mainos_1081

Hyvinvointi
Valmennus

Paremman työkyvyn salaisuus piilee ennakoivissa toimissa

artikkelikuva: Paremman työkyvyn salaisuus piilee ennakoivissa toimissa

Nykytyöelämän moninaiset kuormitustekijät haastavat työntekijöiden työhyvinvoinnin ja jaksamisen. Oikean kumppanin johdolla ongelmat voidaan ratkaista ennen kuin ne eskaloituvat sairauspoissaoloiksi.

Mielen hyvinvoinnin haasteet sekä erilaiset tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat yleistyneet vauhdilla. Koronavuodet vaikeuttivat tilannetta erityisesti niissä organisaatioissa, jotka laittoivat ennakoivat työterveystoimet tauolle.

”Työkyvyn ylläpitäminen vaatii suunnitelmallisuutta, mutta onneksi tilanne on helposti korjattavissa. Lopulta kyse on melko yksinkertaisista toimenpiteistä, kunhan niitä toteutetaan pitkäjänteisesti ja työntekijät saadaan motivoitua muutokseen”, toteaa Finla Työterveyden toimitusjohtaja Anu Pekki.

Finla on ennaltaehkäisevän työterveyden uranuurtaja ja erityisosaaja. Pirkanmaan lisäksi pääkaupunkiseudulla ja Turussa toimivan Finlan asiakaskuntaan kuuluu teollisen, kaupan ja sosiaali- ja terveysalan toimijoita sekä asiantuntijaorganisaatioita.

50 vuotta täyttävän yhtiön menestys kumpuaa kumppanuusperiaatteella toimivasta tiiviistä yhteistyömallista. Asiakkaita palvelee moniammatillinen tiimi, joka koostuu vastuulääkärin ja työterveyshoitajan lisäksi fysioterapeutista, työterveyspsykologista ja työkykyvalmentajasta. Toimet räätälöidään tarkasti sairauspoissaolosyiden ja tarpeiden perusteella, ja vaikuttavuutta seurataan aktiivisesti. Tulokset puhuvat puolestaan: Finlan asiakasyrityksissä on puolet vähemmän yli 6 kuukauden sairauspoissaoloja keskivertoyrityksiin verrattuna (Työterveyslaitoksen laatukysely).

”Onnistuimme puolittamaan erään asiakasyrityksemme sairauspoissaolokustannukset mm. työpaikan arkeen jalkautuvan työfysioterapeutin avulla. Työkykyvalmentajamme ja Tulevaisuuden työkyky -konseptimme puolestaan auttavat työntekijöitä löytämään motivaationsa ja voimavaransa muuttuvassa työelämässä. Kun apua on helposti saatavilla ja kommunikaatio pelaa, avoimuus lisääntyy ja hyvinvointikin paranee. Nyt kannattaa vain tarttua toimeen”, Pekki rohkaisee.

Tutustu siihen, miten voimme auttaa organisaatiotanne menestymään ja voimaan paremmin: www.finla.fi

Teksti: Vanessa Törnblom

CTA

Julkaistu: 04/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »