mainos_1021

HR-järjestelmät

HR-analytiikka on tärkeä työkalu liiketoiminnan kehittämisessä

artikkelikuva: HR-analytiikka on tärkeä työkalu liiketoiminnan kehittämisessä

Henkilöstöhallinnon ja HR-analytiikan merkitys datalähtöisessä strategisessa päätöksenteossa sekä liiketoiminnan ohjauksen elementtinä on alettu tunnistaa viime vuosina. HR-analytiikka tuo yritykselle kestävää kilpailukykyä tekemällä liiketoiminnan kehityskohteita näkyviksi ja mitattaviksi.

Jokaisessa työllistävässä yrityksessä henkilöstöä koskevaa dataa kertyy jatkuvasti henkilöstöhallinnon prosesseissa kuten työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa tai palkanlaskennassa. HR- datan potentiaalia liiketoiminnan kehittämisessä on alettu tunnistaa vasta hiljattain.

”Päätöksenteossa on perinteisesti painotettu talouden tunnuslukuja ja asiakaskokemusta, mutta henkilöstön näkökulma on jäänyt usein taka-alalle”, sanoo HR Director Ida Kuvaja Accountorilta.

Accountor HR Solutions Oy

Analytiikalla reaktiivisuudesta proaktiivisuuteen

Henkilöstöä koskevasta datasta voidaan tehdä HR-analytiikan avulla määrällistä, jolloin voidaan havainnoida ja seurata henkilöstöjohtamisen suoria vaikutuksia liiketoimintaan.

”HR-analytiikka antaa syvällistä tietoa työntekijäkokemuksesta ja henkilöstön hyvinvoinnista, joiden aktiivinen seuraaminen ja edistäminen tuo kestävää ja ainutlaatuista kilpailukykyä yritykselle”, sanoo Accountorin Head of Business Development Petri Ontto.

HR-datan avulla voidaan tunnistaa ja priorisoida liiketoiminnan kehittämiskohteita sekä kehittämisen esteitä. Mitattu ja analysoitu tieto auttaa hyödyntämään henkilöstön täyttä potentiaalia, jolloin voidaan toimia proaktiivisesti ja tuottavuus kasvaa.

”Analytiikan avulla muodostetaan henkilöstöä koskevan päätöksenteon runko, jota täydennetään henkilöstön antamalla laadullisella palautteella. Mitattuun tietoon perustuva päätöksenteko on yhdenvertaista, inklusiivista ja laadukasta”, Kuvaja sanoo.

CTA

Miten HR-data valjastetaan hyötykäyttöön?

HR-datan yhdistäminen, vakioiminen ja raportoiminen on haastavaa ja vaatii valtavasti työtä, erityisesti jos dataa kertyy eri järjestelmiin, Excel-taulukoihin tai vaikkapa paperille. Onneksi tähän on kehitetty innovatiivinen ratkaisu!

Accountorin ja Integratan kehittämä Mepco Analytiikka on Mepco Total -ohjelmistoperheeseen kuuluva lisäarvopalvelu. Ohjelmisto on kehitetty siten, että se tekee HR-analytiikan mahdollisimman helpoksi ja kattavaksi käyttäjilleen. Palvelu tulee saataville Mepco Total -ohjelmistoperheen asiakkaille lokakuun 2023 aikana.

Accountor HR Solutions Oy

Visualisoitujen raporttien ja tunnuslukujen ansiosta henkilöstöä koskevien päätösten vaikuttavuutta on mahdollista seurata reaaliajassa. Lisäksi palvelu tehostaa toimintaa ja säästää aikaa kokoamalla kaiken henkilöstöön liittyvän datan yhteen helposti saatavilla olevaan paikkaan.

”Palvelu sisältää kaikki keskeiset henkilöstöhallinnon raportit ja tunnusluvut. Sen kautta päästään kiinni muun muassa palkkatasa-arvoraportointiin sekä poissaoloja koskeviin tunnuslukuihin. Palvelussa voidaan seurata myös vaihtuvuutta tai tehtyjen ylitöiden määriä”, kuvailee Ontto.

Mepco Analytiikka -palvelu mukautuu erilaisiin käyttötarpeisiin: 1) laajimmassa palvelutasossa asiakas saa kaiken HR-analytiikkaan tarvittavan kokonaisratkaisuna 2) palvelun raportit ja tunnusluvut voidaan julkaista asiakkaan omassa Microsoft PowerBI -analytiikkajärjestelmässä tai 3) asiakas voi vakioidun datan avulla rakentaa raportit ja tunnusluvut esimerkiksi kolmannen osapuolen BI-järjestelmään.

”Mepco Analytiikkaa on ehditty jo perusteellisesti testata käytännössä, ja se pohjautuu pitkälle kehitettyyn teknologiaan. Ketterästi mukautuvaa ja laajentuvaa palvelua kehitetään edelleen palautteen perusteella vastaamaan asiakastarpeita”, lisää Ontto.

Voit tutustua Mepco Analytiikka -ratkaisuun täältä!

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 10/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »