mainos_947

Koulutus
Valmennus

Transval ja Keuda kehittävät osaamista yhteistyössä

artikkelikuva: Transval ja Keuda kehittävät osaamista yhteistyössä

Työelämän nopea digitalisoituminen tuo uusia toimintamalleja ja tehtäväkuvat muuttuvat. Keuda ja Transval varmistavat yhteistyössä, että molemmat organisaatiot pysyvät mukana kehityksessä.

Transval on sisälogistiikan palveluihin keskittynyt yritys. Liiketoiminta-alueena ovat Suomen lisäksi myymäläpalveluiden osalta myös Baltian maat. Transvalin palveluksessa on 3 500 logistiikka‑alan ammattilaista, joista 3 200 työskentelee Suomessa ja 300 Virossa ja Latviassa. Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä Keudalla on 11 toimipistettä, joista yksi Keravalla lähellä Transvalin Vantaan pääkonttoria. Keudassa on n. 7 000 opiskelijaa ja logistiikka-ala on vahvasti mukana koulutustarjonnassa. Koulutuksen reformi on tuonut muutoksia mm. siten, että ammatilliseen koulutukseen on jatkuva haku ja tutkintojen henkilökohtaistamiseen panostetaan.

Keuda tarjoaa kumppaneilleen henkilöstön kehittämistä yhden luukun periaatteella. Transvalin henkilöstö on suorittanut eritasoisia tutkintoja, perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja joko omissa ryhmissä tai yleisissä ryhmissä. Lisäksi on oppisopimuskoulutusta, työelämässä pakollisia korttikoulutuksia sekä esimies- ja johtamiskoulutuksia esim. projektinjohtamista. Lisäksi on järjestetty seminaaripäiviä eri aiheista.

Yhteistyön kehittäminen alkoi vuonna 2014 ja yhteisymmärrys koulutustoiminnasta sekä osaamisen kehittämisestä on löytynyt. Koulutuksia seurataan nk. laatusilmukan palautteen avulla. Ohjausryhmä kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa keräämään kokemuksia ja palautetta.

Transvalin toimintaa ohjaavat yrityksen arvot: suoraselkäisyys, keskinäinen arvostus ja yhteistyö sekä jatkuva kehittäminen ja innovatiivisuus. Muuttuva lainsäädäntö sitoo sekä työnantajaa että kouluttajaa ja panee miettimään, mihin resurssit kohdennetaan.

Transval Akatemia kouluttaa paljon työpaikalla. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma, jolla on esimiehen ja johdon tuki. Työpaikkaohjaajat ovat opiskelijan tukena kaikissa vaiheissa. He ohjaavat ja arvioivat osaamisen kehittymistä.

Teksti: Kaisu Venho
Kuva: Transval Group

Julkaistu: 10/2018

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

mainos_956
mainos_953
mainos_961
mainos_909Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »