mainos_1090

HR-järjestelmät

Suomalainen Sympa osaksi uutta Tellent Groupia – Näin syntyi Euroopan ensimmäinen People Growth-kollektiivi

artikkelikuva: Suomalainen Sympa osaksi uutta Tellent Groupia – Näin syntyi Euroopan ensimmäinen People Growth-kollektiivi

Sympan perustaja ja Tellentin Chief Strategy Officer Keijo Karjalainen.

HR-kenttä sai syyskuussa uuden pelurin, kun HR-alan yritykset Sympa, Javelo, Recruitee ja KiwiHR ilmoittivat muodostavansa uuden Tellent Groupin. Lopputuloksena on uudenlainen HR-teknologiaosaamisen kollektiivi, joka tuo monipuoliset ratkaisut asiakkaiden saataville yhden kattobrändin alla.

Vuonna 2005 perustettu Sympa on yksi Euroopan johtavista ja nopeimmin kasvavista HR-palveluntarjoajista. Yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaista henkilöstöhallinnon järjestelmää, joka kattaa koko työsuhteen elinkaaren. Sympan juuret ovat Suomessa, ja sen HR-järjestelmällä on jo yli 1000 asiakasta yli 100 maassa.

Syyskuusta 2022 alkaen Sympa toimii osana uutta Tellent Groupia. Sen muodostavat Sympan lisäksi ranskalainen Javelo ja Amsterdamissa pääkonttoriaan pitävä Recruitee. Konserniin liittyy yrityskaupan myötä myös saksalainen HR-ohjelmistoyhtiö KiwiHR.

Kollektiivin tavoitteena on yhtenäistää nopeasti kasvavaa, mutta pirstaloitunutta HR-teknologiaratkaisujen markkinaa. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia HR-työkaluja, mikä on johtanut paitsi runsaudenpulaan, myös keskenään epäyhtenäisiin ratkaisuihin.

”HR-teknologian kentällä ei toistaiseksi ole ollut selkeää markkinajohtajaa. Tellentin avulla voimme tuoda Euroopan parhaat ratkaisut keskitetysti kaikenkokoisten yritysten saataville. Vahvistamalla yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa voimme myös parantaa jo ennestään kilpailukykyistä palvelutarjontaamme ja kiihdyttää kasvuamme”, kertoo Sympan perustaja Keijo Karjalainen.

Tellent on kokonainen HR-osaamisen ekosysteemi

Tellent-konserniin kuuluvilla yrityksillä on yhteensä noin 6 000 asiakasta yli 100 maassa sekä yli 500 työntekijää. Muutos ei vaikuta yhtiöiden tarjontaan, vaan ne säilyvät jatkossakin omina brändeinä ja tuotteina.

Konsernin tuotevalikoima kattaa core-HR:n lisäksi myös spesifimmät tarpeet: Javelon suorituksen johtamiseen keskittyvä SaaS-ratkaisu auttaa kehittämään kehityskeskustelukäytäntöjä ja muita suoritusarviointeja. Recruitee puolestaan tarjoaa koko rekrytoinnin elinkaaren kattavaa ohjelmistoratkaisua tiimivetoisiin rekrytointeihin. KiwiHR:n analytiikkapainotteinen henkilöstöhallinnon itsepalveluratkaisu taas soveltuu erityisesti pienille ja keskisuurille toimijoille, sillä se mahdollistaa huokeamman HR-teknologian ilman aikaa vieviä käyttöönottoprojekteja.

kuva

Tellent-kollektiivi on luonnollinen jatkumo Sympan toukokuussa 2022 julkistamalle yhteistyölle, jossa se yhdisti voimansa Javelon ja Recruiteen kanssa. Kaikkien kolmen yrityksen taustalla vaikuttaa kasvupääomayritys PSG Equity. Sympan enemmistösijoittajaksi vuonna 2020 siirtynyt PSG tekee yhteistyötä teknologiavetoisten palveluyritysten kanssa niiden kansainvälisen kasvun nopeuttamiseksi. Toinen Sympan pääomasijoittajista, Alfvén & Didrikson, jatkaa uudessa konsernissa edelleen sijoittajana.

Muutos tuo mukanaan henkilöstövaihdoksia, kun Sympan toimitusjohtajana toiminut Karjalainen siirtyy Tellentin Chief Strategy Officeriksi. Uutena toimitusjohtajana aloittaa Jaco Fourie, joka toimi Sympassa aiemmin COO:na. Tellent Groupin toimitusjohtajaksi on valittu Recruiteen perustaja Perry Oostdam.

”Nyt tehtävät operatiiviset muutokset ovat hyvin tervetulleita. Jaco Fourien valinta Sympan toimitusjohtajaksi on täysosuma, ja siirryn itsekin hyvillä mielin uuteen tehtävääni. CSO:n roolissani tulen keskittymään erityisesti Tellentin tuotestrategian toteuttamiseen ja kehittämiseen. Tekemistä siis riittää jatkossakin”, Karjalainen toteaa.

Tavoitteena aina paras ratkaisu

Toimivalla ja yrityksen tarpeisiin sopivalla teknologialla on olennainen rooli HR-prosessien sujuvuuden kannalta. Harmaita hiuksia HR-johtajille aiheuttavat järjestelmien käyttöönotot ovat kuitenkin helpottuneet ja myös nopeutuneet viime vuosina merkittävästi.

”HR-kenttä selkeytyy ja standardisoituu koko ajan. Yhteistyömme Tellentissä tukee tätä suuntaa. Tuotekehitysresurssiemme ja synergiaetujemme avulla voimme tuoda myös suomalaisille organisaatioille alan parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja entistä helpommin myös muista maista. Näin voimme tuottaa asiakkaillemme ratkaisuja nopeammin ja pienemmillä investoinneilla”, kertoo Karjalainen.

Tellentin avulla yritys voi sijoittaa targetoidusti juuri sille tärkeisiin HR-prosesseihin. Esimerkiksi suoritusten johtamiseen löytyy ryhmästä joustavasti ratkaisuja sekä Sympan työkalun, että Javelon kokonaisvaltaisemman ratkaisun avulla. Tellentin keskitetty palvelu tuo mukanaan myös muita helpotuksia, kun asiakkaalla on jatkossa vain yksi sopimus ja yhteyshenkilö, vaikka teknologioita olisi käytössä useita.

Sympan, Recruiteen, Javelon ja kiwiHR:n lisäksi Tellent tarjoaa kokonaisen markkinapaikkaverkoston, jolla se tuo yli 300 yhteistyökumppanin osaamisen asiakkaiden saataville. Uusia yritysostojakin on todennäköisesti luvassa myös lähitulevaisuudessa.

”Konsernin yritykset tarjoavat laadukkaat työkalut moninaisiin tarpeisiin, mutta ne eivät yksin riitä. Siksi tarvitsemme avuksemme muitakin toimijoita, jotta voimme räätälöidä sopivimman ratkaisun jokaiselle asiakkaallemme”, Keijo Karjalainen sanoo.

Entä mitä kaikkea nyt alkava Tellentin aikakausi tuo lähivuosina mukanaan Sympalle?

”Kun perustimme yhtiön siskoni Taina Sipilän kanssa vuonna 2005, meitä oli tasan kaksi henkeä. Tänä päivänä meitä on jo yli 500. Olemme yksi Euroopan suurimmista toimijoista ja nyt myös osa Tellentin kollektiivia. Tästä kehityksestä voin olla erittäin ylpeä! Kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut. Fokuksemme on yhä vahvasti tulevassa ja siinä, miten voimme palvella asiakkaitamme parhaiten myös jatkossa.”

Teksti: Vanessa Törnblom
Kuvat: Mika Pakarinen

kuva

Julkaistu: 10/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »