mainos_1038

Koulutus
Valmennus

Pandemia nosti pintaan tuen tarpeen

artikkelikuva: Pandemia nosti pintaan tuen tarpeen

”Pandemia lisäsi holististen coaching-palveluiden kysyntää voimakkaasti”, sanoo Life Coach Academyssä koulutusjohtajana työskentelevä Auli Hedman. Yhä useampi yritys on herännyt siihen, että organisaation sisälle tarvitaan valmennuksellista ammattitaitoa, niin ennaltaehkäisemään kuin ratkaisemaan, moninaisia työkykyyn ja työilmapiiriin liittyviä haasteita.

Sote-puolella on jo totuttu siihen, että henkilöstö saa purkaa työhön liittyviä paineitaan esimerkiksi työnohjauksen avulla. Meillä on silti paljon työpaikkoja, joissa tällaista ohjausta ei ole saatavilla, eikä tällaista kulttuuria ole syntynyt.

Ohjauksen tarve on silti suuri. Nuorempi sukupolvi ei enää tyydy työskentelemään organisaatioissa, joissa ei ole hyvä olla, eikä kokonaisvaltaista työhyvinvointia osata jalkauttaa jokapäiväiseen toimintaan.

Yhä useampi kouluttautuu työnantajan tuella

”Meille on tullut ennätysmäärä opiskelijoita työnantajan lähettäminä, minkä näen pelkästään olevan hyvä asia. On hienoa, että yritykset kouluttavat henkilöstöään, se on koko työyhteisön etu."

"Olen tehnyt pitkän uran liikkeenjohdon tehtävissä, ja kerennyt näkemään urallani yhtä sun toista toimimatonta asiaa: huonosti strukturoituja organisaatioita ja liian paljon uupuneita ihmisiä. Tietysti olen nähnyt myös hyvinvoivia työyhteisöjä ja työstään innostuneita ihmisiä. Ei ole aina helppoa sanoa mistä mikäkin johtuu, mutta on varmaa, ettei asiat tapahdu itsestään", Hedman jatkaa.

kuva
Auli Hedman

"Organisaatiot koostuvat yksilöistä, heidän kyvystään ajatella ja toimia järkevästi ja hyvinvointia tukevasti. Mikäli organisaatiossa on ongelmia, juurisyyt löytyvät yleensä osaamisvajeista näillä alueilla. Tulevaisuuden menestyjät opiskelevat näitä taitoja, hyvissä ajoin, eikä vasta sitten kun ongelmat ovat kasautuneet mahdottoman kokoisiksi".

Vuoden intensiivi koulutus antaa hyvät työkalut

LCAF Certified Coach® (20op.) –koulutus on kesäyliopistojen kanssa yhteistyössä kehitetty, vuoden kestävä monimuoto-opiskeluna toteutettava täydennyskoulutus, jossa saa kansainvälisesti määriteltyjen coaching-ydintaitojen lisäksi syvällisen tietotaidon ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja elämäntaidoista, kuten mielen- ja tunne-elämän johtamisesta, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidoista, sekä perusopit työhyvinvointivalmentamisesta.

Tavoitteemme on ollut rakentaa laaja ammatticoachin työkalupakki, jonka avulla voi menestyksekkäästi valmentaa, sekä yksityishenkilöitä että työyhteisöjä. Ratkaisukeskeinen, valmentava ote on tämän päivän työelämässä yhä tärkeämpi taito ja toimintamalli.

Tarjoamme koulutuksia lähiopetuksena Helsingissä ja etäopetuksena verkon kautta.

cta

Vinkkejä työyhteisön kehittämiseen coachin näkökulmasta

  • Avoin keskustelukulttuuri on kaiken pohja, on uskallettava keskustella, miten työyhteisöissä voidaan, mikä toimii, mikä ei toimi.
  • Työhyvinvointikyselyt eivät saisi jäädä vain analysoinnin tasolle, vaan ongelmakohdat pitää hoitaa kuntoon. Coaching-prosessit sopivat tällaiseen työskentelyyn erinomaisesti: fokus on aina ratkaisukeskeisyydessä ja toiminnallisuudessa.
  • Pelisääntöjen on oltava kunnossa, niitä on tarkistettava yhdessä säännöllisesti ja ne on oltava kaikkien tiedossa.
  • Itsetuntemus, mielentaidot, vuorovaikutustaidot ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ovat työyhteisötaitoja, joiden kehittäminen näkyy työilmapiirissä, henkilöstön tyytyväisyydessä ja yrityksen tuloksessa.
  • On tärkeä pitää toivoa yllä haasteidenkin keskellä ja muistaa meissä kaikissa oleva hyväntahtoisuus ja potentiaali

Life coach academyn palvelut työyhteisöille

Tarjoamme myös kustannustehokkaita työyhteisöpalveluita yrityksille, joilla ei ole mahdollista kouluttaa omaa osaajaa talon sisälle. Olemme pitkäaikaisia kehityskumppaneita ja palvelukokonaisuutemme muodostuu työhyvinvointikyselyistä ja tulosten pohjalta rakennetuista valmennusohjelmista koko työyhteisöille, niin yksilö- kuin tiimitasolla.

Lisätietoja: www.lifecoachacademy.fi

Kuvat: Life Coach Academy

Julkaistu: 03/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »