mainos_1063

Hyvinvointi

Nuotioruokailu ja metsän mahdollisuudet luovat upeat puitteet erilaisille yritystapahtumille

artikkelikuva: Nuotioruokailu ja metsän mahdollisuudet luovat upeat puitteet erilaisille yritystapahtumille

Nuuksion kansallispuistossa ja luontokeskus Haltiassa voi viettää unohtumattomia yritystapahtumia, joiden ohjelmatarjonnassa hyödynnetään metsän erilaisia mahdollisuuksia. Tunnelmallinen eräruokailu elävän tulen valaisemalla nuotiolla on tapahtumien kohokohta.

Hämärä metsä, tulen loimu ja nuotiolla nautittu ruoka luovat unohtumattomat puitteet elämyksellisille yritystapahtumille. Nuuksion kansallispuiston upea luonto ja Suomen luontokeskus Haltian tapahtuma- ja ravintolapalvelut tuovat luonnon koettavaksi kaikin aistein.

”Tunnelmallinen nuotioruokailu pimenevässä illassa on tapahtumien kohokohta. Oma suosikkini on Saaristolaispöytä Nuuksion tapaan”, sanoo Jotucan toimitusjohtaja, oman elämänsä Nuuskamuikkunen ja Retkipaikka-sivuston perustaja, Antti Huttunen.

Jotuca Oy on toiminut Haltian palvelutoiminnan kumppanina viime vuodesta alkaen. Haltiassa järjestetään luontoaiheisia tapahtumia, vaihtuvia näyttelyitä ja opastuksia, ja Haltiasta löytyy sopivat modernit tilat kokouksista juhliin.

Esimerkiksi Haltiassa ja Nuuksion upeissa maisemissa järjestettävät pikkujoulut joulumenuineen ovat olleet suosittuja. Saaristolaispöytään Nuuksion tapaan kuuluvat eri tavoin valmistetut kalat sillistä ja graavikalalajitelmasta loimuloheen. Höysteenä nautitaan yrttiperunoita, katkarapusalaattia ja saaristolaisleipää, ja jälkiruoaksi tarjotaan mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeella.

”Saatavilla on myös muita menuvaihtoehtoja. Nuotiopaikalla on anniskeluoikeudet, joten lämmikkeeksi voi nauttia terästettyä glögiä tai maistella erilaisia viinejä”, Huttunen lisää.

CTA

Rentouttava, myyttinen ja mystinen metsä

Nuuksion kansallispuiston metsät ovat innoittaneet erilaista ohjelmatarjontaa ulko- ja sisätiloihin. Tapahtumien ohjelma suunnitellaan rentouttavaksi, tiimiyttäväksi tai jännittäväksi osallistujien toiveiden mukaisesti. Ryhmäkoot voivat vaihdella muutamasta pariin sataan henkilöön.

Rentoutusta tarjoavat Metsämielikävely ja Pökkelöjooga, joissa keskitytään luonnon merkityksen hahmottamiseen stressin hallinnassa. Joogaliikkeet mukautetaan ryhmän tason mukaisesti, ja joogaan kuuluvat läsnäoloharjoitus sekä rentoutusharjoitus.

kuva

”Seikkailunhaluisille ryhmille metsäpakopeli tai luontomobiiliseikkailu tuovat jännitystä, ja liikunnallisille ryhmille tarjoamme opastettuja fatbike-, e-fatbike- tai patikointiretkiä. Oppaan johdolla ryhmät voivat tutustua myös metsän myyttiseen tai jopa murhaavaan puoleen”, Huttunen kertoo.

Murhaava luonto -opastus johdattaa syötävien ja myrkyllisten kasvien maailmaan. Samalla Suomen luonnon vaaralliset eläimet ja eri vuodenaikoihin liittyvät riskit tulevat tutuiksi. Myyttinen metsä -opastus puolestaan avaa muinaissuomalaisten metsään liittämiä uskomuksia ja maailmankuvaa.

kuva

”Metsässä oleskelun ja ohjelman jälkeen ruoka ja juoma maistuvat taatusti. Menujen lisäksi ryhmien suosiossa ovat lettukestit ja nokipannukahvit sekä Wine in the woods -viininmaistelu. Eräruokailu nuotiolla on aina elämys, ja pimenevissä illoissa elävä tuli, lyhdyt, roihut ja metsän varjot ovat ikimuistoinen kokemus”, Huttunen kuvailee.

Myös Haltian ravintolapalvelut ovat yritystapahtuman viettäjien käytettävissä. Haltiasta voi varata saunatilat, ja kansallispuiston alueella on useita majoitusmahdollisuuksia.

Lisätietoja: retkipaikka.fi ja haltia.com/nuuksion-palvelut-haltiassa

Teksti: Merja Maukonen

CTA

Julkaistu: 11/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »