Koulutus
Valmennus
Kuinka HR voi tukea oman osaamisen kehittämisessä?
Monessa asiantuntijaorganisaatiossa yhtiön arvo on ihmisten innovaatioiden ja osaamisen summa. HR:n tehtävänä on usein auttaa ihmisiä oman osaamisen kehittämisessä, mutta arjen toimenpiteet jäävät helposti kiireen jalkoihin.
Moni HR-johtaja painii arjessaan täydennyskoulutusten äärellä. Organisaation tulisi kehittyä ja uudistua, mutta talon omille koulutuksille ollaan jo täysin kuuroja. Pahimmillaan kehitys jää arjen kiireen jalkoihin ja markkinat muuttuvat nopeammin kuin yhtiö. Lisäksi oppimisella on merkittävä vaikutus henkilöstön innostukseen ja motivaatioon, kertoo Haaga-Helian koulutusten asiakkuuspäällikkö Anne Bondarèw.
Strategialähtöinen täydennyskoulutussuunnitelma
Osaamisen kehittämistä kannattaa tarkastella sekä yksilön että organisaation näkökulmasta. Samalla kun uuden oppiminen tuo yksilötasolla lisää intoa ja motivaatiota omaan työhön, organisaatiotasolla se varmistaa yhtiön tulevaisuuden kasvun ja kilpailukyvyn.
Organisaation kehittymissuunnitelma kannattaakin rakentaa strategiasta käsin. Miltä meidän tulevaisuutemme näyttää ja minkälaista osaamista tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa? Kun koko organisaation kehittymissuunnitelman purkaa yksikkökohtaiseksi osaamissuunnitelmaksi ja siitä edelleen henkilökohtaisiksi oppimistavoitteiksi, osaamistavoitteet ja toimenpiteet ovat linjassa keskenään.
Kannattaakin pohtia yhdessä
- Miltä organisaationne tulisi näyttää viiden vuoden kuluttua, jotta varmistatte kilpailukykynne?
- Mitä taitoja tämä tarkoittaa ihmisillenne?
- Kuinka oppimisen voisi kalenteroida tasaisesti ympäri vuotta?
- Missä funktioissa syntyvä osaamisvaje aiheuttaa eniten piilokustannuksia?
Oppiva organisaatio ja tiedon jakaminen
Osaamisen jakamiseen kannustava kulttuuri auttaa hyödyntämään koulutuksissa opittuja taitoja läpi organisaation. Kun yksi tuo pöytään palvelumuotoiluosaamistaan, toinen hallitsee Teamsin yhteiskäyttötyökalut ja kolmas osaa luoda Power BI -raportteja, saadaan koulutuksista kaikki hyöty irti.
Ulkoisen kouluttajan käyttäminen onkin järkevää organisaation uudistumisen kannalta.
Lähtökohtaisesti taloon tulee uutta osaamista vain rekrytointien ja ulkoisten koulutusten kautta. Mikäli ulkoiset koulutukset unohdetaan, vanhasta kulttuurista voi tulla niin vahva, etteivät uudet työntekijät pysty jalkauttamaan omaa osaamistaan käytäntöön. On vaarallista ajatella, että meillä on tehty aina näin, Bondarèw kuvailee.
Joskus koulutuksia suunniteltaessa kannattaakin ajatella laatikon ulkopuolelta. Toimitusjohtajan palvelumuotoiluosaaminen saattaa auttaa nostamaan asiakkaan paremmin liiketoiminnan keskiöön ja asiantuntijan talouslukutaitojen kehittyminen auttaa häntä hahmottamaan projektien kannattavuutta.
Täydennyskoulutusta valmiina
Haaga-Helian avoimiin maksullisiin koulutuksiin ovat tervetulleita niin yksittäiset osaajat, kuin työtiimit ja yhteisöt. Valitse omasi valmiista koulutustarjoamasta tai pyydä räätälöityä koulutusta.
Tulevia koulutuksiamme ovat mm. Uuden esihenkilön työkalupakki , Perehdyttäjä, sisäinen kouluttaja ja Power BI. Lisäksi räätälöimme yrityskohtaisia henkilöstön opintovalmennuksia.
Ota yhteyttä, käydään yhdessä läpi tilanteenne ja osaamistarpeenne ja kuinka Haaga-Helian koulutustarjoama voisi tukea teitä osaamisen kehittämisessä.
Anne Bondarèw
+358 40 488 7291
anne.bondarew@haaga-helia.fi
Julkaistu: 03/2022