mainos_1081

Rekrytointi

Rekrygaala palkitsi vuoden vaikuttavimmat rekrytointiteot

artikkelikuva: Rekrygaala palkitsi vuoden vaikuttavimmat rekrytointiteot

Vuoden 2022 parhaat rekrytointialan teot ja tekijät palkittiin Rekrygaalassa marraskuussa. Voittajissa korostuivat yhteiskuntavastuullisuus sekä onnistumiset osaajapulasta kärsivillä aloilla.

Vuoden rekrytoija rikkoo lasikattoja

Anna-Kaisa Arvo on Vuoden rekrytoija. Arvo on maalauspalveluihin erikoistuneen Sorcolor Oy:n henkilöstöjohtaja, joka on vuoden aikana rekrytoinut yli 300 uutta ammattilaista osaajapulasta huolimatta. ”Minulla ei ole tiimiä tai alaisia. Jos henkilöstöä ei saada kasaan tai rekrytointi epäonnistuu, vastuu on ainoastaan minulla”, Arvo kertoo.

Onnistuneiden rekrytointien lisäksi tuomaristo antoi tunnustusta siitä, miten Arvo ja Sorcolor ovat tarjonneet työmahdollisuuksia eri puolella Suomea asuville ja uransa alkuvaiheessa oleville tekijöille. Arvo haluaa rikkoa rakennusalaan liitettyjä stereotypioita:

”Suosittelen naisia unohtamaan stereotypiat miesvaltaisista työpaikoista. Älä aliarvioi itseäsi. Naiset, jotka uskovat onnistuvansa, onnistuvat. Hyvästi lasikatot, kävelkää niiden yli ja potkikaa sirpaleet sivuun!”


KUVA: NURMIJÄRVEN KUNTA

Nurmijärven humoristiset videot hurmasivat

Vuoden parhaaksi rekrytointikampanjaksi valittiin yleisöäänestyksellä Nurmijärven kunnan #Ilmiöntekijät.

Humoristinen kampanja rakennettiin vauhdittamaan kunnan rekrytointia, vahvistamaan työnantajakuvaa ja ravistelemaan kuntatyöhön liittyviä ennakkoluuloja. Suurimman suosion saivat näyttelijä Timo Lavikaisen tähdittämät videot, joissa hän heittäytyi erilaisiin kunnan työntekijän tehtäviin. Tuomaristo ihasteli kunnan omaleimaista lähestymistä rekrytointimarkkinointiin. ”Olemme iloisia, että nyt on pölytetty kuntatyön mainetta. Kuntatyö ei ole mitään lapioon nojaamista, vaan kiinnostavaa ja huipputärkeää työtä”, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä muistuttaa.

Työstä turvaa -hanke auttoi ukrainalaisia töihin Suomessa

Parhaaksi rekrytointiteoksi 2022 valittiin Staffpointin ja EK:n Työstä turvaa -hanke, joka on työllistänyt ukrainalaisia suomalaisille työmarkkinoille ja parantanut ulkomaisten osaajien työllistymistä Suomessa.

Hanke on vastannut paitsi ukrainalaisten tarpeeseen löytää työtä, myös suomalaisyritysten työvoimapulaan. Hankkeen kautta jo sadat ukrainalaiset ovat päässeet töihin Suomessa.

”Tavoitteemme on ollut löytää mahdollisimman monelle ukrainalaiselle työpaikka. Työn tekeminen voi myös auttaa toipumisessa”, Staffpoint-konsernin Anu Ahokas kertoo.

Vuoden työnantajabrändillä on elämä tehtävänä

Mehiläisen pitkäjänteinen työnantajakuvatyö osaajapulaalalla palkittiin Vuoden työnantajabrändin tunnustuksella.

Kun työtä tehdään terveyden eteen, on merkityksellisyys käsin kosketeltavaa. Mehiläisen työnantajabrändikonsepti Elämä tehtävänä rakentuu työntekijöiden tarinoista, kokemuksista ja siitä, mitä he pitävät tärkeänä.

”Olemme onnistuneet välittämään välähdyksiä niistä asioista, jotka tekevät Mehiläisestä erityisen työnantajan – ja joita työntekijämme arvostavat”, Mehiläiseltä kerrotaan.

Startup Refugees palkittiin tärkeästä työstään

Startup Refugees sai Vuoden rekrytointialan kehittäjän tunnustuksen työstään pakolaisten ja maahanmuuttajien työllistämiseksi. Vuodesta 2015 toiminut Startup Refugees on työllistänyt toimintansa aikana yli 1 500 Suomeen muuttanutta, tarjonnut koulutusta yli 10 000 ihmiselle ja tukenut 600 yritysideaa alkuun Suomessa.

”Palkinto osoittaa, että Suomessa tunnustetaan vihdoin, että pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat kansainvälisiä osaajia”, Startup Refugeesin Maiju Mitrunen iloitsi Rekrygaalassa.

Tuomaristo painotti perusteluissaan erityisesti järjestön yhteiskunnallista merkitystä: ”Startup Refugeesin toiminta on ollut tärkeää tähän asti, se on tärkeää nyt ja tulee olemaan entistä tärkeämpää tulevaisuudessa.”

Pyyteetön työ ansaitsi Erityisen kunniamaininnan

Lahtelainen Eezy-yrittäjä Sirpa Kilpeläinen palkittiin Rekrygaalassa Erityisellä kunniamaininnalla. Kilpeläinen sai tunnustuksen työstä, jota teki ukrainalaisten pakolaisten työllistymisen eteen vuoden 2022 aikana.

Kun ensimmäiset ukrainalaiset pakolaiset saapuivat Suomeen, Kilpeläinen valjasti käyttöön 20 vuoden asiantuntemuksensa rekrytoinnista, jotta löytäisi mahdollisimman monelle työpaikan Päijät-Hämeen yrityksistä.

Kilpeläisen ja tämän tiimin ansiosta nyt jo noin 300 ukrainalaista on päässyt töihin alueella.

”Omistan kunniamaininnan urheille ukrainalaisille työntekijöillemme. Kiitos myös tiimiläisilleni, jotka lähtevät mukaan välillä hörhöihinkin ideoihini”, Kilpeläinen kiitteli Rekrygaalassa.

Tuomaristo perusteli tunnustusta seuraavasti:

”Sirpa Kilpeläinen on osoittanut, miten yksittäinen ihminen voi antaa valtavan panoksen yhteisen hyvän eteen. Sirpan pyyteetön ja kunnianhimoinen työ ansaitsee kunniamaininnan.”

Rekrygaala on rekrytointialan ammattilaiset yhteen kokoava tapahtuma, joka palkitsee vuosittain toimialan parhaat teot ja tekijät. Tapahtuman suojelijana toimii työministeri Tuula Haatainen. Rekrygaalan järjestää Duunitori Oy.

Kuvat: Niko Raappana / Duunitori

Julkaistu: 01/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »