mainos_491

Hyvinvointi
Johtaminen
Koulutus
Valmennus

Konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi

artikkelikuva: Konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi

Ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaksi valmistunut sosiaalipsykologi Harri Romakkaniemi tietää, kuinka työyhteisöissä pienet ongelmat voivat paisua suuriksi. ”Pitkän työurani aikana olen nähnyt, miten työyhteisöjen konfliktit vievät voimavaroja ja syövät työntekijöiden energiaa.”

Romakkaniemi opiskeli vajaat kymmenen vuotta sitten työnohjaajaksi, ja vuodesta 2019 lähtien se on ollut hänen päätoiminen työnsä yrittäjänä. Työyhteisöjen ristiriidat ovat tulleet tutuiksi, kun hän on tehnyt työnohjausta.

”Pitkittyneet ja ratkaisemattomat konfliktit tulevat työnantajalle kalliiksi. Ne heikentävät työilmapiiriä sekä lisäävät sairauspoissaoloja. Halusin saada enemmän välineitä ristiriitojen ratkaisuun.”

Sovittelu on taloudellinen vaihtoehto konfliktien ratkaisuun

Vuoden 2021 alussa Romakkaniemi valmistui ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaksi. Koulutuksessa harjoiteltiin ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

”Ratkaisukeskeisyydessä ei jäädä rypemään ongelmiin vaan keskitytään ensisijaisesti tavoitteen selkiyttämiseen ja ratkaisujen löytämiseen. Oli hienoa huomata, kuinka teoria toimii käytännössä.”

Sovittelijaksi

Sovittelutoiminnan avulla voidaan poistaa stressin ja kuormituksen aiheuttajia, parantaa työympäristöä sekä oppia selviytymään erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Sovittelutaidon elementit voivat olla myös avain menestykselliseen henkilöstö- ja tiimijohtamiseen.

”Koulutus lisäsi ammatillista osaamistani. Sain uutta näkökulmaa työnohjaukseen ja työvälineitä konfliktien ratkaisuun. Voin nyt tarjota palveluita laajemmalla skaalalla. Työyhteisösovittelu voi olla taloudellinen vaihtoehto konfliktien ratkaisuun.”

Helsingin Psykoterapiainstituutti on kouluttanut jo yli 200 ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntijaa. Seuraava koulutus alkaa 5.11.2021.

Lue lisää: www.sovittelijaksi.fi

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

Johtaminen
Koulutus
Yrityskulttuuri

Miksi yli 50-vuotiaiden osaamisen kehittämisen tulisi olla jokaisen yrityksen prioriteetti?

artikkelikuva: Miksi yli 50-vuotiaiden osaamisen kehittämisen tulisi olla jokaisen yrityksen prioriteetti?

Vain alle kolmasosa yli 50-vuotiaista kokee oman osaamisen kehittämisen tärkeäksi – näin julisti Barona valtakunnallisessa työelämätutkimuksessaan. Tarkoittaako tämä, että 50 vuotta on eräänlainen rajapyykki, jonka jälkeen on syytä vain rullata laakereilleen odottelemaan leppoisia eläkepäiviään? Kaikki on nyt nähty ja koettu.

PODCAST - YRITYSKULTTUURI ON KUNINGAS

mainos_466
mainos_452
mainos_459
mainos_445
mainos_478
mainos_456
mainos_444
mainos_485
mainos_458Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »