mainos_1041

Johtaminen
Koulutus
Rekrytointi (rekrytoivat koulutusohjelmat)

Täsmäkoulutusta kellosta riippumatta

Sovelton hybridimallissa eri oppimismuodot yhdistyvät kattavaksi kokonaisuudeksi

artikkelikuva: Täsmäkoulutusta kellosta riippumatta

Osaamisvajeeseen kehitetyt koulutusratkaisut ovat monipuolistuneet osaamistarpeen pirstaloituessa. Muutos lähtee täsmätarpeeseen kehitetyistä ajasta ja paikasta riippumattomista oppimisratkaisuista sekä oppimisen johtamisesta.

Sovelto on kehittänyt 20 vuoden ajan koulutusmalleja ja -kokonaisuuksia yritysten ja työntekijöiden muuttuviin tarpeisiin. Soveltolla johtajana toimiva Pasi Lehtiniemi näkee tärkeinä ajasta ja paikasta riippumattomat koulutusratkaisut sekä täsmätarpeeseen kehitetyt ratkaisut.

”Työssä tuleviin ongelmatilanteisiin on saatava apua nopeasti. Olemme tuottaneet vuodesta 2004 alkaen tuhansia ongelmatilanteiden ratkaisemisessa auttavia opetusvideoita, joita yrityksen työntekijät voivat hyödyntää tarjoamamme oppialustan välityksellä”, kertoo Lehtiniemi.

Hybridimallissa työssä tarvittavia uusia taitoja opiskellaan pieninä osakokonaisuuksina esimerkiksi puolen vuoden ajan. Malli sisältää itseopiskelua, kuten opetusvideoiden katselua ja ammattikirjallisuuteen tutustumista, sekä kohtaamisia kouluttajien kanssa ja vertaisoppijoiden kesken esimerkiksi työpajapäivillä, webinaareissa ja verkkokeskusteluissa.

”Hybridimallissa oppimisesta luodaan prosessi, jonka aikana työntekijä soveltaa oppimiaan taitoja jatkuvasti työssään. Näin opitut taidot siirtyvät osaksi työskentelyn käytäntöjä. Tapaamisissa ja virtuaaliympäristöissä tapahtuvat kohtaamiset kouluttajien kanssa sekä vertaisvuorovaikutus tehostavat oppimista”, Lehtiniemi kuvailee.

Johtamiskulttuuri on murroksessa
Perinteinen johtamiskulttuuri on korvautumassa strategisella ohjaamisella, jolloin itseohjautuvien tiimien osaamista kehitetään määrätietoisesti haluttuun suuntaan. Osaamisen johtaminen on keskeisessä roolissa uudenlaisessa johtamisessa, jossa yksilöllä on vastuu omasta oppimisestaan.

”Puolella organisaatioista ei ole suunnitelmaa strategisen osaamisvajeen paikkaamiseksi. Me autamme asiakkaita osaamisen johtamisessa ja kehittämisessä, jotta asiakas voi keskittyä ydintoimintaansa”, sanoo Lehtiniemi.

Sovelto on haastatellut 66 suomalaista johtajaa 40 organisaatiosta. Haastatellut arvioivat työtehtävien muuttuvan peräti 50-90 % seuraavan 5 vuoden aikana. Tutkimusyhteenvedossa kerrotaan, mitä muuta osaamisen johtamisesta saatiin selville. Lataa tutkimusyhteenveto tästä!

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 10/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »