erityisesti kasvuyrityksissä halutaan usein pitää hallinnolliset kulut minimissä, eikä kokoaikaiselle HR-ammattilaiselle ole edes tarvetta”, Niemi sanoo.

Joskus voimakkaasti kasvaneen yrityksen HR-asiat ovat jääneet heikolle huomiolle. “HR-ammattilaisen ensimmäinen tehtävä voikin olla dokumentaation kuntoon laittaminen ja lain edellyttämien suunnitelmien, kuten tasa-arvosuunnitelman ja työsuojelun toimintaohjelman laatiminen”, Niemi listaa.

kuva

Asiantuntija-apu poikkeus- ja muutostilanteissa

Määräaikainen HR-kumppanuus paikkaa äkillisesti syntynyttä osaamisvajetta esimerkiksi silloin, kun vakituinen henkilö sairastuu, jää vanhempainvapaalle tai lähtee pois.

Yrityskauppojen yhteydessä tilapäinen HR-resurssi tuo puolestaan kaivattua ammattitaitoa esimerkiksi viestinnän, palkanmaksun ja työsopimusten näkökulmasta.

“HR-ammattilaisen tehtävä on tukea johtoa ja esimiehiä muutosprosessin läpiviemisessä ja varmistaa, että HR:n näkökulmasta kaikki toimenpiteet tehdään juridisesti oikein”, Niemi sanoo.

Myös muissa liiketoiminnan poikkeustilanteissa HR-asiantuntijan osaaminen tuo kaivattua lisätukea.

“Silloin kun yritykset joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä, kuten käynnistämään yt-prosessin lomautusten tai irtisanomisten toteuttamiseksi, meiltä saa apua kokonaisuuden suunnitteluun ja prosessin läpiviemiseen”, Niemi lupaa.

Lue lisää HR-palveluistamme ja niiden hyödyistä!

Julkaistu: 04/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »