mainos_1063

Hyvinvointi

Mindfulness huijaus vai radikaali tietoisuuden kehittäminen?

artikkelikuva: Mindfulness huijaus vai radikaali tietoisuuden kehittäminen?

Raha puhuu myös mindfulness-bisneksessä. Se on villi ala. Maksajalle saattaa jäädä käteen lähinnä ihmetys ja paha mieli. Luvataan vaikka mitä, mutta ei tiedetä miten tulokset syntyvät. Ylivoimaisesti suurin osa hyödyistä pohjautuu Mindfulness-Based Stress Reduction harjoitusohjelmaan – yli 40 vuotta. ”Mindfulnessiksi” voi nimittää melkein mitä vaan ja sitä voi ohjata kuka tahansa.

Tutkitut hyödyt toteutuvat:
1) ohjelmassa selkeä rakenne
2) ohjelman pituus
3) meditaatioharjoitukset
4) kokenut, ammattitaitoinen ohjaaja

Ei ole siis ihme, että ihmiset ovat hämmentyneitä siitä, toimiiko mindfulness vai ei. Monia ohjataan harhaan. Mindfulness on yksinkertaista, mutta ei suinkaan helppoa. Mindfulness on radikaali teko, jossa sitoudut lisäämään tietoisuuttasi siitä, miten toimit, miten elät. Kehitä tietoisuutta ajatuksistasi, tunteistasi ja kehon kokemuksesta ilman arvostelua. Siinä on kyse inhimillisenä ihmisenä olemisesta, kyvystä olla suhteessa tähän hetkeen riippumatta siitä, millainen tämä hetki on.

Moni suosii erilaisia sovelluksia. Tutkimukset osoittavat vahvasti, että ne eivät toimi niin hyvin kuin ammattilaisen ohjaamat kurssit, verkossa tai fyysisessä tilassa. Läsnäololla on väliä, ohjaajan tietoisuudella on väliä, mindfulnessia ei ole tarkoitettu harjoitettavaksi pelkästään yksin.

Me aloitamme kokouksemme 5–8 minuutin harjoituksella. Tulokset ulottuvat paljon pidemmälle kuin vain ”rauhallinen” tai ”rento” olo.

Tämä on elinikäinen matka, ja hyödyt ovat huikeat. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Leena Pennanen
mindfulness-pioneeri
Center for Mindfulness Finland perustaja

Julkaistu: 10/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »