mainos_1053

Hyvinvointi
Tiimit
Yrityskulttuuri

Vastuullisuus ja saavutettavuus ovat matkailuvaltteja

Tytyrin Elämyskaivoksessa panostetaan kestävään kehitykseen ja yhdenvertaiseen palveluun

artikkelikuva: Vastuullisuus ja saavutettavuus ovat matkailuvaltteja

Kuvassa pyörätuolikelaaja ja paralympiamitalisti Henry Manni on katsomassa valoshowta, johon elämyskierros huipentuu.
Kuva: Elina Kaukojärvi

Kestävässä matkailussa huomioidaan matkailun suorat ja epäsuorat vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kohteen vastuullisuutta ja saavutettavuutta kehittämällä kaikki asiakasryhmät voivat nauttia matkailusta kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Kestävät valinnat kiinnostavat valveutuneita matkailijoita. Sustainabe Travel Finland (STF) -ohjelman tavoitteena on helpottaa matkailukohteiden kestävän kehityksen mukaista toimintaa ja valintoja. Lohjalla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos aloitti STF-kehittämispolulla etenemisen syksyllä 2021.

”Tytyrin Elämyskaivoksessa valmistellaan tällä hetkellä Green Key -sertifiointia. Kiinnitämme huomiota erityisesti turvallisuuteen, ympäristöseikkoihin, kestävyyteen ja toiminnan kehittämiseen paikallisten yhteistyötahojen kanssa”, kertoo Lohjan kaupungin matkailupäällikkö Minna Ermala.

Kehittämispolun päätteeksi kohteelle myönnetään STF-merkki, joka viestii kestävään matkailuun sitoutumisesta sekä jatkuvasta osaamisen ja yhdenvertaisten palvelujen kehittämisestä.

Tytyrin Elämyskaivos on saavutettavuuden edelläkävijä

”Tytyrin toiminnassa tähdätään hiilijalanjäljen pienentämiseen ja hävikin minimoimiseen. Käytämme paikallisten toimijoiden palveluja, ja ruokatarjonta pohjautuu aidoista paikallisista raaka-aineista valmistettuun lähiruokaan”, kertoo yrittäjä Elina Kaukojärvi matkailupalveluita ja -elämyksiä tuottavasta PURE Experience Oy:hyn kuuluvasta EK Eventistä.

EK Event järjestää esteettömiä elämyksiä vapaa-ajan matkailijoille sekä yritysten ja organisaatioiden henkilöstö-, koulutus- ja kokouspäiville.

Saavutettavuuden kehittäminen takaa yhdenvertaiset matkailupalvelut kaikille kävijöille. Tytyrin Elämyskaivos on ensimmäinen kohde, jonka saavuttavuutta Kaukojärvi paransi.

”Työyhteisöissä liikunta- ja aistirajoitteisten yhdenvertainen kohtelu on noussut vahvasti esiin viime vuosina. Kaivoksen Tytyri-salissa voidaan järjestää kokouksia, henkilöstöpäiviä ja muita tilaisuuksia, ja kaikki työyhteisön jäsenet mahdollisista rajoitteista riippumatta voivat nauttia elämyskierroksesta kaivoksessa”, Kaukojärvi sanoo.

Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee pyörätuolilla, ja virtuaalinen kaivoskierros on saatavilla Doerzin kautta. Aistirajoitteisia opastetaan nuuhkimaan, katselemaan, kuuntelemaan ja tunnustelemaan kaivosympäristöä.

”Vastuullinen toiminta ja asiakkaiden huomioiminen yksilöinä on meille tärkeää”, sanoo Kaukojärvi.

Tutustu Tytyrin Elämyskaivokseen osoitteessa: www.tytyrielamyskaivos.fi

Esteettömän elämyskierroksen voi varata osoitteessa: ekevent.johku.com/fi_FI/paivaretket-ja-kierrokset/esteeton-elamyskaivos

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 01/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »