mainos_1063

Hyvinvointi
Tiimit
Yrityskulttuuri

Työsuhdesähköpyörä tuo säästöjä työnantajalle ja työntekijälle

artikkelikuva: Työsuhdesähköpyörä tuo säästöjä työnantajalle ja työntekijälle

Työnantaja voi tarjota työntekijöille sähköavusteisen polkupyörän verovapaana työsuhde-etuna vuoden 2021 alusta. Sähköpyörällä matka taittuu nopeasti ja kunto kohenee. Laajasta valikoimasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva sähköpyörä.

Ensi vuoden alusta lähtien työsuhdesähköpolkupyörä voidaan hankkia aiempaa edullisemmin, sillä työsuhdepolkupyörästä tulee verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuosittain. Työsuhdesähköpyörä voidaan tarjota työntekijälle palkan päälle tulevana etuna tai vähentää pyörän kustannukset palkasta.

”Työnantajalle koituu taloudellista hyötyä, sillä työsuhde-edusta ei tule palkan sivukuluja ja sähköpyörän leasing-sopimuksen kulut tai hankintahinta voidaan vähentää yhteisöverotuksessa. Työntekijälle etu on jatkossa tuloverovapaa”, kertoo yrittäjä Jani Jokinen Electrobikeltä.

kuva

Työsuhdesähköpyörän hankinnassa hyödynnetään usein leasing-sopimusta, johon voidaan sisällyttää määräaikaishuollot. Huollot sisältävä sopimus varmistaa sähköpyörän toimivuuden ja pitkän käyttöiän. Työntekijä voi myös itse huolehtia työsuhdepyörän huolloista.

”Sähköavusteisen polkupyörän hankintahinta tai leasing-sopimuksen kulut voidaan jakaa useammalle vuodelle aiotun käyttöajan mukaisesti. Työsuhdesähköpyörä voidaan hankkia työntekijän käyttöön jopa 48 kuukauden leasing-sopimuksella”, sanoo Jokinen.

Sopii kaikille kuntotasosta riippumatta

Sähköpyörän ladattava moottori avustaa polkemista, joten ylämäet, vastatuuli tai muut sääolosuhteet eivät käy liian raskaiksi työmatkakäytössä. Työsuhdesähköpyörällä työmatka taittuu nopeasti, ruuhkat eivät hidasta matkantekoa ja pysäköintipaikkojen tarve vähenee.

”Sähköavusteisuus helpottaa työmatkapyöräilyn aloittamista, mikäli peruskunto on päässyt rapistumaan. Avusteisuustaso on säädettävissä, joten kunnon kasvaessa avusteisuutta voi madaltaa ja kunto paranee kuin huomaamatta”, Jokinen kertoo.

Työmatkaliikunta lisää arkiaktiivisuutta ja kohentaa hyvinvointia. Hyväkuntoinen henkilöstö on aikaansaavaa. Sähköpyöräily on lisäksi vähäpäästöinen tapa liikkua, ja samalla voi välttää mahdolliset joukkoliikenteessä tapahtuvat altistumiset koronavirukselle tai muille taudinaiheuttajille.

Silta, tilaa maksutun HR-tarpeiden kartoitus

”Kiinnostus sähköpyöriä kohtaan on ollut todella suurta. Rekrytointivalttinakin toimiva työsuhdesähköpyörä on äärettömän hyvä keino palkita, kannustaa työntekijöiden terveellistä liikkumista ja tuoda yrityksen arvomaailma esille. Nykypäivänä nuorille on tärkeää, että yrityksen arvomaailma vastaa heidän omia näkemyksiään”, Jokinen sanoo.

Laajasta valikoimasta sopiva ratkaisu

Sähköpyörä kannattaa hankkia erikoisliikkeestä, jossa valikoimaa ja erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti. Asiantuntevat myyjät opastavat tarpeita vastaavan sähköpyörän valinnassa. Työnantaja voi määritellä työsuhdesähköpyörälle hintahaarukan, jonka puitteissa työntekijä valitsee itse pyörän.

”Meillä sähköpyörävalikoima kattaa erilaiset pyörät maasto- ja retkisähköpyöristä kaupunkisähköpyöriin. Eri merkkeihin, malleihin ja avustusjärjestelmiin kannattaa tutustua ennen valintaa. Sähköpyörä luovutetaan asiakkaalle luovutushuollettuna ja käyttäjän mittojen mukaan säädettynä”, kertoo Jokinen.

Electrobiken valikoima sähköpyörien, lisävarusteiden ja tarvikkeiden suhteen on erittäin laaja. Työsuhdepyörä voidaan varustaa asiakkaan tarpeiden mukaisilla osilla ja tarvikkeilla. Tarvikkeiden asennus kuuluu pyörän hintaan.

Tutustu sähköpyöriin osoitteessa: www.electrobike.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Julkaistu: 10/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »