mainos_1027

Hyvinvointi

Unihäiriöistä voi päästä eroon

Unihäiriön hoidossa keskeistä ovat häiriön diagnosointi ja mahdollisimman varhainen interventio. Yksilöllinen hoitosuunnitelma tähtää nopeaan toipumiseen.

Coronaria Uniklinikan vastaavalla ylilääkärillä Henri Tuomilehdolla on pitkä kokemus unilääketieteen tutkimuksesta ja potilastyöstä. Tuomilehto ja Coronaria Uniklinikka ovat alan edelläkävijöitä Suomessa.

"15 vuotta sitten unihäiriöiden hoitoa vähäteltiin. Tällä hetkellä huono nukkuminen ja väsymys ovat yhteiskunnallinen ongelma", Tuomilehto toteaa.

Yleisimmät unihäiriöt ovat unettomuus ja herkkäunisuus, uniapnea, levottomat jalat -oireyhtymä ja parasomniat. Usein ihminen kärsii useasta unihäiriöstä samanaikaisesti.

"Unihäiriöt ovat sairauksia, joita voidaan hoitaa, kunhan ensin selvitetään mikä tai mitkä unihäiriöt ovat kyseessä", sanoo Tuomilehto.

Hoito alkaa diagnoosista
Coronaria Uniklinikalla hoitoon pääsee nopeasti ja vaivattomasti. Diagnoosi perustuu asiakkaan haastatteluun ja laajaan unipolygrafiaan, jossa aivosähkökäyrän avulla selvitetään unenaikaiset tapahtumat ja uneen vaikuttavat fysiologiset tekijät.

"Sairauden hoito lähtee diagnoosista. Jos asiakkaalle kirjoitetaan tutkimatta nukahtamislääkeresepti, kyseessä ei ole enää lääketiede", Tuomilehto huomauttaa.

Diagnoosin perusteella asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen syynmukainen hoito-ohjelma. Unilääkkeitä voidaan käyttää akuuteissa tilanteissa tukihoitona. Melatoniini on turvallisempi vaihtoehto nukahtamisen helpottamiseen. Hoito tähtää lääkkeettömyyteen ja asiakkaan työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen tai palauttamiseen.

Unen ammattilaiset
Coronaria Uniklinikan lääkäri- ja hoitohenkilökunta muodostuu unilääketieteen ammattilaisista. Unitutkimuksen jälkeen asiakas tapaa lääkärin, jonka kanssa käydään läpi diagnoosi ja hoitosuunnitelma. "Unihäiriöpotilaan hoidossa tärkeää on rinnalla kulkeminen ja hoidon seuranta. Varhainen interventio estää ongelman pahenemisen", Tuomilehto sanoo.

Potilastyön lisäksi Coronaria tekee yritysselvityksiä, joissa selvitetään työntekijöiden jaksamista ja etsitään keinoja hyvinvoinnin parantamiseen.

Lisätietoja: www.coronariauniklinikka.fi

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »