mainos_1081

Hyvinvointi
Valmennus

Hyvinvointia yksilöllisellä valmennuksella

artikkelikuva: Hyvinvointia yksilöllisellä valmennuksella

Aallton valmennus- ja kehityskoordinaattori Johanna Tanhuanpää.

Yksilöllinen valmennus parantaa jaksamista ja hyvinvointia työssä ja vapaa-ajalla. Mitatun ja koetun lähtötason perusteella valmennuksessa asetetaan henkilökohtaiset realistiset tavoitteet sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Hyvinvoivat työntekijät tuovat organisaatiolle kilpailuetua.

Etätyö on tuonut omat haasteensa työhyvinvoinnille ja ergonomialle. Tietotyöläiset viettävät työpäivänsä tietokoneen ääressä, ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen saattaa unohtua.

”Koteihin on haastavaa järjestää ergonomisia työpisteitä, ja huomasimme työyhteisössämme myös henkistä väsymistä olosuhteisiin. Minulla on omiakin kokemuksia työssä jaksamisen haasteista, joten päätimme tarjota työntekijöillemme hyvinvointivalmennusta jaksamisen tueksi”, kertoo ohjelmistoyritys NSIONin perustaja ja strategiajohtaja Mattipekka Kronqvist.

NSION valitsi hyvinvointivalmennuksen toteuttajaksi Aallto Wellness Oy:n, jonka valmennukset vastaavat työn ja vapaa-ajan yhteensulautumisesta aiheutuviin haasteisiin. Valmennuksissa yhdistyvät mitattu ja koettu hyvinvointi.

Aallton yksilöllisten valmennusten tavoitteena on parantaa työntekijän hyvinvointia ja stressinsietokykyä sekä antaa ratkaisuja hyvinvoinnin johtamiseen. Hyvinvoivat työntekijät tuovat myös organisaatiolle kilpailuetua parantuneen jaksamisen myötä.

”Projektin aluksi teemme hyvinvointikartoituksen, johon kuuluvat fyysisen kunnon eri osa-alueiden ja kehonkoostumuksen mittaus. Koettua hyvinvointia kartoitetaan hyvinvointikyselyllä”, kertoo Aallton valmennus- ja kehityskoordinaattori Johanna Tanhuanpää.

Kestävyyskunto- ja kehonkoostumusmittaukset tehdään työpaikalla dynamometrin ja Polarin kuntotestin avulla. Lisäksi tarkastellaan koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Testit voi helposti tehdä työpäivän aikana työvaatteissa.

Testejä on korona-aikana toteutettu sovelletussa muodossa myös etänä. Kolesterolin ja muiden veriarvojen mittaukset toteutetaan Aallton yhteistyökumppaneiden laboratorioissa.

Aallto wellness

Henkilökohtaiset tavoitteet

”Kiinnostuimme Aallton uudesta lähestymistavasta, jossa yhdistyvät fyysisen ja psyykkisen jaksamisen tukeminen. Yksilöllinen lähestymistapa yhdistettynä fyysisen aktiivisuuden seuraamiseen Ouran tai Polarin aktiivisuusmittareilla sopii työporukallamme ja innostaa liikkumaan”, Kronqvist sanoo.

NSIONilla vapaaehtoista valmennusta tarjottiin kaikille työntekijöille. Yksilötapaamisissa on käyty läpi keskeisiä hyvinvoinnin osa-alueita, kuten unta, palautumista, ravitsemusta, liikuntaa ja arkiaktiivisuutta, stressiä ja stressinhallintaa sekä työpäivän tauottamista ja työpäivän aikaista palautumista.

kuva
Ohjelmistoyritys NSIONin perustaja ja strategiajohtaja Mattipekka Kronqvist.

”Mikäli valmennettava kokee tarvitsevansa tukea jollain osa-alueella, keskitymme valmennustapaamisissa erityisesti siihen. Pohdimme yhdessä valmennettavan kanssa realistisia tavoitteita ja konkreettisia keinoja niiden saavuttamiseksi”, lisää Tanhuanpää.

Aallton hyvinvointivalmennuksen kesto on noin puoli vuotta. NSIONilla valmennusprojekti aloitettiin loppuvuodesta 2020. Normaalitilanteessa projektin puolivälitapaaminen olisi ollut keväällä, mutta pandemiatilanteen vuoksi tapaaminen päätettiin järjestää vasta syksyllä 2021.

”Henkilökohtaisesti tein muutoksia ruokavaliooni ja liikuntatottumuksiini. Puolivälitapaamiselta odotan kehitykseni arviointia ja onnistumisen reflektointia”, Kronqvist sanoo.

Valmennuksen lopuksi kuntotestit ja hyvinvointikysely tehdään uudelleen. Organisaatio saa käyttöönsä anonymisoidun yhteenvedon työntekijöiden hyvinvoinnin kehittymisestä sekä suosituksia osa-alueista, joiden huomioiminen jatkossa kohentaa hyvinvointia työssä ja työyhteisössä.

Katso miltä hyvinvoinnin käsikirja voisi teidän yrityksessä näyttää: Tutustu tästä

Tutustu hyvinvointivalmennukseen osoitteessa: www.aallto.com

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 08/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »