mainos_1028

Hyvinvointi

Työsuhdepyöräily ennennäkemättömässä suosiossa uuden veroedun myötä

artikkelikuva: Työsuhdepyöräily ennennäkemättömässä suosiossa uuden veroedun myötä

Vuodenvaihteessa uudistunut työsuhdepyöräetu mahdollistaa työsuhdepyörän hankinnan ansiotuloverosta vapaana etuna 1 200 € asti/vuosi. Edun tarjoaminen hyödyttää sekä työnantajaa että työtekijää.

Työsuhdepyöräksi käy perinteinen pyörä tai sähköpyörä, jonka moottori avustaa vain poljettaessa. Työnantaja vastaa hankinnasta ja tarjoaa edun palkan päälle tai vähentää edun arvon työntekijän bruttopalkasta. Tyypillisesti pyörä hankitaan 2–4 vuoden rahoitus- tai leasing-sopimuksella tai suoraostona. Sopimuksen päättyessä työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen.

Edun myötä työsuhdesähköpyörien suosio on ollut ennenäkemättömässä kasvussa ja seurauksena on, että sähköpyörät myydään nyt kuin uudet Playstationit: etukäteisesti ja laitteita voi joutua odottelemaan.

”Me teemme ennakkotilauksia tehtaalle tällä hetkellä vuonna 2022 valmistuvista pyöristä ja siten varmistamme asiakkaille pyörien saatavuuden jatkossakin, markkinatilanne ei tule hetkeen normalisoitumaan kovan kysynnän sekä koronan aiheuttamien viivästyksien vuoksi”, kertoo sähköpyöräliike Electrobiken perustaja, Jani Jokinen.

Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys. Se on myös aloittanut ensimmäisenä toimijana sähköpyöräleasingin, jo yli 5 vuotta sitten. Yrityksellä on asiakkainaan lukuisia eri kokoisia yrityksiä sekä esimerkiksi Tampereen kaupunki.

Kuva

”Työsuhdepyörän hankkiminen kauttamme on ollut vaivatonta ja luotettavaa, sillä maahantuojana vastaamme pyöristämme itse suoraan ja tilasimme pyöriä ennakkoon enemmän jo tälle vuodelle. Kansainvälisten verkostojemme avulla pystymme takaamaan saatavuuden myös tulevalle kaudelle”, kertoo Jokinen.

”Maahantuomalla pyörät itse, pystymme antamaan joustoa hinnoitteluun ja palautuksiin. Räätälöimme asiakkaalle sopivan leasing-paketin, johon voidaan sisällyttää myös huollot ja varaosat. Ammattitaitoinen huoltotiimimme tuntee valikoimamme, joten työntekijä saa aina henkilökohtaista apua huoltotilanteissa. Kehittämämme palvelumalli mahdollistaa, että leasing koostuu vain pyörän hankintahinnasta, eikä hintoihin lisätä palvelumaksuja tai muita sivukuluja.”

Etuja työnantajalle & työntekijälle

Jokinen näkee työsuhdepyöräilyn tuovan merkittäviä etuja sekä työntekijälle että työnantajalle. Työmatkapyöräilyn on tutkimuksissa todettu parantavan kuntoa, toiminta- ja työkykyä sekä stressinhallintakykyä. Kun työmatka taitetaan auton sijaan pyörällä, vähenevät myös ilmastopäästöt.

Työnantajalle taas koituu taloudellista hyötyä, sillä työsuhde-edusta ei tule palkan sivukuluja ja leasing-sopimuksen kuukausimaksu tai pyörän hankintahinta voidaan vähentää yhteisöverotuksessa. Työnantaja voi siis mahdollistaa edun siten, ettei siitä aiheudu lainkaan kustannuksia.

Valikoimaan kuuluvat oman, Suomessa kehityn Boostbike-merkin lisäksi muun muassa Husqvarnan ja R Raymon & Ruff Cyclesin sähköpyörät. Erityisen suosittuja ovat olleet monipuoliset sähkömaastopyörät sekä erilaiset kaupunkisähköpyörämallit. Saatavana on myös laaja valikoima pyörien lisävarusteita, pyöräilytarvikkeita sekä varaosia.

Lisätietoja Electrobike työsuhdepyöristä:

www.tyosuhdepolkupyora.fi ja yritysmyynti@electrobike.fi

kuva

Kuva

Julkaistu: 04/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viesti
mainos_1096



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »