mainos_491

Koulutus

Opintoja työn ohessa: Kuinka se voi onnistua?

artikkelikuva: Opintoja työn ohessa: Kuinka se voi onnistua?

”Osaaminen on keino hyviin tuloksiin. Se voi kasvaa vain oppijaa itseään motivoivista tavoitteista ja hänelle sopivista oppimisen tavoista”, toteaa JYU avoimen yliopiston opintoneuvoja Riina Kärkkäinen. Hän vinkkaa maksuttoman lyhyen verkkokurssin, joka auttaa onnistumaan opintotavoitteissa.

Työelämän osaamisen kehittäminen on työnantajan ja työntekijän yhteinen asia. Se on työnantajalle onnistumisen edellytys, työntekijälle parhaimmillaan innostavia askelmia uralla.

Tahtoa oppimiseen on nyt paljon. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opiskelijamäärä on korkeampi kuin koskaan. Suuri osa oppijoista on työelämässä olevia aikuisia. Opiskelu työn ohella perhe-elämän lomassa on mahdollista vain, jos opinnot voi suunnitella oman arjen ehdoilla.

”Tavoitteet ohjaavat meitä. Ne motivoivat, innostavat ja tuovat onnistumisen tunteita. Mutta mikä on oikea tavoite kenellekin? Usein opintotavoite on tarpeen jakaa osiin, jotta se on realistinen arkea ajatellen. Lisäksi tarvitaan omaan elämään sopiva suunnitelma ja taitoja, jotka auttavat opiskelemaan tehokkaasti”, Kärkkäinen kertoo.

Jotta mahdollisimman moni saavuttaisi tavoitteensa, JYU avoin yliopisto julkaisi kaikille avoimen maksuttoman Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -verkkokurssin. Se keskittyy oppijaan itseensä, hänen tavoitteisiinsa ja suunnitelmiinsa, pystyvyyden kokemukseen ja akateemisessa opiskelussa olennaisiin opiskelutaitoihin.

Monelle se on myös ensimmäinen opintopiste yliopistossa. Siitä on hyvä jatkaa kiinnostavan alan opintoihin.

Tutustu kiitettyyn kurssiin: avoin.jyu.fi/fi/orientaatio

Julkaistu: 10/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

PODCAST - YRITYSKULTTUURI ON KUNINGAS

mainos_466
mainos_459
mainos_452
mainos_458
mainos_496
mainos_456
mainos_485
mainos_486Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »