mainos_1059

Koulutus
Rekrytointi (rekrytoivat koulutusohjelmat)

Saranen kasvattaa uutta osaamista

Rekrytoinnin näkökulman muutos vastaa kasvavien alojen osaajapulaan

artikkelikuva: Saranen kasvattaa uutta osaamista

Osaamistarpeiden ennakointi ja rekrytoinnin aikajänteen pidentäminen ovat aiempaa tärkeämpiä, jotta kasvualoille saadaan uusia päteviä tekijöitä. Omien osaajien kasvattaminen ja osaamisen jatkuva kehittäminen luo perustan kasvulle.

Saranen tukee yrityksiä osaamisen uudistamisessa kasvattamalla uusia osaajia rekrytoivien koulutusohjelmien avulla, sekä toimimalla yritysten kumppanina työntekijöiden jatkuvan kasvun varmistamiseksi.

”Kasvualoilla ei ole aina mahdollista saada valmista osaajaa rekrytointitarpeeseen. Rekrytoivat koulutusohjelmat on suunniteltu yritysten tarpeisiin erityisesti osaajapulasta kärsivillä alueilla”, sanoo Sarasen toimitusjohtaja Janne Lindfors.

Rekrytoivat koulutusohjelmat toteutetaan tiiviissä ja saumattomassa yhteistyössä paikallisten ELY-keskusten, TE-palveluiden sekä IT-alan ja digitalisaation globaaleiden toimijoiden kuten Googlen, Microsoftin ja Salesforcen kanssa. Ohjelmien sisältö räätälöidään alueellisesti yritysten tarpeita vastaaviksi ja ne kattavat koko rekrytointiprosessin aina hakijamarkkinoinnista esivalintaan saakka. Vuosittain ohjelmista työllistyy yli 700 uutta tekijää.

”Koulutamme ammattilaisia ohjelmisto- ja tietoturva-aloille, data-analytiikkaan ja taloushallinnon rooleihin. Tunnemme yrityskentän, ja meillä on pitkä kokemus persoonapohjaisista rekrytoinneista”, sanoo Lindfors.

Osaamisen kehittäminen luo jatkuvuutta
Oikean osaamisen houkuttelu ja sitouttaminen puhututtaa niin pienissä kuin suurissa yrityksissä. Digitalisaation tuoma muutosaalto on luonut osaamisvajeen, joka hidastaa yritysten kasvua ja kilpailukyvykkyyttä.

Hyviä ja potentiaalisia työntekijöitä on vapaana työmarkkinoilla ja yrityksillä itselläänkin, mutta osaaminen ei kohtaa yritysten tarpeiden kanssa. Aggressiivisen kilpailun sijaan osaaja kannattaakin usein kasvattaa Lindforsin mukaan itse.

”Haluamme Sarasella luoda jatkuvan oppimisen kehittämisen kulttuuria niin yrityksiin kuin yksilöille. Jatkuva muutos on tosiasia, digitalisaatio tekee siitä nopeampaa. Mukana pysymisen varmistamiseksi toimintamallit myös henkilöstön osaamisen kehittämiseen on luotava nyt. Se on perusta jatkuvalle kasvulle”, sanoo Lindfors.

Lisätietoja: www.saranen.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 10/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1069
mainos_1066Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »