mainos_1081

Hyvinvointi
Johtaminen
Koulutus
Valmennus

Konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi

artikkelikuva: Konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi

Ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaksi valmistunut sosiaalipsykologi Harri Romakkaniemi tietää, kuinka työyhteisöissä pienet ongelmat voivat paisua suuriksi. ”Pitkän työurani aikana olen nähnyt, miten työyhteisöjen konfliktit vievät voimavaroja ja syövät työntekijöiden energiaa.”

Romakkaniemi opiskeli vajaat kymmenen vuotta sitten työnohjaajaksi, ja vuodesta 2019 lähtien se on ollut hänen päätoiminen työnsä yrittäjänä. Työyhteisöjen ristiriidat ovat tulleet tutuiksi, kun hän on tehnyt työnohjausta.

”Pitkittyneet ja ratkaisemattomat konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi. Ne heikentävät työilmapiiriä sekä lisäävät sairauspoissaoloja. Halusin saada enemmän välineitä ristiriitojen ratkaisuun.”

Sovittelu on taloudellinen vaihtoehto konfliktien ratkaisuun

Vuoden 2021 alussa Romakkaniemi valmistui ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaksi. Koulutuksessa harjoiteltiin ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

”Ratkaisukeskeisyydessä ei jäädä rypemään ongelmiin vaan keskitytään ensisijaisesti tavoitteen selkiyttämiseen ja ratkaisujen löytämiseen. Oli hienoa huomata, kuinka teoria toimii käytännössä.”

Sovittelijaksi

Sovittelutoiminnan avulla voidaan poistaa stressin ja kuormituksen aiheuttajia, parantaa työympäristöä sekä oppia selviytymään erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Sovittelutaidon elementit voivat olla myös avain menestykselliseen henkilöstö- ja tiimijohtamiseen.

”Koulutus lisäsi ammatillista osaamistani. Sain uutta näkökulmaa työnohjaukseen ja työvälineitä konfliktien ratkaisuun. Voin nyt tarjota palveluita laajemmalla skaalalla. Työyhteisösovittelu voi olla taloudellinen vaihtoehto konfliktien ratkaisuun.”

Helsingin Psykoterapiainstituutti on kouluttanut jo yli 200 ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaa. Seuraava koulutus alkaa 5.11.2021.

Lue lisää: www.sovittelijaksi.fi

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »